Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Maar de échte schoonheid zit vanbinnen, natuurlijk!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Akkoord: onze laatste cover van 't jaar ziet er verdraaid goed. Maar zoals menig lezer weet: de echte schoonheid zit vanbinnen, ha ja! Ziehier een summier overzicht van wat u van Westkust Magazine’s Eindejaarsspecial mag verwachten:

- Interview covergirl Nanou Desmadryl uit Oostduinkerke, commercieel medewerker van een privé-kliniek in esthetische chirirgie

- Interview Sofie Desseyn, directeur opvangcentrum voor asielzoekers in Koksijde en Lombardsijde

- Special: de eindejaarsplannen van onze burgemeesters

- Deze musts mag u komende kerstvakantie niet missen

- Portretrecht: Hendrik Dierendonck

- Sommelier Tori De Cuyper: de Sepideh van de Westkust

- New Year Glam: alle registers open van oud naar nieuw

- Geen ontsnappen meer aan: weldra parkeersensoren in Veurne en Koksijde

- Oudejaar: The Switch & Midnite (volzet)

- Acteur Wim Willaert (aka Danny uit Bevergem): nog steeds Westkuster in hart en nieren

- De Koksijdse Zeelaan-handelaren: “De wegenwerken hebben ons dichter bij elkaar gebracht”

- Van Axelle Red tot Jettie Palettie: vier concerten die u beslist moet meepikken

- En natuurlijk: dé hots en nots voor eindejaar door onze fashionista Anne-Sophie Verlinde

Dit en nog héél veel meer, zoals bijvoorbeeld ons dierbaar lezertje adverteerders zonder wie al dit fraais niet mogelijk zou zijn!

Voor en achter de schermen van de Cyclocross Koksijde

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Okay, er was verstrengde controle aan de inkom, maar voor de rest viel van een terreurdreiging weinig te merken in de Koksijdse duinen dit weekend. Integendeel: de triomftocht van "oude rat" Sven Nys ontketende een waar volksfeest. Freddy Penel was erbij, keek ernaar én legde het vast op de gevoelige plaat. Ziehier zijn fotogalerij. 

De zondigste aftermovie van 't jaar!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Westkust

Vorige week pakte Glam Events in de Koksijdse kapel Ster der Zee uit met de derde editie van All Saints. Ziehier de korte, doch bijzonder krachtige aftermovie.

Wannes Capelle ('Wantje') è ze bende komn nat Casino

Door Gijs Sohier in de categorie uittip voor de regio Westkust

Wannes Capelle schittert momenteel als doodbrave flike Johan ('Wantje') in de Canvas serie 'Bevergem'. Capelle is een man van vele talenten want ook z'n band Het Zesde Metaal oogst overal lof. Westvlaams is niets meer of niets minder dan de moedertaal van frontman en drijvende kracht Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die weinigen onberoerd laat.

Wannes Capelle

Goesting: food truck festival in Koksijde

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Lekkerbekken op post! Komend weekend grijpt in Koksijde immers de allereerste editie van Goesting plaats. Het veelbelovende food truck festival gaat door op het Theaterplein, pal voor het gemeentehuis. We zetten voor u enkele troeven op een rijtje. 

Daan, vinniger, grootser en doorleefder dan ooit

Door Gijs Sohier in de categorie uittip voor de regio Westkust

Daan Stuyven is intussen een oude rot in het vak. Z'n muzikaal parcours begon eind jaren tachtig en langsheen projecten als Citizen Kane, Volt, Dead Man Ray, maar ook veel solowerk evolueerde z'n stijl verder. Al jarenlang is de band 'Daan' z'n uitlaatklep. En gelukkig maar. Hits als Swedish Designer Drugs, Housewife, Icon of The Player zijn intussen gemeengoed geworden. Daan brengt op vrijdag 30 oktober gestripte versies van z'n oeuvre op piano, vergezeld door Isolde Lasoen (drum) en Jean-François Assy (cello).

Daan Stuyven

Nieuwpoort schlagert!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Dierbare fanaten van het Vlaamse Levenslied: zet u schrap voor Nieuwpoort Schlagert, dat op zaterdag 24 oktober plaatsgrijpt in de Nieuwpoorse Vismijn.

Meer info hierover op Facebook!

Soirée Féminine, hippe pop-up beurs

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Dames die zin hebben in een leuke avond met vriendinnen, noteer alvast 25 november 2015, 19 uur in uw agenda. Garage Marrannes in Wulpen stelt z’n showroom open voor Soirée Féminine, een hippe pop-up beurs voor het goede doel, MS-Liga Vlaanderen.

Proef er van cocktails, leer er nieuwe beauty- & stylingtips, ontdek leuke hebbedingen en accessoires, geniet van lekkere knabbels en gezellige babbels,… Kortom: een pittig avondje uit.

Bovendien krijgt elke dame leuke goodies mee naar huis. Een inkom/steunkaart kost € 5 en kan u kopen bij de deelnemende handelaars (zie Facebook: Soirée Féminine) of via de bestuursleden.

