Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Zet u schrap voor "Saturday Night Follies"!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

De vriendenkring van de Vrije Bassisschool "De Ark" in Koksijde nodigt U vriendelijk uit op de zesde editie van "Saturday Night Follies"!

De organisatoiren geven tekst en uitleg: "Deze fuif gaat door op zaterdag 7 maart 2015 in de Normandie te Koksijde. Het is een fuif zoals in onze "jonge jaren" back to the 80's en 90's. Misschien draaien we wel een Bamba om 24 uur! Vooraf kan er vrijblijvend lekker getafeld worden tegen de prijs van 35 euro per persoon (aperitief, soep, hoofdgerecht, koffie met versnaperingen, dranken inbegrepen, aanvang 19 uur). Reserveren kan telefonisch op het nummer 058 51 81 41. De inkomprijs voor de fuif bedraagt 2 steunkaarten (5 euro per stuk) zijnde 10 euro of een ingangskaart aan 12 euro ter plaatse. De ambiance wordt verzorgd door een bekende deejay, en dit vanaf 22 u. Dus een reden temeer om vroeg aanwezig te zijn! Je sponsert er een goed doel mee en je beleeft een super avond!"

Reserveren kan per mail (b-nick@telenet.be) of telefonischop het nummer 0475 85 71 41.

Vanaf 01 uur verzorgt Garage Lagrou uit Diksmuide de shuttledienst.

Ozark Henry cultureel ambassadeur van Koksijde

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Norbert Goddaer en zijn zoon Piet zijn gehuldigd als "Cultureel ambassadeur van de gemeente Koksijde". Die titel kregen ze deze het voorbije weekend vanwege het Koksijdse gemeentebestuur toegewezen.

Piet Goddaer is beter bekend onder zijn artiestennaam Ozark Henry. Daarmee is hij actief als singer-songwriter, maar ook als producer en arrangeur. Ook zijn vader, Norbert Goddaer, geniet veel respect in de muziekwereld, als componist en arrangeur.

Koksijde wil de trots aan zijn succesvolle inwoners uiten door hen de titel van "cultureel ambassadeur" te geven. Daarmee komen Piet en Norbert Goddaer in het lijstje te staan met onder meer Fernand Florizoone, Walter Vilain en Paul Verhaeghen. "Vandaag mogen wij, bij unaniem gemeenteraadsbesluit, hulde brengen aan de musici Norbert en Piet Goddaer, en hen de oorkonde van cultureel ambassadeur van onze gemeente overhandigen", aldus de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche. De burgemeester had ook mooie woorden voor vader en zoon, over hun "muziek die mijlenver boven het puur commerciële staat".

Bekijk hier de foto's van de huldiging (foto's: Freddy Penel).

Eglantier Bistronomie: nieuw topadresje!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Fijnproevers der Westkust: juicht ende jubelt! Onze culinaire kroon van onze regio heeft er immers een fonkelende parel bij. Maar kennis met de "nieuwe" Eglantier in Oostduinkerke!

Restaurant Eglantier is decennialang al een ronkende naam in onze regio. Maar stilstaan is achteruit gaan. En dus besloten zaakvoeders Guillaume en Savanna Derhille, gesterkt door hun ouders-oprichters, om het geweer resoluut van schouder te veranderen. Nieuwe menukaart, nieuw concept, nieuw interieur. Het sleutelwoord: bistronomie. Wat staat voor een heerlijke, eerlijke bistrokeuken, met net dat tikkeltje meer… en toch nog budgetvriendelijk.

Op de kaart staan een handvol voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, die rijkelijk aangevuld worden met suggesties naargelang het seizoen. Het interieurdesign is getekend Lieven Musschoot, die onder andere ook instond voor de inrichting van Pure C en Oud Sluis. Eglantier Bistronomie werd in een modern, strak kleedje gestoken, dat tegelijk heel warm en gezellig oogt. Warm aanbevolen!

Klik hier voor meer info.

Kindercarnavalstoet Koksijde: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Onder een stralend zonnetje trok de Kindercarnavalstoet alweer een feestelijk lint dwars doorheen Koksijde. Onze huisfotograaf Freddy Penel stond erbij, keek ernaar... en nam vooral veel foto's. Ziehier zijn beeldgalerij!

Uitslaande brand in Koksijde maakt dodelijk slachtoffer

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Foto HLN.be, JVK.

Bij een uitslaande brand in een appartementsgebouw in Koksijde is deze (woensdag)ochtend een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat bevestigt de politie van de zone Westkust.

