Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Boekvoorstelling "Oorlog in België '14-'18": de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Nieuwpoort

Gisteren, woensdag 16/04, werd het boek "Oorlog in België '14-'18" plechtig voorgesteld, en dit in het symbolische Nieuwpoort... Dit ultieme overzichtswerk over WO I is een uitgave van het Davidsfonds en heeft vier prominente auteurs. Bekijk hier de foto's van de boekvoorstelling, met dank aan onze alomtegenwoordige huisfotograaf Freddy Penel!

Veurnse cafébaas bijt agent in vinger

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

De Boetestad blijft de gemoederen beroeren in de regionale en nationale pers. Na de verboden Telefacts uitzending over de Veurnse rechtbank en de klacht tegen de korpschef van de politiezone Spoorkin, gaat nu het nieuws van de caféuitbater die na een echtelijke ruzie zijn woede bekoelde op de vinger van de toegestormde politieagent over de tongen.

De baas van café De Kroon op de Grote Markt kreeg het maandagavond aan de stok met zijn vrouw. De schermutseling liep zodanig uit de hand dat de politie ter plekke moest komen. Bij die interventie gedroeg de uitbater zich weerspannig en hij beet een agent in de vingers. De klabak is twee dagen arbeidsongeschikt en kan dus even geen boetes uitschrijven.

De foto hierboven is louter illustratief.

 

Het aftellen naar Plopsaqua kan beginnen!

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

We linken snoeiharde dubstep niet meteen aan Plopsaland, maar onderstaande preview werd vandaag wel degelijk gepost op het YouTube-kanaal van het Pannese pretpark. Hiermee is meteen duidelijk dat het waterpark 'Plopsaqua' dat er momenteel gebouwd wordt niet alleen mikt op kinderen en hun oudjes, maar ook tieners zal bekoren. We tellen samen met hen mee naar april 2015 ... 

Café Brasil: een maandlang voetbal en ambiance!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Voetbalfanaten der Westkust: slaakt een kreet van puur jolijt, gij allen! Want weldra zwaaien in Koksijde de deuren open van “Café Brasil”: een pop-up sfeerkroeg waar je live en in alle comfort en ambiance de wedstrijden van het WK Voetbal in Brazilië kan volgen op grote schermen. Met randanimatie, natuurlijk! En randanimatie, dierbare lezers: daar zijn wij dolletjes op!

Pop-up

Café Brazil krijgt een maandlang onderdak in de Strandlaan 238 in Sint-Idesbald, met name in de voormalige vestiging van de electrozaak Star Plus Selexion. Een tijdelijk café dus, dat opengaat op donderdag 12 juni voor de openingsmatch Brazilië – Kroatië. Aan deze openingswedstrijd wordt trouwens een heuse ouverture gekoppeld, waarop iedereen welkom is. Na de finale, op zondag 13 juli, sluit Café Brasil dan weer definitief haar deuren. Het pop-up sfeercafé zal elke wedstrijddag open zijn vanaf 16 uur.

Iedereen welkom

Café Brasil is een initiatief van dit eigenste fijne blad, Westkust Magazine geheten. “We richten ons niet enkel op de fervente voetbalfanaat.”, zegt initiatiefnemer Fre Devos. “Ook occasionele voetballiefhebbers en sfeerzoekers zullen zich gegarandeerd thuis voelen in Café Brasil. Daar zorgen onze vele acties en promoties voor. Elke dag pakken we wel uit met een leuke uitdaging of wedstrijd. Veel zal afhangen van de landen die op die dag aantreden. Onze sfeeracties zullen dagelijks gecommuniceerd worden via onze Facebookpagina “Café Brasil / Pop-up”. Alles draait om gezelligheid. Het moet een plaats worden waar iedereen met elkaar praat en plezier maakt.”

Grote schermen

Centraal komen uiteraard de tv-schermen. “Dankzij een fijne samenwerking met StarPlus, kunnen we uitpakken met 4 grote televisies en 1 grote projector.”, vertelt Fre Devos verder. “Daarop kan je de wedstrijden live volgen in alle comfort. Naast tafels en stoelen voorzien we immers ook een aantal knusse zeteltjes. Ook onze pop-up toog zal een belangrijke rol spelen: dat wordt het hart van Café Brasil. Voorts voorzien we nog een ontspanningshoekje, met onder andere tafelvoetbal en een nagelblok. Kortom: alles voor een gezellig avondje onder vrienden!”

MEER INFO: www.facebook.com/popupcafebrasil (= vind-ik-leuken, nu!)

