Knuffelduik: Willy doet er een schepje bovenop!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

We berichtten u eerder reeds over Oostduinkerke's wilde Valentijnplannen. Welnu: onze Westkustman Willy doet ook zijn duit in het zakje. Het origineelste, euh, "knuffelduikkoppel" krijgt twee gratis kaarten voor de "Disconight at the Westkust", editie 2011. U hoort het donderen in Keulen? Wel: hier nog 'ns alle gegevens op een rijtje...

Oostduinkerke heeft grote Valentijnsplannen!

Gek beeld momenteel op het Astridplein van Oostduinkerke: daar is de knalroze potvis Valentijn, euh, “aangespoeld”. Romantische zielen mogen een liefdesboodschap in de bek van het dier stoppen. Dit alles kadert in een grootse en vooral originele Valentijnactie van de handelaren van de garnaalgemeente. Tip met stip!

Roze potvis

De roze potvis is een realisatie van de gemeentelijke technische dienst, onder leiding van Pierre Dalle. Zijn team knutselde de knappe potvis in elkaar nadat op 14 februari 1989 een échte potvis aanspoelde in Koksijde. Deze werd toen trouwens “Valentijn van Sint-André” gedoopt. Anyway: bedoeling is thans dat mensen liefdesbrieven in het dier stoppen. Deze worden dan op Radio Extra Gold voorgelezen onder de noemer “Veel liefs uit Oostduinkerke”.

Zingen en knuffelduiken

Dit alles kadert in de grote Oostduinkerkse “Valentijnsdag”, op zaterdag 12 februari. De handelaars pakken dan immers uit met een sterk programma. Organisator Dorine Geerssens geeft tekst en uitleg: “De liefdeshappening start om 14.30 uur met “Oostduinkerke zingt smartlappen”, een soort “Vlaanderen zingt” maar dan met uitsluitend liefdesliedjes. Een uur later begint de opwarming voor een knuffelduik in de Noordzee. De mooiste, tofste, gekste duiker wordt beloond.”

Kiekafobie

Centrale plaats van de Valentijnshappening wordt het Astridplein. Dat wordt omgebouwd tot een Zee van Liefde.' De handelaars willen er 3.000 ballonnen de lucht in laten. Ze verkopen die vanaf maandag voor 5 euro per stuk, ten voordele van Kiekafobee, een project in samenwerking met het Kinderkankerfonds. Kiekafobee wil ouders met kankerpatiëntjes een onvergetelijke vakantie aan zee bezorgen', zegt Geerens. Wie een ballon koopt, kan een romantisch weekend voor vier personen winnen in een Zenhuisje van Villa Aqua Oostduinkerke. Voor de overnachting staat Sun Parks Oostduinkerke dan in. Duikers maken kans op een gratis saunabeurt. Na 17uur volgt een Après-duik, onder de vorm van een happy hour in alle deelnemende horecazaken.'  

Programma, minuut per minuut

14 uur: openen omkleedzone in het openluchtzwembad op de Zeedijk 
14.30 uur meezingen op de Zeedijk met Vlaamse Schlagers 
15 uur: aansteken van hartjesvuur op het strand 
15.30 uur: verzamelen van de deelnemende knuffelduo’s op het startvak op het strand 
15.45 uur: opwarming in startzone 
16 uur: startschot voor de knuffelduik 
16.30 uur: warme drankbedeling aan de deelnemende duo’s 
17 uur: overhandigen van de verschillende prijzen en overhandiging van de cheque aan de vzw Kiekafobee. 
17-18 uur: ‘happy hour Stella’ in de deelnemende tearooms. 

Wedstrijd Westkust Magazine

Het origineelse, euh, "knuffelduikkoppel" trakteren wij op 2 spitse vrijkaarten voor de Disconight at the Westkust 2011, op zaterdag 26 maart in het CasinoKoksijde. 

Meer info?

Hierzie!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.