Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Sprankelend najaarsoffensief op til!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Jawel, dierbare lezers ende lezeressen. Ten kantore WestkustMedia stomen we ons alreeds klaar voor een splijtend herfstoffensief. Begin september komt Westkust Magazine’s najaarsspecial immers uit, met daarin een piekfijne “lifestyle-special”. We halen plaatselijke winkeliers voor onze lens en overladen u met de fashionable do’s en donts voor komend najaar. En er is meer. Voor het eerst in de geschiedenis pakken we uit met een “Westkust Lifestyle Weekend”. Hieronder verneemt u er meer over. Ook nog dit: ook voor onze adverteerders loert een buitenkansje om te hoek!

Zet u schrap voor het “Westkust Lifestyle Weekend”!

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 september verwennen deelnemende modewinkels en lifestyleshops u met de allernieuwste modetrends, terwijl u bij elke aankoop getrakteerd wordt op een kleine maar fijne attentie. De deelnemers zal u herkennen aan de grote “Westkust Modeweekend”-bol op hun etalage. Voorts zal het hele gebeuren intensief gepromoot worden via Westkust Magazine, flyers, onze website westkustmagazine.be (200.000 bezoekers per jaar!), Facebook en via de deelnemende handelszaken, natuurlijk.

Dag van de Klant

Ook leuk om weten: Unizo’s “Dag van de Klant” valt pal in ons Modeweekend. Met name op zaterdag 27 september. Kortom: nooit zullen meer redenen samenscholen om ‘ns helemaal loco te gaan in eigen regio. Shop ‘till you drop!

Een buitenkansje voor adverteerders

We hebben een piekfijn arrangementje gefikst voor deelnemende handelszaken. Het “all-in”-voordeelpakket behelst naast uw advertentie ook nog een redactionele pagina (met fotoshoot) en deelname aan het “Westkust Lifestyle Weekend” met alle bijhorende voordelen (promo op uw etalage, flyers, online-campagne op website en sociale media,…). Deze actie richt zich niet enkel tot kledingswinkels, maar tot elke handelzaak die in de lifestyle-branche actief is: lingeriezaken, schoonheidsspecialistes, schoenwinkels, juweliers, opticiens, kapsalons, noem maar op. Aarzel dus niet en neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Sofie Van Biervliet (gsm 0472 36 10 16) of Fre Devos (0475 50 37 30).

Beach Run brengt weer veel volk op de been

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

De klassieke Massajogging in Sint-Idesbald was ook dit jaar weer een regelrecht schot in de sportieve roos. Onze huisfotograaf flaneerde gisteren tussen de vele honderden sportievelingen en kwam met deze fijne fotoreportage terug. 

Pfeffer wakes up TML

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Vorige zondag mocht onze local hero Ben Pepperstraete, aka Pfeffer, de feestbeesten op Tomorrowland wekken middels een fijn assortimentje smooth housebeats. En -driewerf hoera- thans dropte le Pfeff zijn set op Soundcloud. Met dank aan Dreamville Radio van StuBru uiteraard!

Doe de Westkust-move... en win prijzen!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Het zal u wellicht niet verwonderen, dierbare lezers en lezeressen: maar de zomertijd is zonder een zweem van twijfel ons favoriete seizoen. Zon, zee, reizen, feesten, you name it. Wellicht heeft ook u wilde plannen op stapel staan. En daar willen wij (én de 40.000 lezende gezinnen der Westkust) wel wat van meegenieten. Daarom volgend voorstel: leg uw mooiste zomermomenten vast middels een “Westkust-move”-foto en wij schotelen u in volgend nummer een pittige collage voor. Er hangen zelfs enkele fijne prijsjes in de lucht! Zoals enkele blitse Ice-watches en tal van waardebonnen om 'ns lekker met uw lief te gaan bikken in eigen regio!

Leg uw mooiste zomermomenten vast en win!

Een Westkust-move maken is zo gepiept: houd 4 vingers in de lucht en kruis midden- en ringvinger met elkaar, waardoor uw hand een denkbeeldige W vormt. Smartphone bovenhalen, foto nemen en de klus is geklaard. Mail de foto naar info@westkustmedia.be of drop hem op Instagram met de hashtag #westkustmagazine. De leukste foto’s worden met knappe prijzen bedacht.

De W-reflex

Het enige wat u nu nog moet doen, is een gezonde Westkust-move reflex kweken. Nieuwe zweep getest met meesteres Eufrasie in de SM-bar “De Roestige Tepelklem”? Westkust-move. Hitsig twerken op de poolparty van Maggie De Block? Westkust-move. Aan het streaken tijdens de WK-finale in Brazilië? Westkust-move. Decadent avondje comazuipen op TML met Geert Bourgeois? Westkust-move. Afijn: you get the picture. Letterlijk.

