Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Veurne griezelt tijdens herfstvakantie

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Veurne

Het nieuwe schooljaar is nog geen maand oud, maar in Veurne denken ze nu alvast aan de herfstvakantie. De dienst voor toerisme stelde een goedgevuld weekprogramma samen rond Halloween, zodat de kleinsten zich in de laatste week van oktober geen dag hoeven te vervelen.

De 'gezellig griezelige week' gaat op maandag 27 oktober van start met Verkleed Griezelzwemmen (van 15 tot 17 uur) en Griezelig Sfeerzwemmen (van 18 tot 20 uur) in het stedelijk zwembad. Verkleden mag; schminken niet. 

Op dinsdag 28 oktober neemt Heksje Lilly de kinderen mee naar haar magische wereld. Van 14 tot 16 uur zijn ze welkom in zaal Mardyck voor de kinderfilm 'Heksje Lilly en de reis naar Mandolan'. Inschrijven hiervoor is niet verplicht. De toegang is gratis, maar drankjes zijn betalend.

Ook het Bakkerijmuseum griezelt mee tijdens Halloween! Op woensdag 29 oktober kan je er je eigen marsepeinmonsters maken en deelnemen aan de griezelzoektocht. Voor info en reservatie contacteer je het Bakkerijmuseum op het nummer 058/31.38.97. 

Wie zijn griezeligste danspasjes wil showen, moet op donderdag 30 oktober beslist naar de Halloween Kinderdisco afzakken! Van 14 tot 16.30 uur zorgt de dj voor een onvergetelijke namiddag in een tent op de Grote Markt. De toegang is gratis; drankjes zijn te betalen. Kom zeker verkleed dansen! 

Donderdagavond is er Halloweennight@themuseum in het Bakkerijmuseum. Om 17 uur wordt het Bakkerijmuseum omgetoverd tot een waar spookmuseum. Breng je zaklamp mee en ga op zoek naar de leuke Halloweenmonsters. Ook hiervoor moet je zeker je griezeligste kleren aantrekken! Aansluitend kan je smullen van magische heksenhapjes en –drankjes. Contacteer het Bakkerijmuseum (058/31.38.97) voor meer info en reservaties.

De Griezel-smul-wandeling sluit de Halloween Feestweek op vrijdag 31 oktober af. In en rond het stadspark is er animatie, zijn er allerlei gezellige griezelspelletjes voor jonge spookjes en kan je vooral smullen van akelig lekkere hapjes en drankjes! Let wel: enkel wie zich inschrijft bij Toerisme Veurne kan hieraan deelnemen.

(Foto: Westhoek.be)

 

De Westkust shopte dit weekend in eigen regio: merci!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Voor het eerst in de na-oolrogse geschiedenis, pakte Westkust Magazine uit met een “Westkust Lifestyle Weekend”. Samen met de “Dag van de Klant” was het onze bedoeling om het “shoppen in eigen regio” weer wat te prikkelen. En zo geschiedde. Onze deelnemende handelaren pakten uit met leuke attenties en/of spitse kortingen, en deze werden bijzonder gesmaakt door de klanten. Bij deze danken we dus iedereen die dit weekend aan de Westkust ging shoppen!

En uiteraard ook alle deelnemers van ons lifestyleweekend, met name Accompli (Nieuwpoort), Duo Lingerie & Solarium (Oostduinkerke), Vanheule Jeans & Fashion (Koksijde), Aspetto (Koksijde), Boetiek Sandra (Sint-Idesbald), Beauty Factory (Sint-Idesbald), WeekendMode (Sint-Idesbald), Dominique Fashion (Sint-Idesbald), NorthSea (De Panne), Boetiek Profil (De Panne), Absolutely Golf & Fashion (Adinkerke) en Optiek Hostens Stefaan en Lien (Veurne).

Wellicht pakken we volgend jaar uit met een tweede editie van het Westkust Lifestyle Weekend. Maar daar hoort u bij tijd en stond wel meer over!

Koksijde heft het glas op Waalse feestdag

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Dit weekend vierde de Waalse gemeenschap haar feestdag, en dat vond haar weerklank tot in het hartje van Koksijde. Op het stukje Zeelaan voor het gemeentehuis werden aanwezigen getrakteerd op Waalse hapjes en drankjes én wat muzikale ambiance met... Franse chansons, natuurlijk! Het sfeervolle feest werd afgesloten met een vuuwerk. 

Onze huisfotograaf Freddy Penel ging een kijkje nemen en kiekte deze fotogalerij bij elkaar. 

