Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

KVV Coxyde slaat in extremis nog toe op transfermarkt

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

(Foto a-SM / Krant van West-Vlaanderen)

Zoals elke Europese topclub heeft ook KVV Coxyde net voor affluiten keihard toegeslaan op de transfermarkt. De squadra azzuri van de Westkust lijfde gisteren in extremis nog drie spelers in. We zetten ze graag op een rijtje.

Gregory Mahau is een 21-jarige middenvelder. De jeugdspeler van KV Kortrijk kwam al 18 keer in actie voor KVK in de hoogste klassen maar seizoen verzamelde hij nog geen caps voor het eerste elftal.

Masis Voskanian (foto) speelde al 97 wedstrijden in de Proximus League voor SV Roeselare. De 25-jarige middenvelder woont in Veurne en komt over van het Armeense FC Pyunik, waar hij vorig seizoen de dubbel pakte.

Joey Millimono is 20 jaar, de spits werd weggeplukt uit het tweede elftal van FC Metz in Frankrijk. (DD/FD)

Sportmateriaal voor mensen met een verstandelijk handicap in de Westhoek

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

De eerste Westhoek Olympiade voor Specials op 9 juni 2015, een initiatief van JCI Veurne-Westkust was een groot succes. Een 70-tal enthousiaste sporters met een verstandelijke handicap namen het in verschillende disciplines tegen elkaar op.

“Dankzij onze vrijgevige partners en sponsoren konden we meer fondsen verzamelen dan nodig waren voor de organisatie van dit evenement” zegt Birgit Craeye, voorzitter van JCI Veurne-Westkust. “We hebben niet getwijfeld en beslist om dit geld ten goede ten laten komen van de sportieve deelnemers. “ Daarom mochten de begeleiders van de deelnemende wooncentra voor mensen met een verstandelijke beperking (Rozenwingerd, Havenzate, Duin en Polder en Begijnhof) sportmateriaal kiezen voor hun bewoners. Op deze manier kan tegemoetgekomen worden aan de individuele behoeftes van de verschillende centra.

Op 25 augustus 2015 werd het sportmateriaal overhandigd aan de begeleiders en directie van de wooncentra tijdens een receptie bij Winetime! in Nieuwpoort. Voor alle deelnemers stond er ook een foto klaar als herinnering. “Die foto zullen de deelnemers zeker koesteren en bij velen zal het op het nachtkastje pronken” vertelt een begeleider glimlachend. “Voor onze sporters was dit een mooie dag. Het was een fijne samenwerking met JCI en wij hopen op een vervolg volgend jaar”.

Meer info over JCI Veurne-Westkust: www.jci-vw.be

Meer info over JCI in het algemeen: www.ditisjci.be

Op de foto ziet u begeleiders en directieleden van de Huize Rozenwingerd, Havenzate vzw, Duin en Polder en Begijnhof samen met de voorzitter en de organiserende leden van JCI Veurne-Westkust.

Heet van de naald: KVV Coxyde neemt het op tegen Standard

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

MAANDAG 24 AUGUSTUS 2015 - 20.30 uur

Zonet greep in Brussel de loting van de 1/16de finales van de Beker van België plaats. Koksijde kwam als voorlaatste uit de trommel...

Kersvers tweedeklasser KVV Coxyde heeft een relatief makkelijk bekerparcours achter de rug, doch thans komt het Grote Werk. In de 16de finales van de Croky Cup moet blauwwit het immers opnemen tegen Standard de Liège. Koksijde werd als thuisploeg geloot, doch het kan zijn dat de wedstrijd toch in Luik wordt afgewerkt indien de ploegen dit onderling zo overeenkomen. De wedstrijd grijpt plaats op woensdag 23 september, klokslag 20 uur. Meer info volgt zo snel mogelijk.

Nieuwpoort-Bad op zijn kop!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Naar goeie gewoonte sluiten de handelaars van Nieuwpoort-Bad de zomervakantie af met een luide knal, genaamd de Sint-Bernardusfeesten. Drie dagen lang (op 21, 22 en 23 augustus) staat Nieuwpoort-Bad dan op z’n kop! De Sint-Bernardusfeesten, da’s een mega-braderie en rommelmarkt, rijkelijk aangevuld met optredens, straattheater, dansacts, kinderanimatie, fanfares, shows en feestjes. Op zaterdagavond is er bovendien ook vuurwerk en op zondag is er de traditionele optocht en zegening van de Sint- Bernardushonden. Woef!

Zomer-Ende met een westernsausje

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

Komende zaterdag 22 augustus is 't weer feest in De Panne, en dit vanaf 10 uur. In de verkeersvrije en aangeklede Zeelaan-dorp staat alles in het teken van ‘Country & Western’.

