Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Openingsceremonie Vierdaagse van de IJzer: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Westkust

Onder ruime belangstelling ging gisteren de Vierdaagse van start. Onze huisfotograaf Freddy Penel tekende present, samen met heel wat prominenten. Ziehier de foto's.

Braderie in 't hartje van Koksijde-Bad

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Gisteren hielden de handelaars van Koksijde-Bad hun traditionele Braderie. Onze huisfotograaf flaneerde langsheen de vele kraampjes en animaties en kwam terug op kantoor met deze fijne fotogalerij. Kijk!

VTM viert verjaardagsfeestje in Nieuwpoort

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Na eerder deze maand al wat geoefend te hebben in Blankenberge, slaat de VTM-ploeg nu ook haar verjaardagstenten op op de dijk van Nieuwpoort. Woensdagavond kun je daar een show meepikken van 'Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien'; het huwelijk tussen 'Tien Om Te Zien' en Tegen De Sterren Op' dat speciaal voor de 25ste verjaardag van de tv-zender tot stand kwam. 

Onder meer Clouseau, Natalia en Bart Kaëll worden er op het podium verwelkomd door presentatoren Willy Sommers en Nathalie 'Anne De Baetzelier' Meskens. Verder voeren ook Sam Gooris, Isabelle A en Toast nog één keer hun bekendste gouwe ouwe op, maar ook The Voice-finalisten Tom, Laura, Koen & Jo en Dunya duiken het TOTZ-archief in.

Verder mogen we ons ook verwachten aan "een feeëriek spektakel met een mix van licht, klank, water, vuurwerk en special effects voor het hele gezin, dat 25 jaar VTM haast met de kijker doet versmelten".

Afspraak op woensdag 20 augustus om 22 uur op de zeedijk en het strand, aan de Havengeul. De beelden worden op 29 augustus uitgezonden op VTM.

(Foto: Facebook Schepen voor Toerisme Bert Gunst)

Ricoh's Men's Trophy: fotoverslag van de finale

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Dit weekend viel het doek over Ricoh's Men's Trophy, doch dit na een zinderende finale waarin de Belg Julien Cagnina uiteindelijk aan het langste eind trok. Onze huisfotograaf Freddy Penel miste geen bal en kiekte deze knappe fotogalerij bij elkaar... 

Nieuwpoortse Boulev'Art lokt veel kijklustigen

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio Nieuwpoort

Wie afgelopen zondag afzakte naar het Nieuwpoortse marktplein, kwam daar ogen en oren tekort. Zowel op de markt zelf, in de vele zijstraatjes als in de lucht lokten tal van spectaculaire straatacts de aandacht van de massaal opgedaagde voorbijgangers.

Een magere troost voor wie het gemist heeft: onze huisfotograaf Freddy Penel was er wel! Bekijk zijn fotoreportage hierzo!

Zomer-Ende 2014: De Panne op zijn kop!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

De straathappening ‘Zomer-Ende’ is aan haar 21ste editie toe en vindt plaats op nu zaterdag 23 augustus vanaf 10 uur in de verkeersvrije en versierde Zeelaan-dorp.

De plaatselijke handelaars zijn dit jaar in feeststemming en gooien hun deuren open.

De groep "Vooruit met de Kuit" bijt de spits af, met zijn dolle majoretten en rare muzikanten. Voorts nog veel straatanimatie, waaronder straatacts, een goochelaar, een ballonnenclown, steltlopers, reuzen, volksspelen, noem maar op.

De kinderen kunnen hun hartje ophalen op de hindernissenpiste of op de kermisattractie.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de groep Art & Luwe. Ook dansgroep Adagio is van de partij.

Om 19h00 kan iedereen aanschuiven aan tafel voor verse stoverij met frieten (inschrijven bij de plaatselijke handelaar).

Zomer-Ende 2014 wordt om 20u afgesloten met een heuse variétéshow met Jan Wuytens en als voorprogramma een optreden van Mayke Vanes.

De toegang is natuurlijk gratis en iedereen is van harte welkom!

Kiosk Matinee in Veurne: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Veurne

Onze huisfotograaf Freddy Penel ging dit weekend, meer bepaald zondag 17/8, een kijkje nemen in het Veurnse Stadspark en dit voor Kiosk Matinee. Het werd een sfeervolle dag en -mede dankzij Piv Huvluv- tegelijk ook een bijzonder humoristische matinee. Ziehier de fotogalerij van onze vliegende fotograaf!

Stinkdier gespot in Calmeynbos

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Opmerkelijk nieuws uit De Panne: bij de tennisclub l'Armorial, naast het Calmeynbos, is een Amerikaans stinkdier gespot. Wellicht is het dier ontsnapt, of in het bos gedumpt door zijn eigenaar.

Het beestje werd in ieder geval gehouden als huisdier, want na onderzoek bleek dat de anale klieren verwijderd zijn. Daarmee verloor het zijn grootste verdedigingswapen: stank. 

Ondertussen is het stinkdier door een medewerker van Natuurpunt Westkust naar een opvangcentrum in Oostende gebracht. Het zou de eerste melding geweest zijn van een 'wild' stinkdier in ons land.

Foto: Het Nieuwsblad

Titsia Brabants is Miss Elegantie 2014

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

De Panne heeft een nieuwe Miss Elegantie. Na een maandenlange voorbereiding en een goedgevulde finaledag, was het zaterdagnamiddag de 20-jarige brunette Titsia Brabants die het geel-groene lint over haar ranke schouders mocht draperen.

