Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Carnavalstoet Oostduinkerke: de zotste eerst

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Een knotsgekke Carnavalstoet kleurde dit weekend het centrum van Oostduinkerke. Daar was onze fotograaf Freddy Penel gaarne bij. Ziehier zijn fotoverslag!

Stem Wanthanee uit De Panne tot winnaar De Nieuwe Lichting!

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

In 'De Nieuwe Lichting' gaat Studio Brussel elk jaar op zoek naar de muzikale sterren van morgen. De 21-jarige Wanthanee Wadgnam uit De Panne schreef zich samen met zo'n 800 andere beginnende artiesten in voor de talentenjacht en schopte het tot de zestig favorieten van de muziekredactie.

Daar stopt het avontuur echter niet voor haar, want toen de juryleden de groep verder moesten uitdunnen tot acht stuks, legden ze haar dossier zowaar op de stapel 'finalisten'. Gevolg: stemmen verzamelen geblazen! Gevolg: wij mee in de bres!

Nu de professionele jury haar oordeel heeft geveld, is het immers de luisteraar die over de uiteindelijke winnaars beslist. Dat kan door je drie favoriete finalisten aan te duiden op deze link, waar je natuurlijk ook telkens een kort fragment kan beluisteren.

Stemmen kan tot volgende vrijdag 5 februari, en wel tot 18 uur. Die avond treden alle finalisten op in de AB in Brussel, waarna de drie winnaars worden bekendgemaakt. Wie stemt, maakt kans op een duo-ticket voor die finale.

Wanthanee speelt al van kleins af piano, viool en gitaar, maar zingen doet ze nog niet zo lang. Op de StuBru-site wordt ze omschreven als een "frêle nachtegaal", al kan ze zeker ook een laag en krachtig stemgeluid voortbrengen. Dat laat ze horen in haar single Only Shadows Remain, die haar verder ook de fraaie vergelijking "De London Grammar van de Lage Landen" oplevert. Jurylid Flip Kowlier houdt het dan weer bij: "Een heel schoon nummer, gebracht door een hele goeie zangeres."

De drie winnaars van De Nieuwe Lichting mogen zich opmaken voor een heleboel interviews, airplay én ... een show op Pukkelpop! Zorg er dus mee voor dat het sprookje van Wanthanee blijft duren en stem vandaag nog op haar!     

Markant Koksijde viert jubileum

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Het netwerk van ondernemende vrouwen Markant, afdeling Koksijde - Sint-Idesbald, mocht dit weekend 50 kaarsjes blazen. Dit werd passend gevoerd middels een academische zitting op het gemeentehuis. Onze huisfotograaf Freddy Penel was erbij en schotelt u dit fotoverslag voor.

Koksijde eert haar vrijwilligers

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde


Dag in, dag uit zetten vele honderden vrijwilligers voor het toeristische en maatschappelijke welzijn van Koksijde, Oostduinkerke, Sint-Idesbald en Wulpen. Ze gidsen, leveren hand- en spandiensten bij evenementen en ga zo maar verder. Deze week organiseerden gemeentebestuur en VVV Koksijde-Oostduinkerke naar jaarlijkse gewoonte een Nieuwjaarsreceptie ter ere van die vele "helpende handen". Onze huisfotograaf Freddy Penel was er gaarne bij: ziehier zijn fotoverslag!

Sled Dog Race Koksijde: bekijk hier de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Staalblauwe hemel, kille bries: eigenlijk waren de weersomstandigheden de Sled Dog Race in Koksijde ideaal dit weekend. Onze huisfotograaf trok met 'pullemutse' naar de Ster der Zee en trakteert u thans op deze schone beelden.

Nieuwjaarsrecepties: N-VA en SP-a Koksijde

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Yep, it's that time of the year again! Januari staat synoniem voor "receptiemaand". Twee Koksijdse politieke partijen klonken alvast op het nieuwe jaar, met name: 

- N-VA Koksijde-Oostduinkerkke: ziehier het fotoverslag

- SP-a Koksijde-Oostduinkerke: ziehier het fotoverslag

Met dank aan onze alomtegenwoordige fotograaf des huizes, Freddy Penel, die bijna halfweg de drukste maand van het jaar zit!