In en rond het cowboykamp zijn er verschillende straatacts plus flink wat animatie. Je kan er lasso werpen, westerndansen, hoefijzerwerken en dies meer. Voor de kinderen is er de Lancelot-paardemolen en een indianenspringkasteel. Westernruiters te paard brengen een bezoek aan Zeelaan-dorp. Ook de Mini Horseworld is van de partij. De muzikale omlijsting wordt ’s voormiddags verzorgd door ‘The Moonshine Sippin Tennessee Train Robbers’. In de namiddag is er een optreden van Ricky Travers (13.30 uur) en 4 Trax Band (17.00 uur). Tussendoor worden er Country linedance initiatie’s gegeven. Allen daarheen!

Koksijdse Braderie zoals in '14-'18

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Verleden maandag (17 augustus '15) pakten de handelaars van Koksijde-Bad uit met een wel heel aparte braderie. Onder het thema 'Tijdloos Winkelen' thematiseerden de winkeliers het hele gebeuren rond W.O.I. En dat leverde aardige tafereeltjes op. Ziehier de kiekjesgalerij van onze huisfotograaf Freddy Penel!

"Djiri Kassoumaye", iedereen!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Sabelle Diatta uit Oostduinkerke nodigt u en uw vrienden en familieleden uit op haar Senegalees eetfestijn ten voordele van haar projecten ‘SOS Casamance’ in het zuiden van haar geboorteland Senegal. De soirée kreeg de naam "Djiri Kassoumaye" mee, wat zoveel betekend als "Eet smakelijk". Alle praktissche info kan u hier oprakelen. 

KVV Coxyde - SK Lierse: de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Zondag 9 augustus 2015 is alweer een mijlpaal in de geschiedenis van Koksijde. Voor het eerst in de geschiedenis trad KVVC aan in de tweede klasse. Onze huisfotograaf Freddy Penel was uiteraard alweer van de partij: ziehier zijn fotoverslag.

Fiesta Europa in Nieuwpoort: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Nieuwpoort

Héél veel beweging in en rond de Nieuwpoortse Vismijn dit weekend! En dit had alles te maken met de Fiësta Europa aldaar. Onze Freddy Penel, de man met het fototoestel, ging langs, snoof de sfeer op en kiekte erop los. Ziehier zijn fotoverslag!

KVV Coxyde speelt gelijk tegen SK Lierse

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Het was een historische dag voor Koksijde vandaag. Deze middag trad KVV Coxyde immers voor het allereerst aan in tweede klasse. Het ontving de favorieten van SK Lierse. Even leek een stunt in de maak, toen Alexander Embrechts een kwartier voor tijd de 1-0 tegen de netten prikte. Doch, de Lierenaars herstelden het evenwicht kort voor affluiten. Al bij al mogen beide partijen tevreden zijn met dit billijk gelijkspel. 

Flanders Ladies Trophy nadert stevige apotheose

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

De hele week al verzamelen dagelijks honderden tennisfanaten voor het Koksijdse gemeentehuis, alwaar het Flanders Ladies Trophy tennistornooi bijwijlen een bijzonder hoogstaand niveau haalt. Dit weekend kent het 25.000 dollar tornooi haar apotheose, met op zondag dé finale. Beslist 'ns een bezoekje waard! Het programma kan u hier raadplegen.

Miss Elegantie: ambiance, glamour en… héél veel schoon volk!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

Zon, zee, glamour, glitter, ambiance en heel veel schoon volk: ziehier de ingrediënten van alweer een nieuwe editie van Miss Elegantie. Tijdens een wervelende show nemen 20 zeer aantrekkelijke jongedames het tegen het elkaar op in de strijd om het felbegeerde kroontje. La question jambon: wie mag het groengele lint van “Miss Elegantie 2015-2016” rond haar ranke taille gorden? Anders gezegd: wie stapt in de frêle voetsporen van ons oogappeltje Titsia Brabants? Of -nog anders gezegd- wie wordt de nieuwe covergirl van Westkust Magazine?

Toerisme De Panne heeft kosten noch moeite gespaard om er alweder een bijzondere dag van te maken. Het startschot van de “Miss Elegantie”-verkiezing wordt gegeven klokslag 13.30 uur. Dan paraderen de finalistes met oldtimers doorheen het centrum van De Panne.

Bikini!

