Lees onze jongste nieuwsbrieven!

Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Plopsaqua officieel geopend

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Er is de jongste weken al heel wat inkt gevloeid over het nieuwe waterpark Plopsaqua in De Panne. Te duur, te groot, te gevaarlijk... Maar er zijn natuurlijk ook positieve geluiden; zeker gisteravond, tijdens de officiële opening van het park, waarop heel wat BV's en andere prominenten aanwezig waren.

De eer om de spreekwoordelijke knop in te drukken was aan Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. "Plopsaqua versterkt de Kust als topbestemming waar je met het hele gezin het hele jaar door terechtkan", sprak hij de genodigden toe. Ook burgemeester van De Panne Ann Vanheste en Plopsa-bazen Steve Van den Kerkhof en Gert Verhulst namen het woord tijdens de openingsspeech. 

Het waterpark werd vorige week al getest door honderden lokale scholieren én door bikinibabe Jolien. Vanaf vandaag 22 maart is het park voor iedereen toegankelijk. Praktische info en prijzen vind je op www.plopsaland.be/plopsaqua; inwoners van De Panne kunnen tickets aankopen aan een voordelig tarief.

 

Festival Aan Zee vult affiche verder aan

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

De lente is in het land en dat doet wat met een mens. Ook met de organisatoren van Festival Aan Zee, want zij vullen hun affiche vandaag prompt verder aan met zes nieuwe namen. 

Eerder wisten we al dat Gers Pardoel, De Mens en Radio Guga present tekenen op de elfde editie van het voorjaarsfestival, en nu hebben ook Tout Va Bien, Ostyn (foto), Zinger, Walrus, Kings of Pop en Cookies and cream hun komst naar het strand van De Panne bevestigd. 

Daarmee wordt het programma aangevuld met enkele singersongwriters en pop/rockbands van eigen bodem, en natuurlijk mochten ook de traditionele coverbands niet ontbreken voor die onvervalste FAZ-ambiance. De komende weken worden de laatste namen verwacht.

Festival Aan Zee vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 en zondag 26 april op het strand van De Panne. Net zoals vorig jaar is de ingang gratis. Meer info vind je op de website www.festivalaanzee.be of op de Facebookpagina

In de lente te voet, in de zomer met de fiets!

Door Karel Ghysel in de categorie uittip voor de regio Koksijde

De organisatoren van de Lentewandelzoektocht en de Zomerfietszoektocht samen met de vertegenwoordigers van de VVV en de Dienst Toerisme Koksijde-Oostduinkerke. (Foto Freddy Penel)

De VVV van Koksijde-Oostduinkerke en Toerisme Veurne slaan de handen in elkaar en organiseren een nieuwe editie van de lentewandelzoektocht en de zomerfiestzoektocht. De fijnste plekjes en gekste stekjes ontdekken? Lees dan zeker verder! 

Het Westkust Lifestyle Weekend komt er weer aan!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

We hoeven niet rond de pot te draaien. De eerste lentekriebels zijn het ideale moment om de kille winter te vergeten. Tijd voor het eerste terrasje, een flinke lenteschoonmaak maar vooral om een overload aan nieuwe zomerspullen aan te schaffen. Shop ‘till you drop!

Westkust Magazine zet je alvast aardig op weg. Tijdens het Westkust Lifestyle Weekend kan je bij maar liefst 7 handelaars genieten van spitse kortingen en leuke voordelen. Je vindt er alles over in huidig lentenummer. Afspraak op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart in één of meerdere van onderstaande zaken. Of… waarom niet allemaal?

Vanheule Jeans&Fashion, Koksijde-bad
Daar krijg je maar liefst 10% korting op de nieuwe collectie.

Boetiek Aspetto, Koksijde-bad
Als extra op je aankoop krijg gratis oorbellen 'pieces'.

BeautyFactory, Sint-idesbald
Geniet hier van 10% korting, een workshop make-up en een wedstrijd fotoshoot.

Profil, De Panne
10% korting op de nieuwe collectie.

Sportacus, De Panne
Ook hier kan je gebruik maken van 10% korting.

Absolutely golf&fashion, Adinkerke
Iets uit de nieuwe collectie koop je hier met 10% korting.

Optiek Hostens, Veurne
Gratis progressieve zonneglazen? Dan moet je hier zijn.

Het Westkust Lifestyle Weekend is tevens een evenement op Facebook: check hier!