Het is Westkust Lifestyle Weekend!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Dit weekend, op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 september, verwennen plaatselijke modewinkels en lifestyleshops u met de allernieuwste modetrends, terwijl u bij elke aankoop getrakteerd wordt op een kleine maar fijne attentie. Ziehier de deelnemende handelszaken en de respectievelijke actie waarmee ze tijdens het Westkust Lifestyle Weekend uitpakken:

+ OPTIEK HOSTENS, STEFAAN & LIEN, Ooststraat 26 Veurne >>> EEN LEUKE ATTENTIE VOOR ELKE BEZOEKER!

+ ABSOLUYTELY GOLF & FASHION, De Pannelaan 85 Adinkerke >>> 10% KORTING

+ BOETIEK PROFIL, Zeelaan 176-178 De Panne >>> 10% KORTING, OPENDEUR & MODESHOW OP ZATERDAG

+ NORTH SEA Zeelaan, 138, 141 & 143 De Panne >>> 10% KORTING

+ DOMINIQUE FASHION, Strandlaan 332, 338, 373 Sint-Idesbald>>> 10% KORTING, DE HELE MAAND SEPTEMBER

+ WEEKENDMODE, Strandlaan 313 Sint-Idesbald >>> EEN HIPPE DRINKFLES VOOR ELKE KLANT!

+ BEAUTY FACTORY, Strandlaan 299 Sint-Idesbald >>> HAPJE, DRANKJE & 20% KORTING OP AANKOPEN

+ BOETIEK SANDRA Strandlaan 202-206 Sint-Idesbald >>>ACTIE MET SJAALS VAN PASSIGATI

+ ASPETTO E. Terlinckplein 8 Koksijde-Bad >>> 10% KORTING & GRATIS SLIPJE “PIECES” VOOR ELKE KLANT

+ VANHEULE JEANS & FASHION Zeelaan 325 Koksijde-Bad >>> 10% KORTING

+ DUO LINGERIE & SOLARIUM Albert I-laan 79 Oostduinkerke-Bad >>> 10% KORTING & ATTENTIE VOOR ELKE KLANT

+ ACCOMPLI Albert I-laan 163 Nieuwpoort-Bad >>> 10% KORTING

Meer info op de "Westkust Lifestyle Weekend"-pagina op Facebook!

Ook leuk om weten: Unizo’s “Dag van de Klant” valt pal in ons Modeweekend. Met name op zaterdag 27 september. Kortom: nooit zullen meer redenen samenscholen om ‘ns helemaal loco te gaan in eigen regio. Shop ‘till you drop!

De Koksijdse bekerstunt in beeld

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

En na de verslagen en reportage's horen natuurlijk... de foto's van de Koksijdse Bekerstunt. Ziehier de fotogalerij van onze huisfotograaf Freddy Penel!

Koksijde heeft het klaargespeeld!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

(foto Dirk Persyn, KVVC)

KVV Coxyde heeft gisteren geschiedenis geschreven. Na een ijzingwekkende thrillermatch kon het Mouscron-Peruwelz uitschakelen, weliswaar na verlengingen én een bijna ondraaglijke reeks penalty's. Voor het eerst in de geschiedenis stoot een Westkustploeg dus door naar de 1/8ste finales van de Beker van België. Hierin treft Koksijde opnieuw een eersteklasser, met name Cercle Brugge. Afspraak op woensdag 3 december 2014, wellicht in het Jan Breydelstadion. 

Ziehier enkele markante momenten in beeld:

Kort verslag (Sporza/vrt)

Interview met kapitein Karel Ternier: en français! (rtbf/sporza/vrt)

Interview Kevin Vandendriessche (Mouscron-Peruwelz) (rtbf/sporza/vrt)

De strafschoppenreeks (integraal) (sporza/vrt)

Interview KVVC-keeper én held Jonas Cool

KVVC-speler Maxim Bailleul krijgt zijn tweede geel

En hier nog eens "hét moment van de avond" (eigen beelden)

Wedstrijdverslag sporza

Moeskroen-Péruwelz begon ijverig aan de partij, maar derdeklasser Koksijde had weinig moeite om de bezoekers af te houden. Veel slordigheden bij beide ploegen zorgden voor een schaarste aan doelkansen.

Hetzelfde spelbeeld overheerste de tweede helft. Beide ploegen konden het doel van de tegenstander niet vinden. Ook in de verlengingen kon Moeskroen-Péruwelz zijn wil niet opdringen, zelfs toen de thuisploeg met een man minder viel.

