Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Festival Aan Zee 2015: de foto's!

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Vorig jaar was Festival Aan Zee voor het eerst gratis, naar aanleiding van de tiende verjaardag van het Pannese voorjaarsfestival. Omdat dat zo'n succes bleek, werd dezelfde formule dit jaar aangehouden. Zo was er maar een kleine drempel voor de bezoekers om te komen kijken naar de optredens en de vele randanimatie, en als ook de weergoden wat meewerken, is er al helemaal geen reden om thuis te blijven.

Toch bleef het zaterdagnamiddag lange tijd vrij rustig in de festivaltent, voor de eerste optredens van Zinger, Tom Helsen (foto) en Tout Va Bien. Maar toen deed publiekstrekker Gers Pardoel wat van hem verwacht werd, en ook Flip Kowlier en Cookies and Cream hielden de sfeer erin. Kraantje Pappie en Gunther D mochten de eerste festivaldag afsluiten met hun pompende beats, tot groot genoegen van het jonge volkje.

Zondagnamiddag zijn er nog optredens van De Ketnetband, Ostyn en Radio Guga. 's Avonds sluiten De Mens en coverband The Kings Of Pop deze elfde editie af.

Bekijk hier de fotoreeksen van Freddy Penel en Walter Carels.

Even crisis op en rond het Koksijdse Zouavenplein

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Deze ochtend werd de Zeedijk in Koksijde opgeschrikt door hevige rookontwikkeling ter hoogte van het appartementsgebouw op Zouavenplein 10. In totaal waren er 11 personen aanwezig in het gebouw. Vier ervan konden het gebouw zelfstandig verlaten. 7 van hen werden met hulp van de brandweer (ladderwagen) geëvacueerd.

Het medisch rampenplan werd door majoor-postoverste Kristof Dorné meteen afgekondigd aangezien duidelijk was dat het om meer dan 5 slachtoffers ging. De slachtoffers werden opgevangen in de nabijgelegen handelszaak Bruno’s Bistro. De medische teams dienden er de eerste zorgen toe. Alle slachtoffers hadden last van (zware) intoxicatieverschijnselen. Het koppel van de zesde verdieping was er het ergst aan toe en werd vervoerd naar AZ ST. Jan in Brugge, de man met de MUG Heli, de vrouw met de ambulance. Een derde persoon werd met de ambulance vervoerd naar AZ St. Augustinus in Veurne. De andere slachtoffers blijven voorlopig onder toezicht van de medische teams maar zullen allicht niet naar het ziekenhuis moeten worden overgebracht. Ook het psychosociale hulpteam was aanwezig.

Burgemeester Marc Vanden Bussche was ter plaatste : “Onze hulpdiensten en de medische teams leverden uitstekend werk. Alles is heel snel en adequaat gebeurd. Ik sprak met de slachtoffers om hen een hart onder de riem te steken. Voor hen is dit uiteraard een zware klap. Daarnaast wil ik ook de uitbater van Bruno’s bistro heel erg bedanken voor zijn gastvrijheid.” In het gebouw zelf dient nu een grondige controle te gebeuren op vlak van elektriciteit e.a. Voorlopig kan niemand het gebouw betreden.

(foto G. Van Laeren)

Een indrukwekkende "Westkust Make-Over"!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Onze indrukwekkende make-over blijft maar fijne reacties ontlokken. En dus dropten we de fotoreportage uit onze Lentespecial nu ook nog 'ns op de Facebook-pagina van Westkust Magazine. Bekijk hier!

Bedevaart 'Baaldjes Kruus' onder een stralende zon

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Staalblauwe hemel, stralende zon: jawel, de weegoden varen de Bedevaart van 'Baaldjes Kruus' bijzonder welgezind gisteren. Onze huisfotograaf Freddy Penel was er uiteraard weer bij: ziehier zijn fotogalerij.

Toerisme De Panne pakt uit met promovideo

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Bij de Toeristische Dienst van De Panne hebben ze een nieuwe manier gevonden om hun gemeente in de kijker te zetten: video! 'De Panne 365' toont alle troeven van de zeilwagengemeente in net geen zes minuten.

