Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

FLT sluit af met zinderende finale

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Dit weekend viel het doek over de 30ste editie van Flanders Ladies Trophy. In een nokvol Theaterplein zorgden Oceane Dodin (FRA) en Richel Hogenkamp voor een zinderend slotstuk. Onze fotograaf Freddy Penel schotelt u graag deze leuke fotogalerij voor.

Kleurrijke Dunia-editie met primeur Koksijde-lied

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Het jaarlijkse wereldfeest Dunia kende dit weekend een van haar meest succesvolle edities. Dit had vooral ook te maken met de komst van Jean Bosco Safari, die er -in primeur- het Koksijde-lied ten berde bracht. Onze fotoman Freddy Penel was er gaarne bij en kiekte deze mooie fotogalerij bij elkaar. 

KVV Coxyde in nauwe voetbalschoentjes

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Westkust

Na een moeilijk primeurseizoen in Tweede Klasse, treedt KVV Coxyde komend seizoen aan in de Eerste Amateurklasse. Toch geen vreugde en jolijt bij blauwwit, integendeel. Vorige week staakten spelerskern en staff de trainingen. Hiermee klaagden zij de flinke betalingsachterstand van hun lonen aan. Tijdens een crisisberaad besloot het KVVC-bestuur hierop om alle spelerscontracten te ontbinden. Concreet: de spelers mogen uitkijken naar een nieuwe ploeg. Ondanks alles komt het nieuws keihard aan bij de spelersgroep.

Niet failliet

En ondertussen draait de geruchtenmolen op volle toeren. Voorzitter Rony Hiele ontkent echter dat KVV Coxyde in faling gaat. "Een faillissement is niet aan de orde", beweert Hiele. "Maar om terug gezond te worden moeten we een forse stap achteruitzetten met de eerste ploeg. Daarom hebben we alle spelerscontracten ontbonden. Uiteindelijk is het de bedoeling om een goed draaiende en financieel gezonde club te runnen. Dit kan, maar dat zal dan op een lager niveau moeten dan nu."

(Tekst: Dries Dawyndt & Fre Devos / Bron: Krant van West-Vlaanderen / Het Wekelijks Nieuws)

39ste Beach Run Koksijde: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Naar jaarlijkse gewoonte ging Sint-Idesbald (en verre omgeving) dit weekend weer flink aan het lopen op dijk en strand, en dit uiteraard tijdens de 39ste editie van Beach Run Koksijde. In het zweet des aanschijns kiekte onze alomtegenwoordige huisfotograaf, de genaamde Penel Freddy, deze piekfijne fotogalerij bij elkaar. Veel kijkplezier!

Feest in de Dumontwijk

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

De Dumontfeesten waren alweer bijzonder geslaagd dit jaar. Veel volk, goeie ambiance en flink wat mooie acts. Een welgemeende dank ook aan onze weergoden, natuurlijk. Ziehier de foto-impressie die we binnenkregen van onze huisfotograaf Freddy Penel.

Reuzenstoet Nieuwpoort: de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Nieuwpoort

De weergoden waren de Nieuwpoortse Reuzenstoet goed gezind het voorbije weekend. Onze een zwoel kabbelend zonnetje trokken Jan Turpijn en zijn vele collega reuzen door de straten van de Heksenstad. Ziehier een foto-impressie van onze huisfotograaf Freddy Penel.

Tom Ameije blikt tevreden terug op EK SUP

Door Wouter Verheecke in de categorie Sport voor de regio Koksijde

In onze kersverse Zomerspecial zetten we onder meer Belgisch Kampioen SUP Tom Ameije (40) in de kijker. In zijn interview blikt de Oostduinkerkenaar vooruit op het BK en het EK van sponsor Naish, maar vorige week nam hij al deel aan het officiële EK in het Franse Lacanau. Samen met twee andere heren, een vrouw en twee coaches vormde hij er het Belgische team. 

"Op zaterdag en zondag hebben we volop getraind en op maandag waren er de eerste wedstrijden", zegt Tom. "Ik nam zowel deel aan de technical race, over een afstand van drie keer 2 kilometer, op de long distance van 15 kilometer, als aan de heats in de waves. Bij die heats krijg je twintig minuten de tijd om de voorbijrollende golven zo goed mogelijk te benutten. Ik heb kunnen meedraaien tot in de achtste finales. Eén keer liep het wel bijna faliekant af toen ik twee minuten voor tijd nog maar één goeie golf had kunnen pakken, maar ik slaagde er alsnog in om de scheve situatie recht te zetten en eindigde die heat zelfs op de eerste plaats. Een levensles voor mijn kleinkinderen later: geef nooit op!"

De waves waren zijn hoofddoel op het EK, de long distance en de technical race nam hij erbij als back-up. "Op die laatste discipline startte ik goed, maar ik had de pech dat een andere deelnemer al dan niet moedwillig in mijn leash verstrikt raakte. Ik viel en verloor veel plaatsen, waardoor ik uiteindelijk als vijftiende van de tweeëntwintig deelnemers eindigde. Ook aan de long distance hou ik geen medaille over, maar toch blik ik tevreden terug. Ik heb bevestigd gezien dat ik volop voor de waves moet gaan en wil me hier volgend jaar dan ook op gaan toespitsen. Ook de andere Belgen kunnen zich dan op één discipline gaan focussen. Uiteindelijk hebben we allemaal wel iets bijgeleerd, dus we mogen dit zeker als een geslaagde missie beschouwen."