Westkust Magazine's Lentespecial komt eraan!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Plitse-ploetse-pletse! Spring is in the air! En dus trakteren wij u volgaarne op een fonkelnieuw lentenummer van Westkust Magazine! Een ferme modespecial, mét een bijzonder fraaie fotoreportage en dito interview met de regerende Miss België, Annelies Törös! Dit en nog héééééél veel meer! 

Deze week in uw brievenbus en in uw favoriete handelszaken!

Dit weekend: Disco! In! Furno!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Dit is het weekend waar de discolovers der Westkust al wekenland reikhalzend naar uitkijken! Nu zaterdag 7 maart 2015 is er namelijk Disco In Furno in Furnevent te Veurne! Meer weten hierover? Bezoek hier de Facebook-pagina!

Zet u schrap voor "Saturday Night Follies"!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

De vriendenkring van de Vrije Bassisschool "De Ark" in Koksijde nodigt U vriendelijk uit op de zesde editie van "Saturday Night Follies"!

De organisatoiren geven tekst en uitleg: "Deze fuif gaat door op zaterdag 7 maart 2015 in de Normandie te Koksijde. Het is een fuif zoals in onze "jonge jaren" back to the 80's en 90's. Misschien draaien we wel een Bamba om 24 uur! Vooraf kan er vrijblijvend lekker getafeld worden tegen de prijs van 35 euro per persoon (aperitief, soep, hoofdgerecht, koffie met versnaperingen, dranken inbegrepen, aanvang 19 uur). Reserveren kan telefonisch op het nummer 058 51 81 41. De inkomprijs voor de fuif bedraagt 2 steunkaarten (5 euro per stuk) zijnde 10 euro of een ingangskaart aan 12 euro ter plaatse. De ambiance wordt verzorgd door een bekende deejay, en dit vanaf 22 u. Dus een reden temeer om vroeg aanwezig te zijn! Je sponsert er een goed doel mee en je beleeft een super avond!"

Reserveren kan per mail (b-nick@telenet.be) of telefonischop het nummer 0475 85 71 41.

Vanaf 01 uur verzorgt Garage Lagrou uit Diksmuide de shuttledienst.

Ozark Henry cultureel ambassadeur van Koksijde

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Norbert Goddaer en zijn zoon Piet zijn gehuldigd als "Cultureel ambassadeur van de gemeente Koksijde". Die titel kregen ze deze het voorbije weekend vanwege het Koksijdse gemeentebestuur toegewezen.

Piet Goddaer is beter bekend onder zijn artiestennaam Ozark Henry. Daarmee is hij actief als singer-songwriter, maar ook als producer en arrangeur. Ook zijn vader, Norbert Goddaer, geniet veel respect in de muziekwereld, als componist en arrangeur.

Koksijde wil de trots aan zijn succesvolle inwoners uiten door hen de titel van "cultureel ambassadeur" te geven. Daarmee komen Piet en Norbert Goddaer in het lijstje te staan met onder meer Fernand Florizoone, Walter Vilain en Paul Verhaeghen. "Vandaag mogen wij, bij unaniem gemeenteraadsbesluit, hulde brengen aan de musici Norbert en Piet Goddaer, en hen de oorkonde van cultureel ambassadeur van onze gemeente overhandigen", aldus de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche. De burgemeester had ook mooie woorden voor vader en zoon, over hun "muziek die mijlenver boven het puur commerciële staat".

Bekijk hier de foto's van de huldiging (foto's: Freddy Penel).

Eglantier Bistronomie: nieuw topadresje!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Fijnproevers der Westkust: juicht ende jubelt! Onze culinaire kroon van onze regio heeft er immers een fonkelende parel bij. Maar kennis met de "nieuwe" Eglantier in Oostduinkerke!

Restaurant Eglantier is decennialang al een ronkende naam in onze regio. Maar stilstaan is achteruit gaan. En dus besloten zaakvoeders Guillaume en Savanna Derhille, gesterkt door hun ouders-oprichters, om het geweer resoluut van schouder te veranderen. Nieuwe menukaart, nieuw concept, nieuw interieur. Het sleutelwoord: bistronomie. Wat staat voor een heerlijke, eerlijke bistrokeuken, met net dat tikkeltje meer… en toch nog budgetvriendelijk.

Op de kaart staan een handvol voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, die rijkelijk aangevuld worden met suggesties naargelang het seizoen. Het interieurdesign is getekend Lieven Musschoot, die onder andere ook instond voor de inrichting van Pure C en Oud Sluis. Eglantier Bistronomie werd in een modern, strak kleedje gestoken, dat tegelijk heel warm en gezellig oogt. Warm aanbevolen!