Titsia heeft Mexicaanse roots, maar woont in Antwerpen en is momenteel overigens ook nog in de running voor de Miss Antwerpen verkiezing. "A girl that knows how to talk the talk and walk the walk" dus, en dat is ook de jury niet ontgaan.

Schepen van Toerisme Bram Degrieck noemt haar een waardige Miss Elegantie 2014 op zijn blog en prijst zich ook gelukkig met de herlancering van de verkiezing. "Na enkele jaren afwezigheid, zijn we er met Toerisme De Panne in geslaagd een vergaan evenement nieuw leven in te blazen", stelt hij.   

Een kijkje op haar Instagramprofiel leert ons dat de kersverse Miss Elegantie houdt van uitgaan en zonnen, maar dat ze ook veel tijd doorbrengt in de fitness. Haar fiets mag ze nu evenwel inruilen voor een blitse scooter; de hoofdprijs van de verkiezing. Daarnaast omvat de prijzenpot ook nog een covershoot voor ons magazine. Het resultaat daarvan zie je binnenkort in onze najaarsspecial. 

Een uitgebreid fotoverslag van de finaledag van de missverkiezing en de repetitie-avond die eraan voorafging, vind je op de website van Carels Photography.

Juice Festival biedt weer voor elk wat wils

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Veurne

Op zaterdag 9 augustus vindt de alweer negende editie van het gratis Juice Festival plaats op de Veurnse Appelmarkt.

Wegens budgettaire redenen werd het programma dit jaar wat ingekort, waardoor we nu geen springkastelen of beginnende lokale bands te zien krijgen.

De 'voor elk wat wils'-cocktail blijft evenwel intact, met de blazers van Sofa Sunday en Brassaholic, coverbands als Dr. Fred & The Medicine Man en Royal Funk Force, charmezanger Willy Sommers en een afsluitende dj-set van Sven Kina. 

Zij beginnen eraan om 18.30 uur; feesten kan tot 3 uur 's nachts! Meer info vind je op www.juicefestival.be.

Wegarbeiders kleuren buiten de lijntjes in Nieuwpoort

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

De nieuwe wegmarkering op 'een weg' in Nieuwpoort, is zoals HLN opmerkt "niet bepaald aangebracht door werkmannen met een vaste hand". Vooral voor de laatste lijnen gingen de wegarbeiders flink uit de bocht.

"We zullen ze met zwart overschilderen en vervangen door een vloeiende lijn in plaats van één die onderbroken is", luidt de oplossing van burgemeester Roland Crabbe.

Great War Parade Nieuwpoort: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Nieuwpoort

De Great War Parade dompelde de Heksenstad weer heel eventjes onder in de sfeer van de Eerste Wereldoorlog. Onze huisfotograaf kwam, zag en fotografeerde: ziehier zijn fotogalerij. Veel kijkplezier!

Zweedse fietsjournalisten op verkenning in de Westhoek

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Johan Söderlund en Wilhelm Lagercrantz zijn twee Zweedse 'fietsjournalisten' die momenteel de Westhoek verkennen. De twee maken een reportage over onze fietsroutes, in combinatie met lekker eten en drinken. Hun artikels zullen in de lente van volgend jaar verschijnen in 'Aftonblade', de grootste krant van Zweden, en in het Zweedse reismagazine 'Res'.

Johan en Wilhelm startten hun verkenningstocht afgelopen maandag in Ieper. Dinsdag waren ze te gast in Poperinge, waar ze het Sint-Bernardusbier en Poperingse Hoppebier ontdekten, wat ze allebei "utsökt" vonden. Woensdagvoormiddag hielden ze dan ook nog een tussenstop bij de paters in West-Vleteren, wat maakte dat ze er wat langer dan voorzien over deden om in Veurne te geraken. Ze hielden het er op dat het slechte weer hen parten speelde...

Met nog een lading Boeteling-, Karel Cogge-, Hendrik Geeraert-, Sporkin- en Veurns Slaperbier in hun fietstassen, trok het Zweedse duo vervolgens richting Nieuwpoort. "Daar picknicken ze donderdag op het strand met een Veurns biertje", meldt de toeristische dienst van de Boetestad ons.

Brazilianen winnen Yale Eurofoot toernooi in Oostduinkerke

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Voor de vijftiende keer al verzamelden jeugdspelers uit de nationale en internationale voetbalcompetitie afgelopen weekend in het Hazebeek Sportpark in Oostduinkerke, waar het Yale Eurofoot toernooi plaatsvond.

Twaalf ploegen bekampten elkaar drie dagen lang in dit 'International U19 Youth Tournament', tot de spelers van de Braziliaanse ploeg Atletico Paranese en onze landgenoten van Racing Genk tegenover elkaar stonden in de finale. In tegenstelling tot het nationale elftal op het WK, stelden deze jonge Brazilianen niet teleur: ze wonnen de finale met 1-0.

Enkele sambadansers en -danseressen vrolijkten de rust op en ontsnapten natuurlijk niet aan het oog van onze huisfotograaf Freddy Penel. Bekijk zijn fotoreeks hieronder.

Fly In: een vrachtlading aan foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

De eerste editie van de Koksijdse Fly In was een regelrecht schot in de spreekwoordelijke roos. De foto's van de openingsdag had u al, ziehier de de fotoreportages van de overige dagen... Met dank aan onze huisfotograaf Freddy Penel!

FLY IN WORLD WAR I VILLAGE

FLY IN: THE OLDTIMERS

FLY IN BLOEMENHULDE

FLY IN SFEERBEELDEN

FLY IN: FLIGHT WITH THE CATALINA

 

 1 2 3 >  Last ›