Uiteindelijk beëindigde de eersteklasser de wedstrijd ook met tien spelers. Voor spanning was het wachten tot de knotsgekke strafschoppenreeks. Bij 3-3 had Gano de kans om de bezoekers in de volgende ronde te brengen, maar zijn penalty spatte uiteen op de lat. Doelman Jonas Cool werd de held van de avond voor Koksijde door de strafschop van Mohamed uit zijn doel te ranselen.

Derdeklasser Koksijde raakt zo voor het eerst in zijn geschiedenis voorbij de 1/16e finale. In de volgende ronde neemt het het in een derby op tegen Cercle Brugge.

Preuts protest tegen Preuteleute

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Animo op de jongste gemeenteraad van Veurne. N-VA-raadslid Dirk Kesteloot was immers niet te spreken over het concert van Preuteleute op "Veurne La Fête" begin deze maand. Luidens raadslid Kesteloot waren de songteksten gevuld met woorden als - we citeren- "hoer, teef en slet". In Het Laatste Nieuws van vandaag reageren de groepsleden van Preuteleute alvast geamuseerd. "Hoer en teef, ja dat gebruiken we in onze liedjes.", zegt zanger Sebastien Dewaele. "Maar slet? Neen, dat woord nemen we niet in de mond. Heeft raadslid Kesteloot wel goed geluisterd?"

N-VA-raadslid Kesteloot bouwde een stevig betoog op: "Eén lied ging zelfs over hoe een bekende politicus door zijn vrouw werd bevredigd. Wij stellen als stad en ouders alles in het werk om aan preventie te doen en een opvoeding te geven aan onze kinderen. Veel inwoners en leerkrachten vonden het optreden van Preuteleute beneden alle peil. Het was de eerste keer dat ik die groep aan het werk zag en ik ben niet meer gebleven tot het einde. Of ik andere mensen heb zien opstappen? Daar heb ik niet op gelet. Om 21 uur zulke teksten laten weerklinken op de Grote Markt vind ik in elk geval niet kunnen."

Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) vond dat het niet de taak was van het stadsbestuur om door het repertoire van de artiesten te gaan. "Dit evenement lokte 6.000 toeschouwers en ik zag alleen lachende gezichten. Bij mijn weten zijn er geen geschockeerde mensen opgestapt."

Meer hierover op HLN.be: klik hier.

Het is D-day voor Koksijde!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Vanavond staat Koksijde voor de derde keer in de voetbalgeschiedenis in de 1/16de finales van de Beker van België. En KVVC ruikt een stunt. Blauwwit is in bijzonder goeie doen, getuige daarvan is de huidige eerste plaats in derde klasse. Komt daar nog bij dat zowel spelers als bestuur gebrand zijn op een stunt. Ook de supporters geloven erin. Makkelijk wordt het niet: tegenstander Mouscron-Peruwelz is zowat de revelatie van de Jupiler League en gooide daar bijzonder hoge ogen, o.a. na de klinkende zege tegen Standard.

Er wordt vanavond flink wat volk verwacht in het Henri Houtsaegerstadion. En ambiance ook. Daarvoor zorgen niet alleen de supporters, want net voor aftrap komt niemand minder dan Garry Haggar "You never walk alone" ten berde brengen vanop de middenstip. Na de wedstrijd staan ook nog wat snode festiviteiten op stapel in de kantine en dit... ongeacht het resultaat. Met andere woorden: allen daarheen!

En voor de thuisblijvers... die hebben ongelijk. Maar goed: speciaal voor hen zullen de live de tussenstanden op de Facebookpagina van Westkust Magazine droppen. 

KVVC zit op snee! De blauwwitte voetbalvirtuozen uit Koksijde zijn het seizoen bijzonder goed gestart. KVV Coxyde legde een zeer overtuigend bekerparcours of met drie opeenvolgende, klinkende overwinningen. En dus staan ze nu, voor de derde keer in de Koksijdse voetbalgeschiedenis, weer voor een mijlpaal. Na KRC Genk en SV Zulte-Waregem komt Koksijde opnieuw uit tegen een eersteklasser, en dit in de 16de finales van de Beker van België.

Mouscron-Peruwelz

Makkelijk wordt het niet: de tegenstander, Mouscron-Peruwelz, is zowat dé revalatie van de Jupiler League. Moeskroen prijkt momenteel op een welverdiende 4de plaats en kon een paar keer flink verrassen (5-2 winst tegen Standard, 4-0 winst tegen Cercle, 1-1 op Zulte-Waregem,…). Maar in de Cofidis Cup is alles mogelijk en… loert een stunt altijd om de hoek!