Met dank aan:

StarPlus (Nieuwpoort & Middelkerke) - tv’s & projectoren

Sawnd&Lite (Nieuwpoort) - klank & licht

Brouwerij David-Debal (Nieuwpoort) - dranken & horecavoorzieningen

Jupiler / InBev - merchandising & horecavoorzieningen

De Westhoek - jewels & watches

Publi Express (Koksijde) - one-way-vision bestickering

De Viking (Oostduinkerke) - support & supplies

Westkust Magazine & WestkustMedia

Georges did it!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Vandaag fietste Tom Boonen in een verschroeiend tempo van Parijs naar Roubaix. Maar volgens ons verdient Georges Vermast uit Oostduinkerke minstens evenveel respect voor haar prestatie. Acht maand geleden kon Georges nog niet fietsen. Vandaag reeds ze van Kortrijk naar Roubaix, alwaar ze aan de finisch haar idool ontmoette. 

Bekijk hier het hele verhaal van Georges (vtm nieuws).

Waterfront14 trekt door de Westhoek

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Westkust

Dit weekend organiseert de vzw Werkgroep Sea Scouts en Sea Guides Nieuwpoort een tweedaagse roei- en fakkeltocht langsheen een tiental historische WOI-locaties in de Westhoek. Het thema van de tocht luidt “Vrede, vriendschap en vrijheid geef je door”. Daarom werken ook andere lokale (jeugd)verenigingen mee aan het evenement. Ze overhandigen elkaar de fakkels na bezinningsmomenten onderweg. 

Op zaterdag werd om 11 uur het startschot voor de tocht gegeven aan de militaire begraafplaats in Ramskapelle, met een bezinningsmoment over de slag aan de IJzer. Van daaruit ging het via onder meer het stadhuis op de Veurnse Grote Markt en de militaire begraafplaats in Steenkerke tot aan het sluizencomplex in Fintele.

Zondag worden de fakkels weer aangestoken aan de IJzertoren in Diksmuide, om via de Dodengang en het Soldatenfriedhof in Vladslo de cirkel rond te maken tot in Nieuwpoort. De tocht eindigt er om 16 uur aan het IJzergedenkteken met een eindplechtigheid met bloemenneerlegging, bijgewoond door tal van prominenten.

(Foto: Thijs Baelden)

Jeugdraad De Panne pakt uit met billekarrerace

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Om hun bestaan op een speelse manier kenbaar te maken bij hun doelgroep, pakte de Jeugdraad van De Panne afgelopen zaterdagnamiddag voor het eerst uit met een 'billekarrerace' op de Esplanade. Verscheidene teams van de Zeescouts 't Kraainest, Chiro Windekind Adinkerke en de Jeugdraad zelf namen er aan deel. Uiteindelijk waren het de zeescouts die het hindernissenparcours het snelst aflegden en zo de wisselbeker overhandigd kregen. 

Bron + meer foto's: Het Nieuwsblad

Ives Nite: feesten zoals hij het ons geleerd heeft...

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Op 5 februari liet onze bekende streekgenoot Ives Boullet het leven. Zijn familie en grote vriendenkring willen de alom beminde Ives nu eren middels een party zoals hij het zelf wellicht had gewild. Zet u schrap voor "Ives Nite", meer dan zomaar een eerbetoon... 

Steven Mahieu, coming man van de Vlaamse comedy

Door Gijs Sohier in de categorie uittip voor de regio Westkust

Dé coming man van de Vlaamse comedy, Steven Mahieu, komt. En wel naar het c.c. CasinoKoksijde. De jonge Westvlaming met het witte marcelleke was met z'n eerste show Mahieustueus al in het cultuurcentrum te gast en wist iedereen moeiteloos in te pakken met z'n rake observatie-humor. Na talloze optredens in parochiezalen, cultuurcentra en ook meer en meer op televisie, bevestigt hij nu z'n kunnen met z'n tweede show Maniak. Op zaterdag 3 mei kan je zelf vaststellen waarom hij dé coming man van de Vlaamse comedy genoemd wordt.

Veurne davert

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Geanimeerde tooggesprekken daar in Veurne. De Boetestad heeft dan ook een bewogen week achter de kiezen.

Vooreerst was er de gerechtelijke boycot van de Telefacts-aflevering over de perikelen in de Veurnse rechtbank. Vtm liet al weten het hierbij niet te laten en neemt gerechtelijke stappen tegen de uitspraak. 