Best Pittig Koksijde goed gestart: cheque voor MS Liga

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Op 25 november 2015 organiseerde Best Pittig Koksijde by Markant een hippe pop-up beurs ten voordele van MS-Liga Westhoek. Garage Marrannes stelde z’n showroom open voor de eerste editie van Soirée Féminine. Ruim 200 dames konden er proeven van cocktails, leerden er nieuwe beauty & styling tips, ontdekten er dynamische handelaars met toffe hebbedingen en accessoires en genoten er van lekkere knabbels en gezellige babbels, …

Kortom het was een pittig avondje uit waar het bestuur tevreden op terugblikt.

Op 7 januari 2016 kon het Best Pittig bestuur een cheque van maar liefst € 1.500 overhandigen aan MS-Liga Westhoek in De Normandie te Koksijde. Best Pittig Koksijde is een onderdeel van Markant en is bezig aan z’n tweede levensjaar. De vzw organiseert leuke activiteiten voor pittige dames en werd daarvoor dit jaar in de bloemetjes gezet door Markant tijdens de eerste Markant Awards. De dames mochten op 2 december de hoofdprijs, de ‘combiblinker award’ voor ‘aanbod - communicatie - teamwork’ in ontvangst nemen van Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel. Sven Gatz. Een succesvol eerste jaar dus!

Meer info over de activiteiten van Best Pittig Koksijde? bestpittigkoksijde@gmail.com of volg hen op Facebook.

Op de foto van links naar rechts: Ria Ternier – Guyonne Depraetere – Veronique Libeert – Bea Verhalst – Lut Boerjan – Christine De Vlieghere – Charlotte Deltombe – Mieke Vermeesch – Magalie Dugardyn – Lien Devloo – Greet Ardies – Arnold Torsy. Afwezig: Sarah Velghe.

Ouderraad gemeentelijke basisschool steunt vzw Kompani

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Dinsdagnamiddag kreeg de vzw Kompani, in de Guldenzandstraat 43a het bezoek van een vertegenwoordiging van de ouderraad van de gemeentelijke basisschool van Oostduinkerke. In november vorig jaar organiseerde de ouderraad een koekjesverkoop en de helft van de opbrengst werd dan ook geschonken aan de vzw Kompani. Directeur Alain Wauthij mocht dan ook een cheque in ontvangst nemen van 500€.

Dat mooie bedrag zal aangewend worden om de kindjes een extra cadeautje te geven voor het nieuwe jaar.

Op de foto: Fanny Declerck, contextbegeleidster - Annick Plaetevoet, logistiek - Lisa Van Den Pontseele, Pedagogisch coördinator - Johny Vanhee, logistiek - Fattoum Bousba, begeleidster vzw Kompani - Bieke De Kort, voorzitster ouderraad gemeentelijk basisschool Oostduinkerke - Mike Krekelberg, begeleider vzw Kompani - Alain Wauthij, directeur vzw Kompani - Frank Jonckheere, lid ouderraad en schoolraad gem. basisschool odk - Sieglinde De Ville, penningmeester ouderraad gem. basisschool odk - Paul Vercauteren, medewerker vzw Kompani - Mariska Delheye, ondervoorzitster ouderraad gem. basisschool odk. 

(Foto Erik Delanghe)

Kerstige Highland Games op strand Oostduinkerke

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Tien teams van stoere kerstmannen én -vrouwen lieten zondag de spierballen rollen tijdens de 'Highland Games Christmas Edition' op het stand van Oostduinkerke. Onze huisfotograaf Freddy Penel keek van op een veilige afstand toe hoe ze aan gewichten hingen, boomslalomden en touwtrokken. Bekijk zijn volledige fotoreeks hierzo!