We kijken er alvast naar uit!

DEELNEMEN?
Mail naar info@westkustmedia.be of post op Instagram met de hashtag #westkustmagazine.

Wurgslang duikt op op camping in Koksijde

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Op camping Doornpanne in Koksijde is dinsdagmiddag een wurgslang aangetroffen. Het gaat om een voor de mens ongevaarlijke kettingslang, die normaal in Amerika in het wild leeft. Wellicht is het dier ontsnapt uit een terrarium, of gedumpt door de eigenaar.

De hulp van een lokale liefhebber werd ingeschakeld om de slang te vangen, waarna de brandweer van Veurne ze wegvoerde naar een opvangcentrum voor reptielen. Daar wordt de kettingslang onderzocht en vervolgens ter adoptie aangeboden.

VTM Nieuws kwam ter plekke:

 

Leopoldfeesten: iedereen was weer "hoed-gemutst"!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Mooi weer, schoon volk en voorwaar: heel veel hoeden tijdens de Leopoldfeesten in De Panne vorige donderdag. Onze huisfotograaf verzamelde deze knappe kiekjes! 

Miss Elegantie: de spanning stijgt!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

Vorige week zondag (13 juli 2014) werd de preselectie voor de verkiezing van Miss Elegantie 2014 gehouden. Een 40-tal uit heel België waren kandidaat om na een pauze van enkele jaren gekroond te worden tot Miss Elegantie 2014. Hieruit koos een jury, met onder meer vertegenwoordigers van Toerisme De Panne, Darline Devos (voorzitter Comité Miss België) en Daniel Dedave (fotograaf), de finalistes. We vermelden trouwens dat de nieuwe Miss Elegantie tegelijk ook het gezicht wordt van de najaarsspecial van Westkust Magazine. Jawadde-dadde!

Heropstart na 5 jaar pauze

Zoals eerder aangekondigd, vindt de verkiezing van Miss Elegantie opnieuw plaats na een pauze van 5 jaar. In samenwerking met het comité Miss België wordt de verkiezing nieuw leven ingeblazen en gaat Toerisme De Panne meteen voor een topeditie!

De kandidates

Alle meisjes met de Belgische nationaliteit tussen 18 en 25 jaar, die zowel de Nederlandse als de Franse taal machtig zijn, konden zich vooraf inschrijven voor de verkiezing. Een 40-tal meisjes deden dit dan ook en waagden zich alvast aan de preselecties van vorige week. De kandidates mochten zich voorstellen aan de jury en defileerden ook even in bikini. Doorheen de preselectie is uiteraard elegantie de rode draad. De jury mocht wikken en beschikken... 

Finale op 9 augustus

De Finale "Miss Elegantie" grijpt plaats op zaterdag 9 augustus. Voor de winnares staan heel wat mooie prijzen klaar, waaronder een Vespa, een prachtige juwelenset en een ticket voor de Nationale Preselectie van Miss België 2015. De dag start voor het publiek om 13.30u met een rondrit van de kandidates in oldtimers doorheen de hoofdstraten en op de Zeedijk van De Panne. Vanaf 15.00u vindt de eigenlijke verkiezingsshow plaats op de Leopold I Esplanade en vanaf 19.00u wordt de winnares bekend gemaakt met daarna een heuse afterparty! De show is uiteraard gratis! Tickets voor de afterparty zijn te koop bij Toerisme De Panne en kosten € 10. ’s Avonds is vuurwerk voorzien en optreden van DJ Lennert Wolfs en DJ Rebel.

Aftermovie Hoppefesten 2014

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio Veurne

"Ohne Hoppe, keine Festen". Een baseline die niet zomaar uit de lucht gegrepen is, want op de eerste zaterdag van juli werden maar liefst 226 vaten bier aangevoerd naar het Will Tura sportpark in Veurne. Omgerekend zijn dat zo'n 40.000 pinten, waarvan er zo'n 2.000 op de fameuze 'vierkante meters' terechtkwamen. Cijfers die voor zich spreken, net als deze videobeelden. Topfeestje!

Nagenieten kan overigens ook nog via deze fijne foto's.

Wat is VTM van plan in Nieuwpoort?

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Tv-zender VTM blaast dit jaar vijfentwintig kaarsjes uit en zal die verjaardag volgende maand in Nieuwpoort vieren. "Een feeëriek spektakel, woendag 20 augustus, 22 uur in Nieuwpoort", lezen we in een teaser die nu alvast te zien is op tv. Het is evenwel gissen naar de concrete plannen. Iemand een idee?

Montmartre in Nieuwpoort

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Op zaterdag 19 juli verhuist de Parijse wijk Montmartre naar Nieuwpoort, of zo zal het toch aanvoelen.