Zo zien we natuurlijk het strand en haar terrasjes, maar ook Villa Le Chalutier en het nieuwe mountainbikeparcours komen in het filmpje aan bod. De opvallende afwezige is Plopsaland. Een bewuste keuze, lezen we op de website van Het Nieuwsblad. 

De boodschap is in ieder geval duidelijk: De Panne is elke dag van het jaar een goed idee, en dat zowel voor jong als oud. De video staat sinds dinsdagavond online en werd twaalf uur later al meer dan 500 keer bekeken.

Will Tura viert zijn 75ste verjaardag in "zijn Veurne"

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Veurne

Will Tura wordt 75 en dat moet gevierd! In Veurne, natuurlijk! Op 2 augustus houdt onze 'local hero' een jubileumconcert op de Grote Markt van de Boetestad. Let wel: wie erbij wil zijn, zal zich moeten haasten. De 5.000 beschikbare tickets zijn bijna uitverkocht. Deze ochtend was er een kort persmoment in het Veurnse stadhuis. Onze huisfotograaf Freddy Penel was er natuurlijk bij en bracht dit fijne fotoverslag binnen. Movintoh!

Dit was Koksijde Kids 2015

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Het voorbije weekend waren kinderen alweer baas in Koksijde-Bad! De Zeelaan en het Theaterplein werden naar goeie traditie omgetoverd tot één groot kinderdorp. Onze huisfotograaf Freddy Penel ging een kijkje nemen, ziehier zijn fotoverslag!

KVVC is nu ook officieel rijp voor 2de klasse

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

De spanning is dezer dagen te snijden in en rond het Koksijdse Henri Houtsaegerstadion. In de laatste rechte lijn pronkt blauwwit nog steeds fier op de leidersplaats, en dit met 7 punten voorsprong op eerste belager KMSK Deinze. Met nog 4 speeldagen te gaan heeft Koksijde aan twee overwinningen, oftewel 6 punten, genoeg om de titel binnen te halen.

Organisatorisch zit het alvast snor. Vandaag, woensdag 8 april 2015, kreeg KVV Coxyde officieel bevestiging dat haar licentie-aanvraag voor tweede klasse goedgekeurd is. Ook op organisatorisch vlak is Koksijde er helemaal klaar voor: er werden flink wat extra-sponsors aangebracht en het financiële huiswerk voor volgend seizoen is zo goed als rond. 

En om de druk nog wat op te voeren, krijgen de spelers bij promotie een driedaagse groeps-citytrip naar Barcelona cadeau.

Als het dus een beetje mee zit, barst het blauwwite feestgedruis deze maand nog los. En op maandag 4 mei is er dan nog de "Nacht van KVVC". Bierhandelaars zullen gouden zaakjes doen in Koksijde komende weken!

De fleurigste markt van 't jaar!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

De traditionele Bloemenjaarmarkt kleurde de Koksijdse Zeelaan gisteren zaterdag weer in de meest uiteenlopende tinten. Onze huisfotograaf Freddy Penel kiekte deze kleurrijke beeldgalerij bij elkaar. Veel kijkplezier!

Driedaagse De Panne-Koksijde: de sfeerbeelden!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Westkust

De wielerliefhebbers der Westkust hebben weer drie hoogdagen achter de kiezen! Zo ook onze huisfotograaf Freddy Penel, die flink wat fijne sfeerbeelden bij elkaar schoot. Ziehier zijn fotogalerij!

Plopsaqua officieel geopend

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Er is de jongste weken al heel wat inkt gevloeid over het nieuwe waterpark Plopsaqua in De Panne. Te duur, te groot, te gevaarlijk... Maar er zijn natuurlijk ook positieve geluiden; zeker gisteravond, tijdens de officiële opening van het park, waarop heel wat BV's en andere prominenten aanwezig waren.

De eer om de spreekwoordelijke knop in te drukken was aan Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. "Plopsaqua versterkt de Kust als topbestemming waar je met het hele gezin het hele jaar door terechtkan", sprak hij de genodigden toe. Ook burgemeester van De Panne Ann Vanheste en Plopsa-bazen Steve Van den Kerkhof en Gert Verhulst namen het woord tijdens de openingsspeech. 

