Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Oostduinkerkse Garnaalfeesten 2015: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Gisteren schotelden wij u reeds de foto's voor van de Opening van het Strandbad en de strandwijding. Vandaag presenteert onze huisfotograaf Freddy Penel u met gepaste trots de fotogalerijen van de Garnaalstoet en van de randanimatie rond de Garnaalfeesten. Veel kijkplezier!

 

Oostduinkerke heeft zòt weekend achter de rug!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Oostduinkerke heeft weer een zot weekend achter de rug. Naast de klassieke Garnaalfeesten, had de garnaalgemeente immers nog enkele andere festiviteiten op stapel staan. Ziehier alvast de fotoreportage van de opening van het Strandbad (= de nieuwe naam van het openluchtzwembad aan zee) én de bijhorende Zeewijding. Met dank aan onze huisfotograaf Freddy Penel! Bekijk hier de foto's!

Zomerspecial Westkust Magazine: dààr is 'm!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Jawel, dierbare lezers en lezerinnen: de zomerspecial 2015 is uit. Deze week komt hij via het postgleufje uw huisje binnengevallen. Uiteraard staan de zomertoppers centraal: we geven u een fijne selectie per gemeente (Veurne, Koksijde, De Panne en Nieuwpoort). Maar dit is niet alles. Ziehier een losse greep uit het redactionele aanbod:

- EXCLUSIEF: Thibaud Verlinden (16): Koksijdenaar in de Engelse Premier League

- Veurne Toekoer: interview met voorzitter Stijn Hommez

- Een unieke preview op Miss Elegantie (onze volgende covergirl!)

- Een blik achter de schermen van Dierenasiel Ganzeweide

Voorts gooien we nog een coole "Banana Moon Beach Bike" in onze wedstrijdschaal. En uiteraard schotelen wij u alweder een select kransje top-adverteerders voor! 

De eerste beachclubs van de Westkust...

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

In de "mei-juni"-editie van Westkust Magazine berichtten wij reeds uitvoerig over de komst van beachtclubs aan onze Westkust. Thans is het zover. In Koksijde zwaaiden de spreekwoordelijke deuren van de eerste twee beachclubs zwierig open. De Beachclub "Koko Beach"is gelegen aan het strand ter hoogte van het Zouavenplein, iets verderop heb je dan "Beach Village", ter hoogte van het Zavelplein (zie foto - Freddy Penel).

De "Côte Crevette" wordt hopelijk een hit

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Na het succes van hun eerste nummer ‘De visscher up z’n peerd’ besloten Frieda Vanslembrouck en Johan Bouttery een nieuw liedje te componeren. Met ‘De côte crevette‘ wordt dat zeer waarschijnlijk een hit in onze gemeente en misschien ook daarbuiten. Het liedje wordt gezongen door ‘Marie Crevette’ (Lucienne Provoost), een personage dat door Frieda Vanslembroeck vorig jaar in het leven werd geroepen voor haar nieuw theaterstuk. Het stuk zal trouwens volgende zaterdag terug opgevoerd worden (om 11 en 14u) op de Zeedijk van Oostduinkerke tijdens de Garnaalfeesten.

Ondertussen brengen wij u een fotoreportage van de plechtige CD-voorstelling. Met dank aan onze trouwe huisfotograaf Freddy Penel!

Sfeerbeelden Braderie Zeelaan

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Koksijde-Bad kende een dol weekend: de braderie was (mede dankzij het mooie weer) een echt schot in de roos. Onze huisfotograaf Freddy Penel was er graag bij en schotelt u bij deze een fijne fotogalerij voor. Alstublieft!

Beaufort 2015 plechtig geopend

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Westkust

Deze week greep in Ten Bogaerde (Koksijde) de plechtige opening plaats van de publieke tentoonstellingsroute "Beaufort 2015". Onze huisfotograaf Freddy Penel was er uiteraard bij en schotelt u volgaarne deze fijne fotogalerij voor... 

Café Corsari wordt woensdag Café Tura

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Nadat topondernemer Marc Coucke zich vorige week al mocht bewijzen als cafébaas in het tv-programma Café Corsari, is deze week zanger Will Tura aan de buurt. De 'keizer van de Vlaamse muziek' viert deze zomer zijn 75ste verjaardag en krijgt op deze manier een gepast eerbetoon. 

Bekende bewonderaars als Guy Mortier zullen de zanger bejubelen met #TuraTweets, maar ook zijn geboortestad Veurne komt aan bod in de show. Zo valt het allerlaatste duoticket voor zijn uitverkochte optreden op de Grote Markt te winnen en de rappers van NoMoBS gingen in de Boetestad aan de slag met enkele van zijn nummers.