Anderhalf uur later gaat de show van start op de Esplanade, of –bij slecht weer– in een grote tent aan de Witte Berg. De presentatie van de verkiezing is in handen van Miss België 2011, Justine De Jonckheere. Op het menu staan onder andere 5 défilés, waarbij de bikini-catwalk ongetwijfeld weer hoge ogen zal gooien bij de meneren. Geen paniek echter, dames. De show wordt immers doorspekt met dance-acts… met mannelijke modellen. Voor elk wat wils!

Dafalgan

Ook naast het podium valt trouwens flink wat schoon volk te bespeuren. Zo wordt de jurytafel bevolkt door onder andere Miss België 2015 Annelies Törös, Miss Elegantie 2014-2015 Titsia Brabants, fotograaf Daniel Dedave (P-magazine) en Filip Vanden Berghe (hoofdredacteur Miss Items). De show loopt af omstreeks 17 uur, maar vanaf 19 uur is het opnieuw feesten geblazen tijdens een zinderende afterparty met deejay Crazy Sir-G. Leg alvast een Dafalganneke klaar!

Finale Miss België

Tot slot nog dit: de nieuwe Miss Elegantie wordt onder de prijzen bedolven. Maar bovenal krijgt ze een “Crown Card” cadeau vanwege het Comité Miss België. Dit maakt dat Miss Elegantie zonder andere selectieproeven rechtstreeks doorstoot naar de Nationale Preselectie van Miss België! Daarbovenop komt nog de eeuwige roem: de nieuwe Miss Elegantie zal de cover sieren van dit fijne blad. Alweer een reden om reikhalzend uit te kijken naar onze najaarsspecial, begin september!

Beestig Geestig De Panne: het fotoverslag!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

De Leopold I Esplanade leek wel één kleurrijke dierentuin, gisteren maandag 3 augustus. Ziehier het fotoverslag van de zesde editie van Beestig Geestig!

Jubileum-editie Juice Festival

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Terwijl concertprijzen overal te lande de pan uitswingen, houden de organisatoren van het Juice Festival voor het tiende jaar op rij voet bij stuk. Hun festival is en blijft geheel gratis. Chapeau. Naar goeie gewoonte dropt Juice weer flink wat talent op het podium. Met name: Phil Bees’s Freedom, Zinger, U2two en The Amazing Flower. Top of the bill wordt Truephonic, de nieuwe coversensatie rond Coco Jr. Deze band mixt platinum clubhits naadloos aan elkaar en dropt daar enkele weergaloze vocals op. Verwacht u aan een pittige cocktail van urban pop, dance, electro en r&b. Deejay Suresh rondt de avond af met coole vibes en vettige beats.

Afspraak komende zaterdag 8 augustus op de Appelmarkt in Veurne. Allen present!

Fin! De! Saison!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

,

Jazeker, dierbare vrienden van het fijne feest! We sluiten de zomer ’15 dit jaar af met een luide knal. Met gepaste trots nodigen Glam Events en Koko Beach u uit op hun FIN DE SAISON, dewelke plaatsgrijpt op zondag 30 augustus van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts! En als we braaf zijn, mogen we zelfs tot 01 uur feesten!

Beats & food

Deejay Thomas Artois zorgt voor de muzikale omkadering, terwijl onze Glam-girlz u vergasten op een fijnbesnaard streepje entertainment. Ondertussen schudt Chef Willem Hiele doorlopend de meest tongstrelende staaltjes streetfood uit zijn getalenteerde koksmouwen.

Inkom

Inkomtickets kosten 15 euro in voorverkoop, 20 euro aan de deur. De voorverkooppunten zijn De Vette Os (Veurne), Koko Beach (Koksijde), De Viking (Oostduinkerke), Chagall (Nieuwpoort). Voorverkoop vanaf 5 augustus ’15. In de inkomprijs zit een glaasje Cava of een cocktail inbegrepen.

All weather

Ook belangrijk: we zijn voorzien op alle weersomstandigheden. Bij minder goed weer voorzien we beschutting én verwarming. No worriez!

Packs

We dokterden tevens enkele arrangementjes uit. Met name: Groepsarrangement Kom jouw fin-de-saison vieren met je collega’s! Vanaf 10 personen reserveren we een tafel voor jullie én… daarnaast trakteren onze Glamgirlz jullie nog op een rondje shotjes! VIP-packs Voor 2 personen: voorbehouden hemelbed, 1 Champagne Lanson White & 2 inkomtickets = 125 euro. Voor 4 personen: voorbehouden hemelbed, 2 Champagne Lanson White & 4 inkomtickets = 200 euro.

Met dank aan

SAWND&LITE, klank en licht

WILLEM HIELE, fine dining,

LANSON, Champagne

BELVEDERE, vodka

 1 2 3 >  Last ›