Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Basswork, the party: nu zaterdag!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Party-animals: op post. Nu zaterdag 25 oktober is het te doen in de Witte Burg in Oostduinkerke. Zet u schrap voor Basswork, the party!

Wat is Basswork?

'Basswork is een jongerenvereniging, bestaande uit zeven bestuursleden, die creatieve evenementen voor de jeugd in de Westhoek organiseert. We hebben allemaal ervaring uit andere verenigingen en ieder heeft zijn eigen creativiteit. De ene heeft een link en ervaring met muziek, de ander heeft ervaring met het maken van decoratie, ...,' begint Pieter De Ruyck, voorzitter van Basswork. 'De naam Basswork betekent eigenlijk 'werken aan een project vanaf het begin tot de bassen weerklinken de avond zelf,' zegt Pieter glimlachend. Eén van de doelstellingen van de vereniging is tevens het samenwerken met andere verenigingen en hen ook in de kijker stellen.

The Party Basswork

'Vorig jaar organiseerden we voor de eerste keer deze herfstparty in De Boare in De Panne. Dit jaar gaat deze echter door in Feestzaal De Witte Burg, Witte Burg 92, in Oostduinkerke. Dit onder andere omdat ik ervan droomde ooit een evenement te organiseren in deze zaal, de zaal waar ik vroeger ook uitging naar fuiven. Eens gezellig terugkeren naar onze roots,' vertelt Pieter lachend. De party gaat door op zaterdag 25 oktober vanaf 21 uur. Het thema is bos, rotsen en de herfst. 'Ons doel dit jaar is een kleinschaliger, slechts één zaal, maar gezelliger party te organiseren. Als de mensen binnen komen, komen ze eerst terecht in een relaxerende ruimte waar ze ook de mogelijkheid hebben een foto te nemen in een daartoe voorziene ruimte. De fuifzaal zelf steken we in een mooi kleedje in het thema bos,' zegt Pieter.

De muziek en special acts

'Wat de muziek betreft, kan ik zeggen dat we een brede waaier aan muziekgenres voorzien. Denk maar aan elektrohouse, nineties music, retro, drum n bass, Hip Hop, ... Voor elk wat wils dus. Onze bedoeling is dat iedereen zich thuis voelt en zich bijgevolg amuseert. Op het programma staan namen zoals DJ Duuub, onder andere gekend van Ostend Beach, Dance D Vision, Decadance, ..., DJ Laurent Wery, gekend van Tomorrowland, Summerfestival, Cityparade, ..., AudioPhonic van het Summerfestival, Beachland, Elements Festival, ... Maar ook nog andere artiesten staan gepland. Wil je ze allemaal live aan het werk zien, koop dan vlug je ticket,' legt Pieter uit.

'Naast muziek voorzien we ook special acts zoals spectaculaire dance acts in een spetterend lichtdecor door de danseressen van Dynamicrew Koksijde. Met visuals, gelijkaardig aan videoprojecties, worden door ons team voorzien.

Om de party goed te starten, geven we om 21 uur, bij het openen van de deuren, een gratis vat. Tevens krijgt iedere bezoeker een leuk gadget als aandenken aan deze creatieve party. De hele party door voorzien we wel iets extra's,' gaat Pieter verder. 'En ook speciaal dit weekend is de verandering van het zomeruur naar het winteruur waardoor we één uurtje langer kunnen feestvieren,' merkt Pieter nog op.

Voorzieningen

'In de stertent voor de feestzaal voorzien we een bewaakte vestiaire. Daarnaast vinden ze buiten tevens een eetstand om de hongerigen te spijzen of in een 'goestingske' te voorzien. Wat we ook nog gratis voorzien, zijn oordopjes. Hierbij graag nog een woordje van dank aan 'Gehoorcentrum Goderis' uit Koksijde die ons hiervan voorziet,' zegt Pieter.

