Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Koksijds cowboymeisje Mariam schittert in The Voice Kids

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Vrijdagavond kreeg de Koksijdse Mariam Grigoryan al snel de handen tegen elkaar tijdens haar opmerkelijke auditie in 'The Voice Kids' op vtm. Ze bracht het nummer 'Cowboymeisje' van Laura Omloop, compleet met bijhorende danspasjes en een leuke outfit.

"Je hebt ons van onze coboylaarsjes geblazen", reageerde Sean Dhondt achteraf. Hij draaide zich samen met Regi Penxten om, maar Mairam koos uiteindelijk voor Sean als coach. Hij zal de 13-jarige de komende weken verder begeleiden in de muziekwedstrijd. Wij duimen natuurlijk mee!  

Bekijk meer video's van The Voice Kids op vtm.be

Twee drenkelingen aangetroffen in Nieuwpoort

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Op het strand van Nieuwpoort zijn donderdagnamiddag twee lichamen aangespoeld. Het gaat om een oudere man en een vrouw, die volgens VTM Nieuws allebei verdronken zijn. Hun identiteit is evenwel nog niet bekend en ook naar de omstandigheden van hun dood is het op dit moment nog gissen. De drenkelingen werden aangetroffen in de buurt van een golfbreker. 

Van zodra meer nieuws bekend is, houden we jullie hier uiteraard op de hoogte. 

Update 17.36 uur: Radio 2 West-Vlaanderen weet meer

Ballen tussen de golven

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Blinde paniek, toen eind vorige week honderden 'mysterieuze bollen' aanspoelden op het strand tussen Nieuwpoort en Oostduinkerke. Druuuuuugs!? Neen, gewoon verteerbare golfballen, zo bleek nog diezelfe dag. Al bleef daarbij nog wel de vraag overeind wat the f*** 'verteerbare golfballen' zijn en hoe die in hemelsnaam in de Noordzee terechtkomen. 

Ondertussen weten we meer: de ballen zijn gemaakt uit zetmeel en bevatten samengeperst visvoer. Eenmaal in het water, lossen ze daar op en vormen ze op die manier voer voor de vissen. Ze werden opzettelijk de zee ingeslagen tijdens een initiatie beachgolf, die deel uitmaakte van een bedrijfsevenement aan surfclub Windekind. 

Een straf verhaal zit er dus niet in, alleen een pv voor waterverontreiniging en sluikstorten. Welke gevolgen zo'n proces-verbaal heeft, weten we op dit moment nog niet.

 

Koksijde is klaar voor dé match van het jaar!

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

KVVC zit op snee! De blauwwitte voetbalvirtuozen uit Koksijde zijn het seizoen bijzonder goed gestart. KVV Coxyde legde een zeer overtuigend bekerparcours of met drie opeenvolgende, klinkende overwinningen. En dus staan ze nu, voor de derde keer in de Koksijdse voetbalgeschiedenis, weer voor een mijlpaal. Na KRC Genk en SV Zulte-Waregem komt Koksijde opnieuw uit tegen een eersteklasser, en dit in de 16de finales van de Beker van België.

Mouscron-Peruwelz

Makkelijk wordt het niet: de tegenstander, Mouscron-Peruwelz, is zowat dé revalatie van de Jupiler League. Moeskroen prijkt momenteel op een welverdiende 4de plaats en kon een paar keer flink verrassen (5-2 winst tegen Standard, 4-0 winst tegen Cercle, 1-1 op Zulte-Waregem,…). Maar in de Cofidis Cup is alles mogelijk en… loert een stunt altijd om de hoek!

Ambiance!

Spelers, bestuur en supporters van KVVC zijn er alvast op gebrand en zullen er àlles aan doen om er een échte knaller van te maken. Mooi voetbal, veel bier, plezier en ambiance: dat worden de ingrediënten op woensdag 24 september. De wedstrijd wordt om 20 uur op gang gefloten, maar de deuren van het Henri Houtsaegerstadion gaan al open om 18 uur.

