Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Side Shore Surfers rijden de Tour van hun leven!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

De Side Shore Surfers van De Panne zijn momenteel volop in de ban van de Tour of Life 2014, een volledig ondersteunde achtdaagse wielertour ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Het team van de Side Shore Surfers heeft flink wat "bekende Westkusters" in haar rangen, met name Dimitri Burk,i Hendrik Maelfait, Lodewijk David, Frederick Van de Kerckhove, Tom Meeus, Tony De Dycker en Jan Deschrijver. Teambegeleiders zijn Marijke Van Welden, Paul Maelfait en Frank David. 

De avonturen van de moedige fietsers kan je dagelijks volgen op http://www.tourforlife.be. Hier de samenvatting van Dag III. 

Ice Bucket Challenge: level De Panne

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

De #IceBucketChallenge, waarbij iemand een emmer ijs over zijn hoofd kiepert om zo aandacht te vragen voor de spierziekte ALS, is goed op weg om de hashtag van het jaar te worden. De filmpjes beroeren nu immers al enkele weken de sociale en reguliere media, maar in De Panne gaan ze nu nog een stapje verder. 

Roeland Schoonbrood nomineerde burgemeester Ann Vanheste op zijn Facebookgroep voor zo'n challenge, waar zij zonder aarzelen op inging. Meer zelfs: ze maken er daar een massagebeuren van en roepen alle inwoners op om haar voorbeeld te volgen. Afspraak op woensdagavond 3 september, om 19 uur op de Markt. 

Er wordt geopperd dat iedere toeschouwer 1 euro voor het goede doel doneert. Ondertussen wordt ook naar steun gezocht bij lokale bedrijven en de brandweer.

Het initiatief kent veel bijval, maar er duiken ook kritische stemmen op tegen de massachallenge. Zo wijzen sommigen op de waterverspilling die hiermee gepaard gaat.

Veurne richt Techniekacademie op

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

In navolging van andere steden in onze provincie, waar het idee vorig jaar al met succes was uitgewerkt, wordt nu ook een Techniekacademie opgericht in Veurne.

In dit nieuwe initiatief kunnen leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar doorheen twaalf workshops kennismaken met verschillende technieken, gereedschappen en materialen. De sessies vinden telkens op woensdagnamiddag plaats in Briekeljong. Inschrijven kost 50 euro (incl. materiaal en verzekering) en kan op de website www.techniekclub-veurne.be.

De organisatie van de Techniekacademie is in handen van Hogeschool VIVES. Ook een handvol lokale bedrijven werkt er aan mee. Op de foto herkent u gemeenteraadslid Guido Hoste, projectcoördinator Forum Jeugd Westhoek Mieke Vanelslande, schooldirecteur Jef Goens, Ronny Demerre en Dirk Adam van Interwest, diensthoofd van de Veurnse Jeugddienst Ulrieke Ryssen en schepen van jeugd en onderwijs Nathalie Delva.

Familie Ghyselen houdt opendeur in gloednieuwe braadkippenstal

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Dit weekend hield de gekende landbouwersfamilie Ghyselen uit Koksijde een open dag om hun nieuwste realisatie aan het publiek voor te stellen, met name hun gloednieuwe braadkippenstal. Hiermee komt de capaciteit van de boerderij op 85.000 kippen, alstublieft. 

Onze huisfotograaf Freddy Penel ging een kijkje nemen en presenteert u deze knappe fotogalerij.

Vooraleer de kuikens aankomen wordt de ganse stal ingestrooid en opgewarmd tot 36°. Na de aankomst van de eendagskuikens kunnen deze beschikken over de volledige ruimte van de stal. Ze lopen hierbij heen en weer tussen de verschillende voeder-en drinklijnen. Het geheel loopt computergestuurd, bovendien staat de stal permanent onder visuele controle. Aan een leeftijd van drie weken wordt er tarwe toegevoegd aan het kernvoeder. Na zes weken zijn de kippen klaar voor de slachterij en wordt de stal uitgemest met warm water en onder hoge druk gereinigd en ontsmet. Klaar voor de volgende lichting kuikens...

Koksijde-Bad sluit seizoen stijlvol af

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Gisteren pakten de handelaars van Koksijde-aan-zee uit met hun traditionele "Fin-de-daison", en dit op het Theaterplein pal voor het gemeentehuis. Op het menu: drankjes, pasta à volonté, muziek, vuurwerk... en heel veel ambiance. Onze huisfotograaf Freddy Penel was daar uiteraard gaarne bij en kiekte deze leuke fotogalerij bij elkaar. 