Tickets

Een ticket voor dit alles kost in voorverkoop slechts zes euro. Deze zijn verkrijgbaar bij Mira, Leopold II Laan 236, in Oostduinkerke, Het Krantenhoekje, Zuidstraat 45, in Veurne, JH De Prieze, Dudenhofenlaan 2c, in Nieuwpoort, JH De Doze, Noordstraat 140, in Veurne en Moviefun, Robert Vandammestraat 22, in Koksijde. Online, tickets@basswork.be, kost een ticket je zeven euro en aan de deur acht euro.

Een woord van dank

'Als laatste zou ik nog graag een woordje van dank richten tot de verenigingen, zoals de zeescouts ’t Kraainest van De Panne, die dit jaar onder andere een speciale uitkijkpost voor de DJ's opbouwt, en enkele leden van de scouts van Koksijde, waarmee we samenwerken en natuurlijk ook de dansers van Dynamicrew. Maar ook naar de vele vrijwilligers die ons zowel bij het opbouwen, tijdens de party als bij de afbouw en opkuis helpen. En niet te vergeten Sawnd and Lite uit Pervijze, die instaan voor klank en licht en Decat Energy Technics voor het logistieke materiaal waarmee we een goede samenwerking hebben' sluit een tevreden en trotse Pieter af. Wie nog meer info wenst, kan terecht op de site: www.basswork.be en de facebookpagina: facebook.com/bassworkevents.

Wordt Izabela Miss Fashion 2015?

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Ze is jong, ambitieus en doet vooral géén pijn aan de ogen: maak kennis met deze bijzonder aantrekkelijke Izabela uit Veurne. De jongedame werd geselecteerd als finaliste Miss Fashion en kan aldus een spreekwoordelijk duwtje in haar ranke rug wel gebruiken. Izabela legt uit hoe en waarom:

"Hallo, Ik ben Izabela Prazak en ben finaliste Miss Fashion 2015. Ik ben achttien jaar en woon in Veurne. Doorheen deze hele periode heb ik veel steun gehad van vrienden en familie. Ik heb ook veel nieuwe vrienden leren kennen en veel kansen gekregen zoals catwalktrainingen, fotoshoots en VIP-feestjes. Mijn avontuur als finaliste zit er bijna op, 14 november 2014 gaat de finale door te Roeselare in de Spil. Je kan mij nog een duwtje in de rug geven door te stemmen op mij, dit doe je door een SMS te sturen naar 6687 met daarin de boodschap "MF (SPATIE) 16". Dankjewel voor je stem!"

U moest al aan het sms'en zijn!

Het voorbije weekend in beeld

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Westkust

Er viel weer flink wat te beleven aan onze Westkust, het voorbije weekend van 18 en 19 oktober. Onze huisfotograaf Freddy Penel crosste van hot naar her, ziehier de vruchten van zijn noeste arbeid!

Fotogalerij "Nieuwe Ghesellen Kastenij Veurne".

Fotogalerij "Opening Westfront Nieuwpoort".

Fotogalerij "Opening toeristen- en streekproductenbeurs Koksijde".

Freeski Film Festival: zilver voor Brian Decrop

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Op 10 en 11 oktober 2014 streek het “IF3 - International Freeski Film Festival” neer in Den Haag. Dit internationaal gebeuren dat veel bijval oogst in binnen-en buitenland, werd georganiseerd in het bioscoopcomplex Pathé Buitenhof.

Oorspronkelijk is dit evenement een Canadees gebeuren uit Montreal, maar voor de eerste keer kon het festival doorgaan in Nederland.

Het brengt het kruim van de free-skiërs; freeriders, filmografen en fotografen samen, waarbij tentoonstellingen, workshops en films over dit specifiek item worden gegeven en vertoond. Koksijdenaar en leraar lichamelijke opvoeding in het K.A. Aalst, Brian Decrop (31), werkte in het voorjaar 2014 samen met de befaamde free-skiërs Tim Vanhoutteghem en Koen Bakkers aan een fotografisch/sportief project in La Plagne, Frankrijk.

Het project “Off the piste” krijgt sowieso nog een vervolg deze winter. Enkele gerenommeerde buitensport magazines zullen binnenkort ook artikels publiceren ifv het project.