Footlunch

Uiteraard kan de Cel Evenementen van KVVC deze gelegenheid niet laten voorbij gaan zonder een fijn arrangementje uit de dokteren. Met name: de Footlunch. Deze start klokslag 18 uur in de Hotelschool Ter Duinen, waar u in de Gasterie vergast wordt op een receptie met hapjes en Cava. Aansluitend, rond 18.30 uur, is er dan het diner. Met name:

Receptie Cava & hapjes

Tongscharfilet met pijpajuin & tomaat

Lamscarré met structuren van bloemkool

Zoetigheden (tijdens de rust)

Aangepaste wijnen

(50 euro p.p.)

Tegen 19.45 uur trekt iedereen dan stadionwaarts voor dé match van het jaar. Tijdens de rust worden de Footlunchers dan nog ‘ns getrakteerd op koffie met overheerlijke zoetigheden.

Wakosta?

De kostprijs voor dit piekfijne Footlunch-arrangementje is 50 euro. Let wel: de inkom voor de Bekerwedstrijd (15 euro) is hierin niet inbegrepen.

Haast en spoed...

Inschrijven voor de Footlunch kan tot en met zondag 21 september en dit per mail naar rudy@kvvc.be of per sms naar het nr. 0471 11 55 14. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Dus wie eerst komt, eerst maalt. ‘t Is vo de rappe!

Win gratis tickets voor "De Panne Schlagert"!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

UPDATE!

Vrienden van het Vlaamsche Levenslied: juicht ende jubelt, want de organisatoren van “De Panne Schlagert” gooiden zonet 5 vrijkaarten voor hun komende festival in onze wedstrijdschaal! Deelnemen is een makkie: mail de naam van de echtgenote van Sam Gooris naar bram@immoalbatros.be, samen met uw naam, adres en gsm-nummer. U wordt redelijk snel op de hoogte gebracht of u al dan niet bij de winnaars hoort. Geen wonder dat u zal wenen… van geluk!

De Panne Schlagert erop los!

Feestbeestjes hebben zaterdag 27 september al lang met stipnotering in hun agenda geplaatst, want dan is er alweder "De Panne Schlagert". Organisator Bram Haerhout stelde een programma samen dat garant staat voor heel wat ambiance. Daarvoor zorgen De Romeo's, Sam Gooris, Laura Lynn, Paul Severs en Mayke Vanes. Na de concerten is er dan nog een heuse Foute Afterparty! Afspraak vanaf 20u in Feestzaal De Boare, Koningsplein De Panne. Tickets kosten 20 euro per persoon, een VIP-ticket kost 50 euro. 

Check hier de Facebook-pagina!

INFO & TICKETS: 0475 84 62 69.

Sound of Sea: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Dit weekend greep de allereerste editie plaats van het festival Sound of Sea. Dieter Brouckaert, Kelly Brouckaert, Freddy Penel en Leander Declerck bosten deze fotogalerij samen in elkaar. Veel kijkplezier!

Pyromaantjes-weekend in Koksijde

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Opmerkelijk: in Koksijde-Oostduinkerke waren er 2 kleine brandstichtingen het voorbije weekend... 

In het recreatiedomein Sunparks in Oostduinkerke staken enkele jongeren zaterdagavond een plastic tafeltje in brand. De schade was beperkt en de daders konden ontkomen.

In de Bremraapweg in Koksijde-Bad werd er zaterdagmiddag brand gesticht voor een huurwoning. De bewoners waren even gaan wandelen. Toen ze terugkeerden, zagen ze dat er een brandend doek voor de garage lag. Ze konden het brandje gelukkig zelf snel blussen.

Nieuw, Koksijds en... best pittig!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Koksijde heeft er een vereniging voor jonge dames bij, namelijk Best Pittig Koksijde by Markant.