Westkust Magazine's najaarsspecial: out next week!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Samen met de start van het nieuwe schooljaar pakt uitgeverij WestkustMedia, wij dus, komende week uit met een fonkelnieuw nummer van Westkust Magazine: de najaarsspecial. Met maar liefst dertig (30!) bladzijden mode en lifestyle, waarin plaatselijke winkeliers u de nieuwe herfst-winter collectie showen. En er is nog meer. Hier een losse greep uit het rijke redactie-aanbod:

- Het fusiemonster steekt de kop weer op: wonen we straks allemaal in "Groot-Koksijde"?

- Westfront Nieuwpoort: klaar voor de opening!

- De Oostduinkerkse waterslide: hét evenement van deze zomer!

- Walter Carels: fotografie en passie

- Glam's "All Saints" in de Kapel Ster der Zee: de sequel komt eraan!

- Topfiscalist overdag, deejay 's nachts: maak kennis met Jan Roels

Voorts besteden we ook flink wat aandacht aan ons "Westkust Lifestyle Weekend" eind deze maand.

#belgiansolution in Adinkerke

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Een verlichtingspaal pal in het midden van een fietspad, een zebrapad dat de toegang verbiedt voor voetgangers of een verkeerd aangebrachte wegmarkering: op sociale media staan deze onwaarschijnlijke (verkeers)situaties bekend als #belgiansolutions. Nu duikt er ook eentje op in Adinkerke. 

Jurgen Henno merkte immers op dat aan weerszijden van de gemeenteschool gevraagd wordt om de tegenligger voorraang te verlenen. Zo kunnen daar dus lange files ontstaan, zeker met het nieuwe schooljaar in aantocht...

Het probleem is duidelijk: het blauwe bord hangt ondersteboven. Het is ons echter niet bekend of een arbeider het verkeerd heeft opgehangen, dan wel of het later verdraaid is door een onverlaat. Het is eveneens gissen hoe lang het bord daar al verkeerd hangt en hoe lang we nog moeten wachten tot iemand ingrijpt.

Foto's: Facebook Jurgen Henno

Veurne viert feest met Preuteleute en Flip Kowlier

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Veurne

"Ieder nadeel heb zijn voordeel!" Juist, de zomervakantie zit er bijna op en juist, het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Maar dat betekent ook dat de eerste vrijdag van september in aantocht is en dat we ons dus weer mogen opmaken voor Veurne La Fête

Na het grote succes van de eerste editie met Compact Disk Dummies en Vive La Fête, kiezen de organisatoren deze keer voor West-Vlaamse klasbakken als Preuteleute en Flip Kowlier. Kájhem Orchestra trekt de boel op gang en Stubru-presentator Sam De Bruyn neemt de afsluitende dj-set voor zijn rekening. 

Afspraak dus op vrijdag 5 september vanaf 20 uur op de Veurnse Grote Markt. Gratis entree!

This is "The Sound of Sea"

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Levensgenieterkens der Westkust-contreien: bonne nouvelle! Over welgeteld 2 weken grijpt in Oostduinkerke het fonkelnieuwe festival "Sound of Sea" plaats. Schone line-up, knappe setup: afijn, erbij moet je zijn!

Wist je dat als je nu een schelp opraapt op het strand en tegen je oor houdt, je nog wat meer hoort dan het ruisen van de zee? Probeer maar eens. Hoor je het? Die muziek? Dat ritme? De beats? Dat, mijn beste, is the sound of sea!

Een gloednieuw festival, gebouwd op de ervaring die VZW Xbeach ondertussen heeft verzameld. Nieuwe locatie, nieuwe naam, nieuw concept. Primeurs, beleving, sfeer en muziek centraal. The Sound of Sea. In een zotte setting, opgebouwd uit o.a. containers. Mainstage, side stage, de chill out. Te veel metaal? Industrieel? Wacht maar tot je ziet wat onze artiesten kunnen. Een Europese primeur.

All about music

Muziek blijft natuurlijk het belangrijkste element. Een goeie vibe creëren. Geen grote massa, maar een intense beleving. Gezelligheid. Terug naar de echte festivalbeleving. Met nineties. Met classics. Met new style. Met enkele serieuze kleppers. Met locals. Maar vooral met veel verrassingen. We gaan voor YOLO en oldskool tegelijkertijd.