Ondertussen rommelt het ook in de Politiezone Spoorkin. De onderzoeksrechter onderzoekt immers momenteel een klacht met burgerlijke partijstelling wegens laster en eerroof door korpschef José Clauw van politiezone Spoorkin. De klacht komt van de liberale politievakbond VSOA en West-Vlaams voorzitter Florent Platteeuw.

Levensloop draait op volle toeren!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Op 31 mei en 1 juni eerstkomend, grijpt in Koksijde de Levensloop plaats. En dat zal iedereen geweten hebben. Her en der worden acties opgezet ten voordele van dit sportieve initiatief ten voordele van de Stichting tegen Kanker. Vorige week nog bracht de "Kelnerloop" van de Hotelschool Ter Duinen (foto boven) iets meer dan 2.000 euro in het laadje. Ondertussen staat de teller (die u hier kan nakijken) op maar liefst 42.454 euro. 

Koksijde Kids: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Het hartje van Koksijde-Bad stond weer op zijn kop het voorbije weekend! Twee dagen lang waren kinderen er de baas, tijdens "Koksijde Kids". Bekijk hier de fijne fotogalerij van onze huisfotograaf Freddy Penel!

De Lentespecial van Westkust Magazine is uit!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Een blik achter de schermen kreeg u al, doch deze week is het tijd voor het echte werk. Weldra komt deze knaller immers uw huisje binnengevallen. Wat u mag verwachten? Een summier overzicht:

Win een moederdag-geschenk van Swatch!

Dossier: armoede aan de Westkust

Winkeliers voor onze lens: de Modespecial!

Emergent: cultureel epicentrum van Veurne

Terugblik: 10 jaar Festival aan Zee

QuARTent: kunst met post’its!

Win een dagje cruisen met een golfwagentje

De modetips van onze fashionista

Dit, en nog heel veel meer!

Djungle Nacht: laat de Tarzan in u los!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Feestneuzen der Westkust: span uw bretellekens aan. Want de jins van CASA Oostduinkerke pakken alweder uit met een fijnbesnaarde feestpartij.

Na jarenlang hoge ogen te hebben gegooid met “Mayday”, besloten de enthousiaste scouts om het geweer van schouder te veranderen.

“Ondanks het succes van Mayday, wilden we eens een nieuw concept uitproberen.”, zegt mede-organisator Saar Hillewaere. “Vandaar deze Djungle Nacht. Let wel: da’s geen lukraak gekozen naam, hoor. In de jaren ’80 was de Djungle Nacht een bijzonder succesvolle scoutsfuif die elk jaar heel veel volk uit onze regio op de been bracht. Dat ging toen door in het oude Casinogebouw in Koksijde, waar nu het gemeentehuis staat. Nu halen we deze oude klassieker weer uit de kast en blazen we deze schone traditie nieuw leven in.”

En de Djungle Nacht heeft inderdaad alle ingrediënten in huis om heen echte knaller te worden. Afspraak komende zaterdag 5 april in de Witte Burg in Oostduinkerke, en dit vanaf 21 uur. In de dj-booth staat een straffe line-up klaar, met namer Night Tripper, Obbley & the Homerun DJ Team. Mayonaisepuisten opgelet: deze party is 16+. Nadien is er nog een afterparty Bar Moustache: jochei!

My heart is beating like a jungle drum, roenke-toenke-roenke-toeng-toeng-toeng!

Eén op drie reed onder invloed dit weekend

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Amai: bijna 1 op de 3 gecontroleerde bestuurders die dit weekend door de Politie Westkust een alcoholcontrole moesten ondergaan, blaasden positief. Kras.

"29 % van alle gecontroleerde bestuurders rijdt onder invloed"

Op zaterdagavond 29/03 en op zondagnacht 30/03 controleerde de politie Westkust 35 voertuigen tijdens de alcoholactie in De Panne en in Oostduinkerke. 25 personen bliezen “safe” en hadden met andere woorden niet te veel gedronken. 6 personen legden een ademtest af met als resultaat “A” of Alerte (0,22 mg/l- 0,35 mg/l) en 4 bestuurders behaalden een resultaat “P” of positief (≥ 0,35 mg/l). Onze politiemensen konden ook een aantal andere inbreuken vaststellen:

- 3 personen waren niet in orde met de keuring van hun voertuig

-  1 persoon had zijn/haar rijbewijs niet op zak

- 1 persoon was niet in orde met het inschrijvingsbewijs van zijn/haar voertuig

- 1 persoon had geen correcte verlichting op zijn/haar voertuig

 1 2 3 >  Last ›