Een professioneel en sociaal netwerk voor jonge, ondernemende vrouwen tussen de 20 en 40 jaar. De initiatiefneemsters (zie foto) staan te popelen om jonge dames pure ‘me-time’ te bezorgen in het gezelschap van leeftijdsgenoten. Verwacht je aan originele activiteiten, fijne contacten, unieke ervaringen, het uitbouwen van je netwerk, …

De KICK-OFF vindt plaats op donderdag 25 september om 19.30 uur in ’t Oud Schooltje te Koksijde dorp. Het is een GRATIS activiteit vol verrassingen. Je ontdekt er het pittige jaarprogramma en krijgt de kans om je lid te maken.

Kan je niet aanwezig zijn? Geen probleem, volg alles op Facebook: Best Pittig Koksijde.

Info + inschrijven: bestpittigkoksijde@gmail.com

Doen!

Op de foto het bestuur vlnr.: Mieke Vermeesch (Rodeo), Magalie Dugardyn (logopediste), Sarah Velghe (voorzitter Best Pittig), Lien Devloo (Ndruk.be) en Charlotte Deltombe (Beach village).

Petanquenamiddag N-VA

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Op zaterdag 20 september 2014, vanaf 14uur, organiseren N-VA en Jong N-VA Koksijde-Oostduinkerke voor de tweede maal een petanquenamiddag voor jong en oud. Aanwezigen zullen er kunnen genieten van verse koffie en een stukje zelfgemaakte taart, en dit dankzij de medewerking van Vrouwenstemmen FVV. Deelnemen is gratis! Om praktische redenen wordt u wel gevraagd om uw komst te bevestigen. Dit kan via : frank.geerts-christiaen@telenet.be of op het gsm-nr. 0473 50 62 42. Afspraak dus op 20 september van 14 tot 19 uur in de Bolledroom, Hazebeekstraat 11 te Oostduinkerke!

De Panne maakt kans op Prijs voor Digitale Communicatie

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

'De Panne Leeft', het gemeentelijk infoblad van De Panne, maakt samen met vier andere uitgaves kans op de Prijs voor Digitale Communicatie. 

De kustgemeente heeft de nominatie te danken aan de integratie van Layar bij de nieuwe huisstijl, die dit voorjaar werd gelanceerd. Wie met zijn smartphone of tablet de pagina's met het Layar-logo inscant met de gelijknamige app, krijgt meer informatie over het desbetreffende artikel te zien, zoals extra foto's en zelfs filmpjes. Bovendien zet de gemeente alle publicaties van 'De Panne Leeft' op de website Issuu.com, waardoor iedereen het blad online kan 'doorbladeren'.

Of De Panne de prijs wint, weten we volgende week donderdag, op de Dag van de Digitale Communicatie. Wie de andere vier laureaten zijn, verneem je hier.

Mega Mindy's Mega Mobiel brandt uit in Plopsaland

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Dinsdagnamiddag, rond 14 uur, is de Mega Mobiel van Mega Mindy uitgebrand in Plopsaland in De Panne. Dat gebeurde terwijl het pretpark gesloten was en er dus geen bezoekers aanwezig waren.

Volgens Het Laatste Nieuws reden arbeiders met de wagen in het park rond toen de vierwieler plots vuur vatte ter hoogte van de Mega Mindy Jetski. Ze probeerden de wagen nog zelf te blussen, maar dat lukte niet. De toegesnelde brandweer slaagde daar wel in, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig in de vlammen opging. Wellicht ligt een technisch mankement aan de basis van de brand. 

Eerder deze week speelde Mega Mindy's geliefde Mega Toby nog zijn rijbewijs kwijt. Die twee zitten dus in zak en as.