"Ik ben nu bovendien echt getriggerd om nog beter te doen, omdat ik weet dat er wel meer in zat. Ik wil er dus volop tegenaan gaan op het Belgisch Kampioenschap in augustus, waar ik wel nog zowel aan de long distance als aan de sprint deelneem. Mijn ambitites? Alles behalen!", klinkt het nog.

 

Ondertussen verscheen er ook een knap filmpje van de hand van Westkuster Kenzo Bedert online. Daarin zien we hoe Tom het suppen (en het West-Vlaams) promoot: "'t Is soai, moa 't is goed voe karakter te kweekn!".

 

Vlammend zomernummer op komst!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Examens voorbij, de Rode Duivels gaan door, de zomervakantie is aangebroken… en thans zetten wij het spreekwoordelijke kersje op de taart middels een vlammend zomernummer van Westkust Magazine! Ziehier wat u van ons mag verwachten:

- FOODIE-SPECIAL: de topshakers van de Westkust geven hun beste cocktailreceptje prijs.

- FOODIE-SPECIAL: jong regionaal culinair talent geeft bbq-tips… omdat het niet altijd sossiessen moeten zijn!

- Nieuws uit eigen huis: interview met Michel Pattyn. Anders gezegd: de nieuwe Grote Baas van Westkust Magazine aan het woord.

- Behind the scenes: covergirls Bigel Tack & Elina Vandewalle!

- Up close & personal: diepte-interview met Geert Vanden Broucke, de nieuwe burgemeester van Nieuwpoort.

- ZOMERSPECIAL: De toerismebazen van Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort geven hun top drie van de zomerevenementen!

- Reportage Tom Ameije, Belgisch kampioen SUP.

- Middeleeuwse schuur wordt kunstencentrum: welkom in Ten Bogaerde.

- De modetips van onze fashionista Anne-Sophie! Dit en nog véél meer!

Dit was de Garnaalstoet 2016!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Stralende zon, staalblauwe hemel: jawel, de Garnaalstoet was op z'n best dit jaar. Ziehier de kleurrijke fotoreportage van onze sterfotograaf, de genaamde Penel Alfred! Kijk en geniet nog 'ns na!

Historische evocatie in domein Cabour: de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Tussen het voetbalgedruis door trok onze man met het fototoestel dit weekend ook naar Adinkerke, alwaar hij de histrosche evocatie aldaar van nabij bijwoonde. Ziehier zijn fotoverslag!

Koksijde eerst acteur en muzikant Tom Vermeir

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

De aanleiding was zijn hoofdrol in de Belgische film Belgica van Felix Van Groeningen, maar eigenlijk werd Koksijdenaar Tom Vermeir dit weekend gehuldigd omwille van zijn volledige culturele carrière. De acteur en muzikant van A Brand werd onthaald op een warme academische zitting, die bol stond van de fijne verhalen en anekdotes... Onze huisfotograaf was erbij en kiekte deze mooie fotogalerij bij elkaar... 

Engelen van de Zee: de vernissage-foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Dit weekend zwaaiden de deuren open van de groots aangekondigde foto-expo "Engelen van de Zee" van Stephan Vanfleteren. De tentoonstelling loopt nog tot diep deze winter en is beslist uw bezoekje waard. Onze huisfotograaf trakteert u voorsmaak-gewijs alvast op deze vernissage-foto's... En dan nu: allen Navigowaarts!

Coole sweaters van Westcoast!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Hollah! Maak kennis met Westcoast Casual Clothing: gloednieuw merk voor al wie trots is op onze Westkust én er bovendien gaarne stijlvol bijloopt. De eerste collectie bevat een rits coole sweats in drie kleuren (donkergrijs, antraciet en marineblauw) met witte opdruk. Da maten gaan van XS tot XL. Bezoek de Westcoast FB-pagina voor meer info.

Koksijdenaar in de running voor publieksprijs NRC Handelsblad

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

De Koksijdse amateur-fotograaf Lambert J. Derenette is in de running voor de prestigieuze publieksprijs van de Nederlandse kwaliteitskrant, het NRC Handelsblad. En nu komt het goede nieuws: ook u kan dit plaatselijk talent steunen door te stemmen op zijn werk.

Hoe ga je tewerk?

1. Surf naar de bewuste foto: http://foto.nrc.nl/Picture/view/41025

2. Stem door op de stemknop onder de foto te drukken en je emailadres in te geven.

3. Daarna krijg je een mail waarmee je je stem nog eens kan bevestigen.

4. Klaar is Kees.

Belangrijk gegeven ook: je krijgt verder geen spam van de krant.

U moest al aan het stemmen zijn!

Cabin'Art 2016 oogt knap!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Kunstliefhebbers moeten dezer dagen beslist 'ns een ommetje maken langs de Zeedijk van Sint-Idesbald, want daar grijpt alweer een bijzondere editie plaats van Cabin'Art. Onze huisfotograaf deed het al eens voor en kwam terug met deze fijne fotogalerij.

 1 2 3 >  Last ›