Meer info: bestpittigkoksijde@gmail.com.

Eindejaarsspecial Westkust Magazine in de steigers!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Inderdaad, dierbare lezers ende lezeressen! Ten kantore WestkustMedia bereiden wij ons alreeds enthousiast voor op een feestelijk eindejaarsnummer van Westkust Magazine. Wat u van ons mag verwachten? Wel, een speciale cover met plaatselijk schoon, natuurlijk. En pakken leuke artikels en interessante interviews. Dit en nog veel meer.

Ondernemers, winkeliers en andere bedrijvige medemensen: dit is hét uitgelezen moment om uw zaak in de kijker te zetten in de aanloop naar de eindejaarsfeesten. Westkust Magazine's Eindejaarsspecial wordt immers eind november bedeeld in de Westkustregio (Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort) en dit zowel bus-aan-bus als in losse bedeling via handelszaken, wachtzalen, horeca en winkels. Stuur ons vandaag nog een mail voor meer vrijblijvende tekst en uitleg!

Koksijdenaar Christopher Loose finisht Iron Man Hawaï

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Met vierenvijftig waren ze gestart, de Belgen die zich zaterdag waagden aan de iconische Iron Man triatlon in Hawaï. Zes van de zeven profs bereikten de finish niet en konden zo de hoge verwachtingen niet inlossen. De amateurs maakten echter een betere beurt.

Onze ogen waren natuurlijk vooral gericht op Oostduinkerkenaar Christopher Loose (27), die we eerder dit voorjaar interviewden voor Westkust Magazine. Hij gaf op voorhand aan vooral te willen finishen en daar slaagde hij met glans in, ondanks de zware weersomstandigheden.   

Christopher eindigde op de 68ste plek in het totaalklassement, met een tijd van 9 uur 21 minuten en 50 seconden. Hij is daarmee de vijfde beste Belg en de negende in zijn leeftijdscategorie (25-29). Een topprestatie dus, proficiat!

(Foto: Facebook Jaryd de Mooij)

18de Kapittel van de Orde van de St.Jacobsmossel: de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Tijd gaat snel: de Koksijdse Culinaire Orde van de Sint-Jacobsmossel pakte gisteren (maandag) uit met de 18de editie van haar welbekende kapittel. Onze huisfotograaf Freddy Penel was daar gaarne bij en schotelt u bij deze zijn fotogalerij voor! 

Fotoverslag KVVC - Standard

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Dat Koksijde woensdag met 2-3 onderuitging tegen Standard de Liège was heel jammer, maar het mocht de sfeer niet bederven. De squadra azzuri mocht het veld met geheven hoofd verlaten. Ziehier de sfeerbeelden van onze huisfotograaf Freddy Penel.

Stunt KVV Coxyde straks?

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Vanavond is het zover: dan treedt KVVC in eigen huis aan tegen Standard de Liège, dit in het kader van de 16de finales van de Beker van België. Zal Koksijde zijn stunt van vorig jaar (toen versloeg het Moeskroen) nog eens kunnen overdoen? Wie weet... 

Het Houtsaegerstadion is uitverkocht vanavond, maar wij houden u op de hoogte via onze Facebook-pagina!

Minder asielzoekers naar de Westkust

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Het aantal asielzoekers dat straks opgevangen wordt in Koksijde en Lombardsijde is aanzienlijk afgenomen. Koksijde zal nog 300 vluchtelingen opvangen op hun luchtmachtbasis, Lombardsijde nog 200 op hun landmachtbasis. Dat zei de burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche na overleg met minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vandaag (woensdag 23 september 2015).

Koksijde steekt juridische stokken in de wielen van Fedasil

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Zal Fedasil zijn tanden stukbijten op het "Dossier Koksijde"? Schepen Dirk Dawyndt hoopt van wel. (Foto FD)

Er was de voorbije week héél wat te doen over de toewijzing van vluchtelingen aan onze regio. Het gemeentebestuur van Koksijde liet van meet af aan weten dat ze de toewijzing van 400 vluchtelingen buiten proportie vond. De bevoegde overheidsinstantie Fedasil had echter weinig oren naar de argumenten van burgemeester Vanden Bussche. En dus besloot de gemeente nu om het over een andere boeg te gooien. Koksijde nam een advocate onder de arm en wil thans de komst van vluchtelingen via de juridische weg verhinderen. Schepen Dirk Dawyndt, bevoegd voor gemeentelijke juridische materies, geeft meer duiding bij deze nieuwe wending.

"De bestemming van de luchtmachtbasis is die van militair domein, met als nevenbestemming de woonmogelijkheid voor militairen.", begint Dawyndt. "Vluchtelingen zijn uiteraard geen militairen en dus is er een wijziging nodig. De overheid kan natuurlijk een afwijking aanvragen, voor openbaar nut. Maar het ontslaat haar niet van de plicht de juiste procedure te volgen. Onze advocate zal hen daarop wijzen." Een verrassende nieuwe wending in dit dossier dus. Wordt vervolgd!

 1 2 3 >  Last ›