Met 2Fabiola, Da Rick,TLP, Transfarmers, Dj Wout, Demoniak, Macky Gee, Dj DUUUB en vele anderen. Maar ook een zomerterras en een Kidsfestival! En oldies voor de mama’s en papa’s. Knal in het hart van Oostduinkerke. Makkelijk bereikbaar op alle mogelijke manieren. Met camping voor wie van net iets verder komt. 12 en 13 september is het van dat!

Tickets?

20 euro voor twee dagen in voorverkoop. Je betaalt in voorverkoop voor 1 dag en kan 2 dagen komen. Aan de deur twintig euro per dag. Je vindt ze op http://thesoundofsea.be/ en bij deze verkooppunten:

- Moviefun Koksijde-dorp

– Krantenhoekje Veurne

– Oodeekay Skateshop Oostduinkerke

– Grand Cabaret Nieuwpoort

BREAKING: Koksijde komt uit tegen Moeskroen in Beker van Belgiƫ

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Westkust

Dit weekend stootte KVV Coxyde vlotjes door naar de 1/16de finales van de Cofidis Cup, dit na een droge 4-0 overwinning op eigen veld tegen KM Torhout. Thans komt dus het "Grote Werk". In komende ronde stoot Koksijde immers tegen de kersverse eersteklasser Moeskroen-Péruwelz, die het bijzonder goed doet in de Jupiler League. Dit weekend nog speelde Moeskroen gelijk op Zulte-Waregem (1-1), vorig weekend versloeg het zelfs Standard met knallende 5-2 cijfers. Met andere woorden: Koksijde staat voor een loodzware opdracht. Blauwwit heeft wel het thuisvoordeel. 

De wedstrijd KVVC - Moeskroen Péruwelz grijpt plaats op woensdag 24 september. Supporters op post!

De Sint-Bernardusfeesten in beeld

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Nieuwpoort

Dit weekend stond Nieuwpoort-Bad naar jaarlijkse gewoonte op zijn kop. Dans, muziek, animatie, braderie en bovenal: heel veel ambiance. Dit waren traditionele ingrediënten van de Sint-Bernardusfeesten. Onze huisfotograaf Freddy Penel ging een kijkje nemen: ziehier zijn fotoverslag!

Evocatie bevrijding: de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

In en rond de museumsite Cabour in De Panne, wordt dit weekend onze bevrijding geëvoceerd en daar moesten wij uiteraard een kijkje gaan nemen. Onze huisfotograaf kiekte deze knappe fotogalerij bij elkaar. Vandaag laatste dag, laatste kans!

Openingsceremonie Vierdaagse van de IJzer: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Westkust

Onder ruime belangstelling ging gisteren de Vierdaagse van start. Onze huisfotograaf Freddy Penel tekende present, samen met heel wat prominenten. Ziehier de foto's.

Braderie in 't hartje van Koksijde-Bad

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Gisteren hielden de handelaars van Koksijde-Bad hun traditionele Braderie. Onze huisfotograaf flaneerde langsheen de vele kraampjes en animaties en kwam terug op kantoor met deze fijne fotogalerij. Kijk!

VTM viert verjaardagsfeestje in Nieuwpoort

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Na eerder deze maand al wat geoefend te hebben in Blankenberge, slaat de VTM-ploeg nu ook haar verjaardagstenten op op de dijk van Nieuwpoort. Woensdagavond kun je daar een show meepikken van 'Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien'; het huwelijk tussen 'Tien Om Te Zien' en Tegen De Sterren Op' dat speciaal voor de 25ste verjaardag van de tv-zender tot stand kwam. 

Onder meer Clouseau, Natalia en Bart Kaëll worden er op het podium verwelkomd door presentatoren Willy Sommers en Nathalie 'Anne De Baetzelier' Meskens. Verder voeren ook Sam Gooris, Isabelle A en Toast nog één keer hun bekendste gouwe ouwe op, maar ook The Voice-finalisten Tom, Laura, Koen & Jo en Dunya duiken het TOTZ-archief in.

Verder mogen we ons ook verwachten aan "een feeëriek spektakel met een mix van licht, klank, water, vuurwerk en special effects voor het hele gezin, dat 25 jaar VTM haast met de kijker doet versmelten".

Afspraak op woensdag 20 augustus om 22 uur op de zeedijk en het strand, aan de Havengeul. De beelden worden op 29 augustus uitgezonden op VTM.

(Foto: Facebook Schepen voor Toerisme Bert Gunst)

 1 2 3 >  Last ›