Noël à la Plage

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Partypeople of the Westcoast: unite! En wel in Beachclub De Kwinte in Westende op 26 december eerstkomend. Want dan grijpt aldaar "Noël à la plage" plaats. De organisatoren stelden opnieuw een zeer indrukwekkende affiche samen. Aan de draaitafels verschijnen immers enkele flinke namen, zoals Red D, Yamo, Jensen en streekproduct Pfeffer hemzelve.

De inkom bedraagt 5 euro piek. Of nul euro. Maar dan moet u wel enige moeite doen en hopen dat u bij de snelste bent. Share het event en mail zo snel mogelijk een printscreen naar contact.laplage@gmail.com! First come, first served. Haast en spoed is dus, voor één keer, wel goed!

Sea, Sex en house, men zegge het voort! 

Een gezandstraalde Beach Endurance

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

De weergoden bliezen tot 9 Beaufort gisteren en dat had uiteraard zijn weerslag op het aantal deelnemers gisteren. En toch was de Beach Endurance een schot in de roos. De mountainbike-wedstrijd deed zijn naam alle eer aan, want enkel de 'volhouders' haalden de eindmeet. Onze gezandstraalde huisfotograaf Freddy Penel schotelt u graag deze fotogalerij voor!

Maar de échte schoonheid zit vanbinnen, natuurlijk!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Akkoord: onze laatste cover van 't jaar ziet er verdraaid goed. Maar zoals menig lezer weet: de echte schoonheid zit vanbinnen, ha ja! Ziehier een summier overzicht van wat u van Westkust Magazine’s Eindejaarsspecial mag verwachten:

- Interview covergirl Nanou Desmadryl uit Oostduinkerke, commercieel medewerker van een privé-kliniek in esthetische chirirgie

- Interview Sofie Desseyn, directeur opvangcentrum voor asielzoekers in Koksijde en Lombardsijde

- Special: de eindejaarsplannen van onze burgemeesters

- Deze musts mag u komende kerstvakantie niet missen

- Portretrecht: Hendrik Dierendonck

- Sommelier Tori De Cuyper: de Sepideh van de Westkust

- New Year Glam: alle registers open van oud naar nieuw

- Geen ontsnappen meer aan: weldra parkeersensoren in Veurne en Koksijde

- Oudejaar: The Switch & Midnite (volzet)

- Acteur Wim Willaert (aka Danny uit Bevergem): nog steeds Westkuster in hart en nieren

- De Koksijdse Zeelaan-handelaren: “De wegenwerken hebben ons dichter bij elkaar gebracht”

- Van Axelle Red tot Jettie Palettie: vier concerten die u beslist moet meepikken

- En natuurlijk: dé hots en nots voor eindejaar door onze fashionista Anne-Sophie Verlinde

Dit en nog héél veel meer, zoals bijvoorbeeld ons dierbaar lezertje adverteerders zonder wie al dit fraais niet mogelijk zou zijn!

Voor en achter de schermen van de Cyclocross Koksijde

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Okay, er was verstrengde controle aan de inkom, maar voor de rest viel van een terreurdreiging weinig te merken in de Koksijdse duinen dit weekend. Integendeel: de triomftocht van "oude rat" Sven Nys ontketende een waar volksfeest. Freddy Penel was erbij, keek ernaar én legde het vast op de gevoelige plaat. Ziehier zijn fotogalerij. 

De zondigste aftermovie van 't jaar!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Westkust

Vorige week pakte Glam Events in de Koksijdse kapel Ster der Zee uit met de derde editie van All Saints. Ziehier de korte, doch bijzonder krachtige aftermovie.

Wannes Capelle ('Wantje') è ze bende komn nat Casino

Door Gijs Sohier in de categorie uittip voor de regio Westkust

Wannes Capelle schittert momenteel als doodbrave flike Johan ('Wantje') in de Canvas serie 'Bevergem'. Capelle is een man van vele talenten want ook z'n band Het Zesde Metaal oogst overal lof. Westvlaams is niets meer of niets minder dan de moedertaal van frontman en drijvende kracht Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die weinigen onberoerd laat.

Wannes Capelle

 1 2 3 >  Last ›