Ambiance!

Spelers, bestuur en supporters van KVVC zijn er alvast op gebrand en zullen er àlles aan doen om er een échte knaller van te maken. Niemand minder dan Gary Haggar komt -net voor de aftrap- "You never walk alone" zingen op het veld. Mooi voetbal, veel bier, plezier en ambiance: dat worden de ingrediënten op woensdag 24 september. De wedstrijd wordt om 20 uur op gang gefloten, maar de deuren van het Henri Houtsaegerstadion gaan al open om 18 uur.

Eat 2 the beat: het beste van twee werelden

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio De Panne

Liefhebbers van lekker eten en goeie muziek komen geheid aan hun trekken dit weekend, want de zes jonge koks Jelle Vanquathem, Gregory Slembrouck, Paul-Willem Verstraete, Laurent Ghys, Tim Boury, Willem Hiele en bakker Thomas Verbeke combineren beide elementen in het nieuwe concept Eat 2 the beat.

Op dit 'foodies event of the Westhoek' verwennen ze hun gasten met maar liefst twaalf verfijnde gerechtjes, waarbij ze bijzondere aandacht schenken aan ambachtelijke producten. Aansluitend op het diner is er een afterparty met DJ Rules van Sawnd & Lite, met een gin/vermouth-bar en speciale bieren. De dames kunnen zich tussendoor zelfs onder handen laten nemen door een make-up artiest.  

Tickets voor dit totaalpakketje (90 euro) zijn helaas niet meer voorradig, maar u kan wel nog aansluiten voor de afterparty (10 euro), vanaf 22 uur. 

Eat 2 the beat vindt plaats op zondagavond 28 september, vanaf 18.30 in het vernieuwde 't Groot Moerhoef in Adinkerke. Meer info vind je op deze Facebookpagina.

Keizer der Juniores: het fotoverslag!

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Wielerliefhebbers konden dit weekend hun hartje ophalen aan de jaarlijkse "Keizer der Juniores"-koers. Onze huistfotograaf Freddy Penel was van de partij en schotelt u bij deze twee piekfijne fotogalerijen voor:

Keizer der Juniores, beeldverslag.

Keizer der Juniores, tijdrit.

Koksijds cowboymeisje Mariam schittert in The Voice Kids

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Vrijdagavond kreeg de Koksijdse Mariam Grigoryan al snel de handen tegen elkaar tijdens haar opmerkelijke auditie in 'The Voice Kids' op vtm. Ze bracht het nummer 'Cowboymeisje' van Laura Omloop, compleet met bijhorende danspasjes en een leuke outfit.

"Je hebt ons van onze coboylaarsjes geblazen", reageerde Sean Dhondt achteraf. Hij draaide zich samen met Regi Penxten om, maar Mairam koos uiteindelijk voor Sean als coach. Hij zal de 13-jarige de komende weken verder begeleiden in de muziekwedstrijd. Wij duimen natuurlijk mee!  

Bekijk meer video's van The Voice Kids op vtm.be

Twee drenkelingen aangetroffen in Nieuwpoort

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Op het strand van Nieuwpoort zijn donderdagnamiddag twee lichamen aangespoeld. Het gaat om een oudere man en een vrouw, die volgens VTM Nieuws allebei verdronken zijn. Hun identiteit is evenwel nog niet bekend en ook naar de omstandigheden van hun dood is het op dit moment nog gissen. De drenkelingen werden aangetroffen in de buurt van een golfbreker. 

Van zodra meer nieuws bekend is, houden we jullie hier uiteraard op de hoogte. 

Update 17.36 uur: Radio 2 West-Vlaanderen weet meer

Ballen tussen de golven

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Blinde paniek, toen eind vorige week honderden 'mysterieuze bollen' aanspoelden op het strand tussen Nieuwpoort en Oostduinkerke. Druuuuuugs!? Neen, gewoon verteerbare golfballen, zo bleek nog diezelfe dag. Al bleef daarbij nog wel de vraag overeind wat the f*** 'verteerbare golfballen' zijn en hoe die in hemelsnaam in de Noordzee terechtkomen. 

Ondertussen weten we meer: de ballen zijn gemaakt uit zetmeel en bevatten samengeperst visvoer. Eenmaal in het water, lossen ze daar op en vormen ze op die manier voer voor de vissen. Ze werden opzettelijk de zee ingeslagen tijdens een initiatie beachgolf, die deel uitmaakte van een bedrijfsevenement aan surfclub Windekind. 