Het waterpark werd vorige week al getest door honderden lokale scholieren én door bikinibabe Jolien. Vanaf vandaag 22 maart is het park voor iedereen toegankelijk. Praktische info en prijzen vind je op www.plopsaland.be/plopsaqua; inwoners van De Panne kunnen tickets aankopen aan een voordelig tarief.

 

Festival Aan Zee vult affiche verder aan

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

De lente is in het land en dat doet wat met een mens. Ook met de organisatoren van Festival Aan Zee, want zij vullen hun affiche vandaag prompt verder aan met zes nieuwe namen. 

Eerder wisten we al dat Gers Pardoel, De Mens en Radio Guga present tekenen op de elfde editie van het voorjaarsfestival, en nu hebben ook Tout Va Bien, Ostyn (foto), Zinger, Walrus, Kings of Pop en Cookies and cream hun komst naar het strand van De Panne bevestigd. 

Daarmee wordt het programma aangevuld met enkele singersongwriters en pop/rockbands van eigen bodem, en natuurlijk mochten ook de traditionele coverbands niet ontbreken voor die onvervalste FAZ-ambiance. De komende weken worden de laatste namen verwacht.

Festival Aan Zee vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 en zondag 26 april op het strand van De Panne. Net zoals vorig jaar is de ingang gratis. Meer info vind je op de website www.festivalaanzee.be of op de Facebookpagina

In de lente te voet, in de zomer met de fiets!

Door Karel Ghysel in de categorie uittip voor de regio Koksijde

De organisatoren van de Lentewandelzoektocht en de Zomerfietszoektocht samen met de vertegenwoordigers van de VVV en de Dienst Toerisme Koksijde-Oostduinkerke. (Foto Freddy Penel)

De VVV van Koksijde-Oostduinkerke en Toerisme Veurne slaan de handen in elkaar en organiseren een nieuwe editie van de lentewandelzoektocht en de zomerfiestzoektocht. De fijnste plekjes en gekste stekjes ontdekken? Lees dan zeker verder! 

Het Westkust Lifestyle Weekend komt er weer aan!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

We hoeven niet rond de pot te draaien. De eerste lentekriebels zijn het ideale moment om de kille winter te vergeten. Tijd voor het eerste terrasje, een flinke lenteschoonmaak maar vooral om een overload aan nieuwe zomerspullen aan te schaffen. Shop ‘till you drop!

Westkust Magazine zet je alvast aardig op weg. Tijdens het Westkust Lifestyle Weekend kan je bij maar liefst 7 handelaars genieten van spitse kortingen en leuke voordelen. Je vindt er alles over in huidig lentenummer. Afspraak op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart in één of meerdere van onderstaande zaken. Of… waarom niet allemaal?

Vanheule Jeans&Fashion, Koksijde-bad
Daar krijg je maar liefst 10% korting op de nieuwe collectie.

Boetiek Aspetto, Koksijde-bad
Als extra op je aankoop krijg gratis oorbellen 'pieces'.

BeautyFactory, Sint-idesbald
Geniet hier van 10% korting, een workshop make-up en een wedstrijd fotoshoot.

Profil, De Panne
10% korting op de nieuwe collectie.

Sportacus, De Panne
Ook hier kan je gebruik maken van 10% korting.

Absolutely golf&fashion, Adinkerke
Iets uit de nieuwe collectie koop je hier met 10% korting.

Optiek Hostens, Veurne
Gratis progressieve zonneglazen? Dan moet je hier zijn.

Het Westkust Lifestyle Weekend is tevens een evenement op Facebook: check hier!

Westkust Magazine's Lentespecial komt eraan!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Plitse-ploetse-pletse! Spring is in the air! En dus trakteren wij u volgaarne op een fonkelnieuw lentenummer van Westkust Magazine! Een ferme modespecial, mét een bijzonder fraaie fotoreportage en dito interview met de regerende Miss België, Annelies Törös! Dit en nog héééééél veel meer! 

Deze week in uw brievenbus en in uw favoriete handelszaken!

 1 2 3 >  Last ›