Klik hier voor meer info.

Kindercarnavalstoet Koksijde: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Onder een stralend zonnetje trok de Kindercarnavalstoet alweer een feestelijk lint dwars doorheen Koksijde. Onze huisfotograaf Freddy Penel stond erbij, keek ernaar... en nam vooral veel foto's. Ziehier zijn beeldgalerij!

Uitslaande brand in Koksijde maakt dodelijk slachtoffer

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Foto HLN.be, JVK.

Bij een uitslaande brand in een appartementsgebouw in Koksijde is deze (woensdag)ochtend een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat bevestigt de politie van de zone Westkust.

Twee jongeren raakten bevangen door de rook en werden naar het ziekenhuis gebracht. In totaal werden ongeveer 30 mensen geëvacueerd. Het vuur ontstond rond 6 uur in een appartementsgebouw langs de Professor Blanchardlaan. Tijdens de bluswerken vond de brandweer een lichaam in een flat. Het slachtoffer is momenteel nog niet geïdentificeerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne heeft een branddeskundige aangesteld om de omstandigheden nader te onderzoeken.

Ondertussen is de brand onder controle. Alle omliggende appartementen werden gecontroleerd en bewoonbaar verklaard. De omwonenden werden tijdens de brand veilig opgevangen in het nabijgelegen Hotel Soll Cress en mogen nu terug naar hun woonst.

Bekijk hier de reportage van het VTM NIEUWS.

Zot weekend in Oostduinkerke!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Met de Knuffelduik op zaterdag en de Carnavalstoet op zondag heeft garnaalgemeente Oostduinkerke een van de gekste weekends van 't jaar. Onze huisfotograaf Freddy Penel was er gaarne bij en kiekte twee kleurrijke fotogalerijen bij elkaar. 

Fotogalerij Knuffelduik 2015 - Foto's Freddy Penel
Fotogalerij Carnavalstoet Oostduinkerke 2015 - Foto's Freddy Penel

KVV Coxyde gaat voluit voor tweede klasse

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Is KVV Coxyde klaar voor de tweede klasse? Wij vroegen het ons nog af in onze valentijnseditie, maar daar is de kustploeg zelf ondertussen van overtuigd. De voetballers vroegen immers een licentie aan, wat ze woensdagvoormiddag aankondigden op een persconferentie. 

Sportief gaat het Coxyde dit jaar in ieder geval voor de wind: de ploeg staat met vijftien punten voorsprong los op kop in derde klasse, waardoor de kampioenstitel een vanzelfsprekendheid lijkt.

Er zijn evenwel ook financiële gevolgen bij een promotie naar tweede klasse. Zo moet de tribune uitbreiden en moet ook het veiligheidsniveau omhoog. Daartegenover staan weliswaar de extra inkomsten van nieuwe sponsors en extra toeschouwers.

"Het budget is rond", zegt Algemeen Directeur Geert Meesschaert aan Focus WTV. Er worden dan ook geen problemen verwacht bij de licentie-aanvraag, maar het is nog wachten tot volgende maand op definitief uitsluitsel. 

Zet u schrap voor een verbluffende "Westkust Make-Over"

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Maak kennis met Goedele, de winnares van onze Westkust Make-Over. Het voorbije weekend werd zij van kop tot teen onder handen genomen door onze stijlcoach Wien Van Malderen (Soluna). Hoe de "oude" Goedele eruitzag, ziet u hier. En hoe Goedele er thans bijloopt, krijgt u in komend Lentenummer van Westkust Magazine te zien. Eén zaak kunnen wij u alvast meegeven: het resultaat is verbluffend!

We danken onze stijlcoach Wien Van Malderen (Soluna), alsmede onze stijl-partners:

- Coiffure Ozee uit Koksijde (hairstyling).

- Fashion Team uit Koksijde (kleding & schoenen).

Geven we tot slot nog mee dat we in komend nummer uitpakken met een fonkelende Modespecial én... met de kersverse Miss België Annelies Törös op de cover!

Willem Vermandere 75 jaar jong

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Veurne

Deze week mocht Willem Vermandere 75 kaarsjes uitblazen en dat wou niemand ongemerkt voorbij laten gaan. De liedjesschrijver en tekstjesmaker werd passend gevierd. Onze huisfotograaf Freddy Penel was erbij: ziehier zijn fotogalerij!

 1 2 3 >  Last ›