Een straf verhaal zit er dus niet in, alleen een pv voor waterverontreiniging en sluikstorten. Welke gevolgen zo'n proces-verbaal heeft, weten we op dit moment nog niet.

 

Koksijde is klaar voor dé match van het jaar!

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

KVVC zit op snee! De blauwwitte voetbalvirtuozen uit Koksijde zijn het seizoen bijzonder goed gestart. KVV Coxyde legde een zeer overtuigend bekerparcours of met drie opeenvolgende, klinkende overwinningen. En dus staan ze nu, voor de derde keer in de Koksijdse voetbalgeschiedenis, weer voor een mijlpaal. Na KRC Genk en SV Zulte-Waregem komt Koksijde opnieuw uit tegen een eersteklasser, en dit in de 16de finales van de Beker van België.

Mouscron-Peruwelz

Makkelijk wordt het niet: de tegenstander, Mouscron-Peruwelz, is zowat dé revalatie van de Jupiler League. Moeskroen prijkt momenteel op een welverdiende 4de plaats en kon een paar keer flink verrassen (5-2 winst tegen Standard, 4-0 winst tegen Cercle, 1-1 op Zulte-Waregem,…). Maar in de Cofidis Cup is alles mogelijk en… loert een stunt altijd om de hoek!

Ambiance!

Spelers, bestuur en supporters van KVVC zijn er alvast op gebrand en zullen er àlles aan doen om er een échte knaller van te maken. Mooi voetbal, veel bier, plezier en ambiance: dat worden de ingrediënten op woensdag 24 september. De wedstrijd wordt om 20 uur op gang gefloten, maar de deuren van het Henri Houtsaegerstadion gaan al open om 18 uur.

Footlunch

Uiteraard kan de Cel Evenementen van KVVC deze gelegenheid niet laten voorbij gaan zonder een fijn arrangementje uit de dokteren. Met name: de Footlunch. Deze start klokslag 18 uur in de Hotelschool Ter Duinen, waar u in de Gasterie vergast wordt op een receptie met hapjes en Cava. Aansluitend, rond 18.30 uur, is er dan het diner. Met name:

Receptie Cava & hapjes

Tongscharfilet met pijpajuin & tomaat

Lamscarré met structuren van bloemkool

Zoetigheden (tijdens de rust)

Aangepaste wijnen

(50 euro p.p.)

Tegen 19.45 uur trekt iedereen dan stadionwaarts voor dé match van het jaar. Tijdens de rust worden de Footlunchers dan nog ‘ns getrakteerd op koffie met overheerlijke zoetigheden.

Wakosta?

De kostprijs voor dit piekfijne Footlunch-arrangementje is 50 euro. Let wel: de inkom voor de Bekerwedstrijd (15 euro) is hierin niet inbegrepen.

Haast en spoed...

Inschrijven voor de Footlunch kan tot en met zondag 21 september en dit per mail naar rudy@kvvc.be of per sms naar het nr. 0471 11 55 14. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Dus wie eerst komt, eerst maalt. ‘t Is vo de rappe!

Win gratis tickets voor "De Panne Schlagert"!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

UPDATE!

Vrienden van het Vlaamsche Levenslied: juicht ende jubelt, want de organisatoren van “De Panne Schlagert” gooiden zonet 5 vrijkaarten voor hun komende festival in onze wedstrijdschaal! Deelnemen is een makkie: mail de naam van de echtgenote van Sam Gooris naar bram@immoalbatros.be, samen met uw naam, adres en gsm-nummer. U wordt redelijk snel op de hoogte gebracht of u al dan niet bij de winnaars hoort. Geen wonder dat u zal wenen… van geluk!

De Panne Schlagert erop los!

Feestbeestjes hebben zaterdag 27 september al lang met stipnotering in hun agenda geplaatst, want dan is er alweder "De Panne Schlagert". Organisator Bram Haerhout stelde een programma samen dat garant staat voor heel wat ambiance. Daarvoor zorgen De Romeo's, Sam Gooris, Laura Lynn, Paul Severs en Mayke Vanes. Na de concerten is er dan nog een heuse Foute Afterparty! Afspraak vanaf 20u in Feestzaal De Boare, Koningsplein De Panne. Tickets kosten 20 euro per persoon, een VIP-ticket kost 50 euro. 

Check hier de Facebook-pagina!

INFO & TICKETS: 0475 84 62 69.

 1 2 3 >  Last ›