Bekijk Café Tura woensdagavond 10 juni om 22 uur op Eén.

Adinkerkenaar die 'mooi opgestapelde bouwmaterialen' verkoopt wil nu ook van zijn 'statussymbool' af

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

De Adinkerkenaar Ben Salomon, die vorige maand nog zijn eigen woning omschreef als een "lot mooi opgestapelde bouwmaterialen in de vorm van een huis" op www.2dehands.be, heeft een nieuw bericht geplaatst op de zoekertjeswebsite. Deze keer wil hij zijn witte "bling bling Audi A4 S-line (alstublieft)" van de hand doen, wat hij zonder verpinken omschrijft als een "statussymbool".

De wagen zal het leven van de kandidaatkoper danig overhoop gooien, zo beweert hij in zijn ondertussen bekende stijl. "Hiermee wordt u het gespreksonderwerp van de straat, de man met wie iedereen wil meerijden, de chick magnet... Kortom, populair!", overloopt hij de voordelen. 

En zelfs een overduidelijk nadeel weet de Adinkerkenaar in positieve zin om te buigen. "Hij is prachtig wit, wat betekent dat u hem vaak moet wassen. En dus vaak naar de carwash moet, waar u tal van interessante ontmoetingen kunt maken."

Er zijn ook tal van opties, maar daar weidt de verkoper dan weer niet echt over uit. "Uitgerust met een pack lounge (don't ask, I don't even know)" en "heel de reutemeteut die anderen jaloers kan maken, zoals elektrische ruiten, spiegels, trekhaak, airco enz."

Tot slot knipoogt de man ook nog even naar zijn vorige, veelbesproken zoekertje. "Past perfect onder de carport van het hoop gestapelde bouwmaterialen dat in Adinkerke te koop staat", zo schrijft hij.

Het bericht staat sinds 28 mei online en werd op een paar dagen tijd al meer dan 25.000 keer bekeken. Daarmee is de man goed op weg om nog beter te doen dan bij zijn (nog altijd niet verkochte) bouwmaterialen, waar de teller nu op 118.000 views staat.

Effectief verkopen lukt hem vooralsnog niet, maar de Adinkerkenaar heeft duidelijk het talent om zijn zoekertjes te doen opvallen. En daar is hij zichzelf ook van bewust, want hij biedt zijn diensten nu ook aan aan andere verkopers. "Wilt u ook iets verkopen op deze manier? Contacteer mij", sluit hij het bericht af. Wij onthouden hem alvast voor in ons eindejaarslijstje!    

Levensloop werpt meer dan 100.000 euro in strijd tegen kanker

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Ook de tweede editie van Levensloop Koksijde-Oostduinkerke was een groot succes dit weekend. De 120 "vechters" en 36 teams zamelden samen zomaar eventjes 103.485,44 euro in, geld dat dus zal worden aangewend in de strijd tegen kanker. Onze huisfotograaf Freddy Penel woonde de openingsceremonie bij: ziehier zijn beeldverslag!

Levensloop: 24 uur lopen tegen kanker

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Dit weekend van zaterdag 30 en zondag 31 mei vindt op de luchtmachtbasis de apotheose plaats van de 2de Levensloop Koksijde-Oostduinkerke. Levensloop is een campagne van de Stichting tegen Kanker om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en voor diverse vormen van hulp aan patiënten die door de ziekte getroffen zijn.

Levensloop wordt in essentie gedragen door teams van vrijwilligers, verenigingen, werkcollega’s enz. die al geruime tijd vòòr het slotweekend activiteiten organiseren om fondsen te verwerven, en die op 30 en 31 mei een 24 uur durende collectieve sportieve prestatie leveren. Er zijn 35 teams en er werd al 82.333 euro ingezameld!

Programma

24 uur rond

Op zaterdag 30 mei wordt op de luchtmachtbasis om 15 u. het startschot gegeven voor de grote apotheose met een eerste wandelronde van de vechters. Gedurende 24 uur zullen de teams minstens één deelnemer laten wandelen of lopen op het parcours, dus estafettegewijs tot zondag 31 mei om 15 u.

Vechters

Tijdens Levensloop worden mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten in de bloemetjes gezet. De organisatie voorziet een heus verwenpaleis. Zaterdag om 22 u. is er de indrukwekkende kaarsenceremonie die de mensen herdenkt die de strijd tegen kanker verloren, maar die anderzijds ook een hart onder de riem wil steken bij mensen die momenteel tegen kanker vechten. Bent u zelf een vechter of kent u zo iemand? Schrijf u in als vechter op Levensloop Koksijde-Oostduinkerke via www.levensloop.be/relays/koksijde-oostduinkerke-2015.