Twee jongeren raakten bevangen door de rook en werden naar het ziekenhuis gebracht. In totaal werden ongeveer 30 mensen geëvacueerd. Het vuur ontstond rond 6 uur in een appartementsgebouw langs de Professor Blanchardlaan. Tijdens de bluswerken vond de brandweer een lichaam in een flat. Het slachtoffer is momenteel nog niet geïdentificeerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne heeft een branddeskundige aangesteld om de omstandigheden nader te onderzoeken.

Ondertussen is de brand onder controle. Alle omliggende appartementen werden gecontroleerd en bewoonbaar verklaard. De omwonenden werden tijdens de brand veilig opgevangen in het nabijgelegen Hotel Soll Cress en mogen nu terug naar hun woonst.

Bekijk hier de reportage van het VTM NIEUWS.

Zot weekend in Oostduinkerke!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Met de Knuffelduik op zaterdag en de Carnavalstoet op zondag heeft garnaalgemeente Oostduinkerke een van de gekste weekends van 't jaar. Onze huisfotograaf Freddy Penel was er gaarne bij en kiekte twee kleurrijke fotogalerijen bij elkaar. 

Fotogalerij Knuffelduik 2015 - Foto's Freddy Penel
Fotogalerij Carnavalstoet Oostduinkerke 2015 - Foto's Freddy Penel

KVV Coxyde gaat voluit voor tweede klasse

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Is KVV Coxyde klaar voor de tweede klasse? Wij vroegen het ons nog af in onze valentijnseditie, maar daar is de kustploeg zelf ondertussen van overtuigd. De voetballers vroegen immers een licentie aan, wat ze woensdagvoormiddag aankondigden op een persconferentie. 

Sportief gaat het Coxyde dit jaar in ieder geval voor de wind: de ploeg staat met vijftien punten voorsprong los op kop in derde klasse, waardoor de kampioenstitel een vanzelfsprekendheid lijkt.

Er zijn evenwel ook financiële gevolgen bij een promotie naar tweede klasse. Zo moet de tribune uitbreiden en moet ook het veiligheidsniveau omhoog. Daartegenover staan weliswaar de extra inkomsten van nieuwe sponsors en extra toeschouwers.

"Het budget is rond", zegt Algemeen Directeur Geert Meesschaert aan Focus WTV. Er worden dan ook geen problemen verwacht bij de licentie-aanvraag, maar het is nog wachten tot volgende maand op definitief uitsluitsel. 

Zet u schrap voor een verbluffende "Westkust Make-Over"

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Maak kennis met Goedele, de winnares van onze Westkust Make-Over. Het voorbije weekend werd zij van kop tot teen onder handen genomen door onze stijlcoach Wien Van Malderen (Soluna). Hoe de "oude" Goedele eruitzag, ziet u hier. En hoe Goedele er thans bijloopt, krijgt u in komend Lentenummer van Westkust Magazine te zien. Eén zaak kunnen wij u alvast meegeven: het resultaat is verbluffend!

We danken onze stijlcoach Wien Van Malderen (Soluna), alsmede onze stijl-partners:

- Coiffure Ozee uit Koksijde (hairstyling).

- Fashion Team uit Koksijde (kleding & schoenen).

Geven we tot slot nog mee dat we in komend nummer uitpakken met een fonkelende Modespecial én... met de kersverse Miss België Annelies Törös op de cover!

Willem Vermandere 75 jaar jong

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Veurne

Deze week mocht Willem Vermandere 75 kaarsjes uitblazen en dat wou niemand ongemerkt voorbij laten gaan. De liedjesschrijver en tekstjesmaker werd passend gevierd. Onze huisfotograaf Freddy Penel was erbij: ziehier zijn fotogalerij!

Vanavond Koksijdse in Komen Eten

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

De VIER-kijkers maken vanavond kennis met de Koksijdse Karin Barbieux (47) en haar kookkunsten in 'Komen Eten'. Karin neemt deel aan het tv-programma om zichzelf te bewijzen als kokkin en gastvrouw, maar ook als Vlaams sprekende Française. 

En dat is haar naar eigen zeggen gelukt: "Mijn deelname is op alle vlakken super geslaagd”, reageerde ze vorige week in Het Wekelijks Nieuws Kust. “Mijn eten was perfect en ook mijn organisatie in de keuken was top. Het is alleen de vraag hoe de tv-makers mij in beeld zullen brengen en hoe dat zal overkomen bij de kijkers. Wat zullen ze uitzenden en wat niet? Mijn dessert bleef even plakken in de bakvorm en dan heeft de filmploeg mij wat geplaagd – ‘Is er een probleempje, Karin?’ – maar ik ben rustig gebleven en ondervond geen stress door de aanwezigheid van de camera’s."