Vanaf 10 uur wordt het Marktplein een echte kunstmarkt met zowel schilder- als beeldhouwwerken, kalligrafie en glasfusing. Daarnaast wordt ook muziek en straatanimatie voorzien. Beslist eens een bezoekje waard, dus!

Meer info over de zomerse kunstmarkt vind je hierzo.

Westkustjongeren maken glijbaan op strand Koksijde

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

De hitte dwingt ons creatief op zoek te gaan naar verfrissing. Eerder deze week vatte een groep Westkustjongeren het plan op om een honderd meter lange glijbaan te bouwen vanaf het strand van Koksijde tot aan de Noordzee.

Na de graafwerken en het uitrollen van het plastic was de glijbaan klaar voor de eerste test. Fotograaf Kane Demeulemeester van DMM studios filmde het geheel van op de grond, terwijl Productiehuis Chic een drone inzette voor de luchtbeelden.

De video, die de titel 'A not so regular day at the beach' meekreeg, werd sinds donderdagavond al meer dan vijfhonderd keer bekeken.

Rock-'n-roll in De Panne

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Liefhebbers van de jaren vijftig en zestig konden gisteren hun hart ophalen in De Panne, waar zowel de Leopold I Esplanade als het marktplein een strak rock-'n-rolljasje kregen aangemeten.

Op de markt waren blinkende Cadillacs opgesteld, terwijl je voor de sfeervolle live-optredens en spectaculaire dansinitiaties naar de Esplanade moest afzakken.

Geniet na met de foto's van Ines Carels iov Toerisme De Panne!

Tentoonstelling '75 jaar Walter Vilain'

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

De Koksijdse kunstenaar Walter Vilain viert dit jaar zijn 75ste verjaardag en dat wordt passend gevierd met een tentoonstelling in de kapel Ster der Zee in Koksijde.

Er zijn werken te bewonderen van Vilain zelf, maar ook van zijn kunstenaarsvrienden Florence de Ponthaud, Chantal Grard, Martine Hennebel, Marijke Sileghem en Koen Westerduin.

De expo loopt nog tot 24 augustus en is vrij toegankelijk op donderdag, vrijdag, zaterdag, zon- en feestdagen van 14 tot 18 uur. 

Onze huisfotograaf Freddy Penel was afgelopen zaterdag alvast aanwezig op de vernissage. Bekijk zijn fotogalerij hier.

Finalistes Miss Elegantie-verkiezing bekend

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Het heropstarten van de Miss Elegantie-verkiezing, na een pauze van vijf jaar, bleek een goed idee. Een veertigtal tweetalige jongedames tussen de 18 en 25 schreef zich in. Ondertussen is ook de tweede stap in de verkiezing, de preselectie, al achter de rug.

Afgelopen zondag stelden de kandidates zichzelf voor aan de jury, die was samengesteld uit vertegenwoordigers van Toerisme De Panne, Darline Devos (voorzitter Comité Miss België) en Daniel Dedave (fotograaf). 'Elegantie' was de rode draad doorheen deze preselectie, maar ook een defilé in bikini kon natuurlijk niet uitblijven...

Veertien meisjes - onder wie twee uit De Panne - stoten door naar de derde en laatste ronde: de finale, die plaatsvindt op zaterdag 9 augustus in De Panne. Voor de winnares staan heel wat mooie prijzen klaar, waaronder een Vespa, een prachtige juwelenset en een ticket voor de Nationale Preselectie van Miss België 2015.

De dag start voor het publiek om 13.30 uur met een rondrit van de kandidates in oldtimers doorheen de hoofdstraten en op de Zeedijk van De Panne. Vanaf 15 uur vindt de eigenlijke verkiezingsshow plaats op de Leopold I Esplanade. Omstreeks 19 uur kennen we de winnares, waarna nog een afterparty losbarst met dj's Lennert Wolfs en Rebel. De verkiezingsshow is gratis; tickets voor de afterparty zijn te koop bij Toerisme De Panne en kosten €10.

(Foto: Bram Degrieck)

Sporkinfeesten in Veurne: de foto's!

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Afgelopen zaterdag maakte Veurne zich weer op voor de jaarlijkse Sporkinfeesten. De namiddag kwam traag op gang door het regenweer, maar zodra belleman Joris Goens de wolken verdreef, stroomde het volk toe op en rond de Grote Markt.

De Sporkinreus kreeg voor de gelegenheid gezelschap van Les Grandes Personnes de Boromo, en verder waren ook Johan Verminnen en de Veurnse zangeres Mayke Vanes opgemerkte gasten. Op het Sint-Denijsplein zat de sfeer er 's avonds al goed in voor de kinderdisco en het optreden van Aces High, en dan moest de eigenlijke Sangriaparty nog beginnnen...

Onze huisfotograaf Freddy Penel legde het allemaal vast met zijn camera! Bekijk zijn volledige fotoreeks hier

 1 2 3 >  Last ›