Optredens

Op en rond de omloop is er ook 24 uur animatie met optredens van lokale artiesten die gratis optreden zoals o.m. de Harmonie Vrienden van de Brandweer Oostduinkerke, Dynamic Dance Crew, Fixxxer, Red Legs, Foute DJ’s, Jong El Fuerte Kids, A dagio en Maaike Vennes.

Kinderen en varia

Ook voor de kinderen is er heel wat te doen, o.m. springkastelen, kinderboerderij, tennisinitiatie en veel meer! Autoliefhebbers kunnen er een ritje maken met een Ferrari of Porsche. Zelfs het Brugs Beertje, symbool van de stad en mascotte van Club Brugge, brengt een bezoekje aan Levensloop. Hapjes en drankjes – Op het domein zijn er diverse eet- en drankstandjes met o.a. kip aan ’t spit, braadworsten, frieten, cocktails enz. Zondagmorgen is er mogelijkheid om op het parcours te ontbijten.

Eindcheque - Op zondag 31 mei eindigt Levensloop om 15 u. met een slotceremonie en de overhandiging van de eindcheque aan de Stichting tegen Kanker door Wendy Van Wanten!

Breng vandaag of morgen dus zeker eens een bezoekje aan de Basis Koksijde!

Westkust deze zomer echte hotspot voor foodies

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Westkust

Liefhebbers van de betere cherechjes mogen deze zomer hun vingers en duimen aflikken, want in het eerste weekend van juli staan er twee bijzonder smaakvolle events gepland in Veurne en Oostduinkerke.

Vooreerst zijn er de befaamde foodtrucks van Food Farm Fiësta die zich op zaterdag 4 en zondag 5 juli op de Veurnse Grote Markt parkeren, op uitnodiging van de vzw Veurne Toe koer.

De organisatoren beloven een totaalervaring met niet alleen 'top notch' eetkraampjes en gin- en whiskybars, maar ook muzikaal vertier, kunst en andere vormen van entertainment.

Hiervoor is men overigens nog op zoek naar lokaal singersongwriter-, theater- of whatevertalent. Wie zijn kunnen wil tonen aan een groot publiek en zo mee wil bouwen aan de gezellige sfeer, kan contact opnemen via info@veurnetoekoer.be

Food Farm Fiësta loopt telkens van 11 uur tot middernacht. De inkom is gratis; je betaalt alleen wat je bestelt aan de verschillende stands. 

 

Zeker ook warm aanbevolen: de Flemish Food Bash die op zondag 5 juli plaatsvindt op het strand van Oostduinkerke! Niet minder dan 40 internationale topchefs halen daar het beste in zichzelf naar boven, samen met 20 bartenders. Kan niet slecht zijn, toch?

Ook hier tekenen trouwens dj's, barbiers en tattoo- en graffiti-artists present, waardoor we ook hier een totaalbeleving op ons bord krijgen.

Het 'Tomorrowland voor foodies' start 's middags en duurt tot 6 uur in de ochtend. Tickets hiervoor kosten 30 euro en zijn beschikbaar via de website www.flemishfoodbash.com.

Cabin Art: kunst op het strand van Sint-Idesbald

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Cabin Art is dit jaar aan haar zevende editie toe, en het lijkt weer een flinke topper te gaan worden. Het thema dit jaar is dan ook "Grenzeloosheid". Maar liefst 37 kunstenaars deden hun ding de voorbije dagen: ziehier het fotoverslag van onze huisfotograaf Freddy Penel.

Zotte skaters gesignaleerd!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Skaterz der Westkustlanden: heden (maandag 25 mei '15) is het verzamelen geblazen in Oostduinkerke, op en rond het skateplaza aan de Hazebeeksporthal. Tijdens de "Special Delivery" skate tour geeft het kruim van de internationale skatescene er vanaf 14u immers de zotste demo's.

"French Connection" in de YesArtGallery

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Momenteel loopt een bijzondere expo in het kunstenaarsoord Sint-Idesbald. In YesArtGallery stellen vier Franse kunstenaressen hun werken tentoon, elk in hun specifieke stijl. U krijgt er pakkende foto’s van Delphine De Luppé, humor van Sophie Morisse, fantasie van Albane de St.Remy en een heel kleurenpalet van Nathaly Goubet. Kortom: een French Connection met pit! Gaat dat zien!

Hier alvast een voorsmaakje (foto's Freddy Penel).

Meer info:www.yesartgallery.com

 1 2 3 >  Last ›