Naar aanleiding van zijn fotoreportage behaalde hij uit de talrijke internationale inzendingen in de Pro-categorie uiteindelijk de tweede plaats met “SPRAY OF POW” na de Nederlandse winnares , wat persoonlijk als een mooie opsteker kan dienen.

Het is een bekroning voor de inspanningen die de Koksijdenaar hiervoor heeft geleverd en het kan hem alleen nog maar meer motiveren om steeds beter te doen. Geïnteresseerden kunnen terecht op de website www.outdoorphotography.be of kunnen Brian volgen op zijn blog www.facebook.com/outdoorphotography.be.

(Foto Knack.be)

OMG, they killed Freddy!

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Zaterdagnamiddag troffen surfers zeehond Freddy dood aan in een vissersnet. De grijze zeehond was een graag geziene Noordzeebewoner die dikwijls eens boven water kwam. 

De dood van de zeehond doet het debat rond strandvisserij weer opleven. Hier kan u een online petitie ondertekenen voor een onmiddellijk verbod op het recreatieve gebruik van kieuw- en warrelnetten op Belgische stranden.

Foto: Facebook Surfclub Windekind

Vijfde editie Spirits of the Sea

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober zwaait CC Casino Koksijde haar deuren open voor de vijfde editie van het whisky- en spiritfestival 'Spirits of the Sea'.

Het succesevent is uitgegroeid tot een vaste afspraak op de agenda van menig whiskyliefhebber, maar ook rum- en Ginfanaten komen er geheid aan hun trekken. Het festival wil de passie voor de distillaten overbrengen aan zowel de beginnende ontdekker als de reeds doorwinterde liefhebber.

Meer dan 800 whisky’s, rum, Gin en andere spirits kunnen worden geproefd en worden op het festival door een vijftiental importeurs of producenten van de nodige commentaren en uitleg voorzien. Dit jaar zijn er ook masterclasses van onder meer mixologist Karel Herreman van Cocktailbar Ipaneme, die je de heerlijkste cocktails leert maken en proeven.

Doorlopend is er op het festival ook livemuziek, op zaterdag verzorgd door Swing-Thing en op zondagnamiddag door niemand minder dan Patrick Riguelle. 

Ticketinfo en het volledige programma vind je op de website www.spiritsofthesea.be.

 

Foute Vrienden zakken af naar Koksijde

Door Gijs Sohier in de categorie uittip voor de regio Westkust

Foute vrienden Begijn Le Bleu en Steven Goegebeur wisten de lachspieren te trainen met hun soms hilarische uitdagingen in het gelijknamige 2BE-programma. Beide heren waren voor de echte comedy-fan al geen onbekenden meer maar sinds hun kwajongensstreken op het kleine scherm viel heel Vlaanderen voor hun humor. Goed nieuws want zowel Begijn als Steven brengen binnenkort hun eigen avondvullende shows in het c.c. CasinoKoksijde.

Helmut Lotti

Flyboarders aan het werk in Nieuwpoort

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Zaterdag stalen flyboarders de show in en boven het water bij het Albert I-moment in Nieuwpoort. Ze gaven er een demonstratie van hun vlieg- en duikkunsten tijdens een bedrijfsevent. Nieuwpoortenaar Maxime de Ridder zat met zijn camera op de spreekwoordelijke 'front row' en heeft ondertussen dit filmpje vol spectaculaire beelden klaar. 

Frontale botsing is Veurns koppel fataal

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Gisteren, woensdag 8 oktober, overleed een Veurns koppel bij een frontale botsing in het verlengde van de Nieuwpoortkeiweg in Wulpen. Beide vijftigplussers stierven ter plaatse. De driejarige kleuter die achterop in zijn kinderzitje zat, bleef ongedeerd. De bestuurster van de andere wagen, een vrouw uit Koksijde, is daarentegen zwaargewond. 

De kleuter werd door de hulpdiensten bevrijd uit de wagen en naar het ziekenhuis gebracht. Als bij wonder was het kleine mensje ongedeerd: de wagen waarin de kleuter zat werd namelijk tegen de vangrail geslingerd.