(Bron + foto: Het Laatste Nieuws)

Straf designtalent!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Dit voorjaar pakte het Nederlandse brillenmerk Vingino uit met een unieke designwedstrijd. Deelnemers mochten zelf een bril ontwerpen, en uit de winnaars zouden enkele monturen geselecteerd én gecommercialiseerd worden. Welnu: uit de vele inzendingen werden maar liefst twee ontwerpen uit Koksijde-Oostduinkerke weerhouden. 

Deze week mochten de winnaressen, Amber Vangerven en Fien Lecluyse, hun prijs in ontvangst nemen bij hun opticien, Optiek Devloo uit Oostduinkerke-Dorp. Zij eindigden respectievelijk als nummers 2 en 3 uit de ruim 270 deelnemers. Faut-le-faire!

Volgend voorjaar zijn de echte modellen "VINGINO Amber" en "VINGINO Fien" dus bij de betere optiekzaak te koop!

Op de foto van Eric Delanghe herkent u v.l.n.r.: Ingrid Verstraete, (mama van Amber), 
Mieke van Optiek Devloo, winnares
Amber Vangerven
, Jaap van Vingino, winnares 
Fien Lecluyse, 
Veerle Vandenbroucke, 
Willy van Optiek Devloo
 en Patricia Vandenbroucke (mama van Fien). 

Proficiat!

'Festival Strand' schiet cultuurseizoen op gang in Koksijde

Door Gijs Sohier in de categorie uittip voor de regio Westkust

c.c. CasinoKoksijde ruilt tijdens het openingsweekend het zwarte podium in voor het zachte, warme zand, de donkere theaterzaal voor de blauwe lucht en de foyer wordt omgetoverd tot een gezellige openluchtbar. Je kan er de hele middag genieten van een hapje en een drankje én live soundtrack - een eclectische mix van electronica, wereldmuziek, psychedelica, soul en rare grooves door niemand minder dan dj Sir. Lobster (aka Ijf Boullet). In de namiddag is er Strand Matinée een programma voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders met o.a. leuke workshops en een wondermooie muziektheatervoorstelling. Voor Strand Soirée kan je met één ticket genieten van drie parels van locatievoorstellingen.

Festival Strand

Side Shore Surfers rijden de Tour van hun leven!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

De Side Shore Surfers van De Panne zijn momenteel volop in de ban van de Tour of Life 2014, een volledig ondersteunde achtdaagse wielertour ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Het team van de Side Shore Surfers heeft flink wat "bekende Westkusters" in haar rangen, met name Dimitri Burk,i Hendrik Maelfait, Lodewijk David, Frederick Van de Kerckhove, Tom Meeus, Tony De Dycker en Jan Deschrijver. Teambegeleiders zijn Marijke Van Welden, Paul Maelfait en Frank David. 

De avonturen van de moedige fietsers kan je dagelijks volgen op http://www.tourforlife.be. Hier de samenvatting van Dag III. 

Ice Bucket Challenge: level De Panne

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

De #IceBucketChallenge, waarbij iemand een emmer ijs over zijn hoofd kiepert om zo aandacht te vragen voor de spierziekte ALS, is goed op weg om de hashtag van het jaar te worden. De filmpjes beroeren nu immers al enkele weken de sociale en reguliere media, maar in De Panne gaan ze nu nog een stapje verder. 

Roeland Schoonbrood nomineerde burgemeester Ann Vanheste op zijn Facebookgroep voor zo'n challenge, waar zij zonder aarzelen op inging. Meer zelfs: ze maken er daar een massagebeuren van en roepen alle inwoners op om haar voorbeeld te volgen. Afspraak op woensdagavond 3 september, om 19 uur op de Markt. 

Er wordt geopperd dat iedere toeschouwer 1 euro voor het goede doel doneert. Ondertussen wordt ook naar steun gezocht bij lokale bedrijven en de brandweer.

Het initiatief kent veel bijval, maar er duiken ook kritische stemmen op tegen de massachallenge. Zo wijzen sommigen op de waterverspilling die hiermee gepaard gaat.

 1 2 3 >  Last ›