Benieuwd? Bekijk de aflevering met Karin vanavond, dinsdag 10 februari, om 20.10 uur op VIER.

OPROEP: covershoot met de kersverse Miss België, Annelies Törös

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Hoewel ons Valentijnnummer nog maar pas uit is, zetten we ons ten kantore WestkustMedia al schrap voor een sprankelend lentenummer, met modespecial. Deze week houden we een fotoshoot met de ravissante nieuwe Miss België, Annelies Törös. Maar we zijn nog op zoek naar een geschikte locatie! Heb je een suggestie? Noteer ze op onze Facebookpagina! Maar lees aub eerst de voorwaarden:

- we zoeken een plaats in de favoriete kustbestemming van het Miss België Comité, zijnde De Panne (of Adinkerke).

- we hebben in de nabijheid een afgesloten ruimte nodig voor styling, dressing, enz.

- we opteren voor een outdoorshoot, doch bij slecht weer hebben we een indoor-alternatief nodig.

Alvast bedankt voor elke tip (al dan niet aangevuld met foto van de locatie in kwestie)!

Eerste namen Festival aan Zee bekend

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Ook na de verjaardagseditie van vorig jaar blijft de FAZ-organisatie druk in de weer. De elfde editie van het voorjaarsfestival vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 april op het strand van De Panne, en is net als vorig jaar helemaal gratis bij te wonen.

De eerste bevestigingen zijn de Nederlandse rapper Gers Pardoel op zaterdag, en rockband De Mens en Radio Guga, de festivalband rond acteur-imitator Guga Baul, op zondag.  

Door het succes van vorig jaar heeft de organisatie een aantal aanpassingen gedaan aan de festivalsite om het publiekscomfort te verhogen. Voor de rest blijft het concept evenwel behouden.

Wouter Deprez op oorlogspad

Door Gijs Sohier in de categorie uittip voor de regio Westkust

In juni 2015 speelt Wouter extra voorstellingen van z'n SLIJK. In deze show laat Deprez (in 't West-Vlaams!) z'n licht schijnen over de Groten Oorlog, WOI. Ook cultuurcentrum CasinoKoksijde wist Wouter te strikken. Je moet wel nog even geduld oefenen, Deprez komt pas langs op donderdag 25 juni. Wacht niet te lang om tickets te reserveren voor deze meesterlijke voorstelling waarin Wouter vertelt over de Eerste Wereldoorlog voortgestuwd door de muziek van Kristof Rosseeuw. In samenwerking met GoneWest, het artistieke programma van de Provincie West-Vlaanderen ter herdenking van de eerste wereldoorlog.

Wouter Deprez - Slijk

Aangekondigde politiecontrole's februari 2015

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Ziehier een overzicht van de geplande controles in de loop van deze februarimaand...  

In onderstaand overzicht kunt u de geplande aangekondigde controles voor de maand februari terugvinden. Weliswaar grijpen er zoals altijd nog tal van onaangekondigde controles plaats, zeker wanneer de "Verkeersveilige week" van start gaat. De "Verkeersveilige week" loopt van zaterdag 21 februari tot en met vrijdag 27 februari.

Data aangekondigde snelheidscontroles:

Dinsdag 10 februari

Woensdag 18 februari

Zaterdag 21 februari

Zondag 22 februari

Donderdag 26 februari

Data aangekondigde alcoholcontroles:

Zaterdag 21 februari

Zondag 22 februari

Maandag 23 februari

Dinsdag 24 februari

Donderdag 26 februari

Vrijdag 27 februari

Zaterdag 28 februari

Maud Vanhauwaert in de prijzen

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Als er één vrouw deze week het nieuws domineerde, dan is het wel de naar Antwerpen uitgeweken Veurnse dichteres Maud Vanhauwaert. Uiteraard doen wij daar vandaag graag nog een schepje bovenop! 

Maud was de voorbije week echt all over. Zondag was ze de mediawatcher van dienst tijdens De Zevende Dag, woensdag raakte bekend dat ze de publieksprijs van de Herman De Koninckprijs won en donderdag - op Gedichtendag - ontroerde ze op Studio Brussel

Haar gedicht 'Wij zijn evenwijdig' wordt als poster op 10.000 exemplaren verspreid. Voor wie het nog niet las:

En we gooien er nog een uittip bovenop: Maud staat op zaterdag 21 febrauri in Het Bedrijf in Oostduinkerke. De laatste tickets gaan snel de deur uit...

 1 2 3 >  Last ›