Door het ongeval was het verkeer van en naar Oostduinkerke urenlang afgesloten. Het parket van Veurne ging ter plaatse om de preciese omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Bron: Knack & HLN.be & VTM nieuws.

Vissersboot uitgebrand in Nieuwpoort

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

In de haven van Nieuwpoort is dinsdagochtend de vissersboot 'Jonas II' helemaal uitgebrand. De brandweerlui van Nieuwpoort en Middelkerke kwamen ter plaatse voor de nodige bluswerken on- en off-shore.

Op Twitter doken de eerste foto's van de brand al op. Daarop is een enorme rookpluim te zien.

 

 


UPDATE: Westkust Video bezorgde ons bewegende beelden.

All Saints: de zondigste nacht van ‘t jaar

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Waarde parochianen der Westkust: goed nieuws! Op maandag 10 november ontbinden de feestmakers van Glam Events namelijk weer hun duivels in de Kapel Ster der Zee. Zet u schrap voor de tweede editie van “All Saints”! Zwoele beats, sprankelende drankjes, tongstrelende gerechtjes en engelachtige danseressen staan garant voor een bijzonder zondige nacht. Reserveer alvast uw plaatsje in de biechtstoel!

“All Saints” gaat reeds van start om 18 uur. De keukenvirtuozen van NewPort Foodies spijzen de hongerigen met de meest tongstrelende gerechtjes, en dit tegen zeer democratische prijzen.

Het Glam-team staat dan weer in voor pittige drankjes: van een frissprankelende Cava tot een piekfijn geprepareerde gin-tonic, van een verstgetapt pintje tot een bijzonder smaakvol wijntje. Dit alles tegen zachte prijsjes: de inkom bedraagt 15 euro in voorverkoop, 20 euro aan de deur. Een VIP-arrangement bedraagt 50 euro per persoon. Deze som behelst de inkom, een glaasje Cava, 2 voorgerechtjes, een hoofdgerecht en een dessert. Met name:

All Saints VIP-menu

Degustation of Holy Oysters (oesterbordje, door Il Piacere)

•-•

Salty Communion (hostie met makreelcreatie)

•-•

The Flesh is Weak Burger (forse meatburger met tartaar van rund, ajuin in rode wijn, verse béarnaise)

•-•

Holy Rice & Yoghurt (rijstpap met gouden lepeltjes & frivole garnituurtjes)

In de VIP-zone krijgt u bovendien uw eigen contactpersoon toegewezen voor een vlotte en persoonlijke bediening. De muzikale omlijsting is in handen van dj Suresh, terwijl de jongens van Sawnd&Lite erop gebrand zijn om uit te pakken met een verbluffende klank- en lichtshow. We hebben zo’n vermoeden dat het ’s anderendaags zowel letterlijk als figuurlijk Wapenstilstand wordt!

PRAKTISCH

“All Saints”, the sequel Maandag 10 november 2014 om 18 uur (tot 03 uur). Kapel Ster der Zee, Koninklijke Baan 266 te Koksijde KOSTPRIJS 15 euro VVK / 20 euro ADD VVK-punten: De Vette Os (Veurne), Oasis (De Panne), WestkustMedia (Sint-Idesbald), De Westhoek (Koksijde), Viking (Oostduinkerke) en Chagall (Nieuwpoort).

VIP-ARRANGEMENTEN

50 euro per persoon Deze kostprijs behelst inkom, 1 Cava, 2 voorgerechten & 1 hoofdgerecht. U wenst een VIP-tafel? Vanaf 6 personen kunnen wij een praattafel voor u voorbehouden in de VIP-zone (= aangepaste bediening).

RESERVEREN

Opgelet: VIP-arrangementen kunnen énkel per gereserveerd worden per mail (fre@westkustmedia.be) of telefonisch (gsm 0475 50 37 30). Goed om weten: aan factuur is verkrijgbaar op eenvoudig verzoek. Het bijwonen van “All Saints” valt onder representatiekosten en is aldus voor 69% aftrekbaar. Hoe toepasselijk.

FACEBOOK

Voor de recentste updates, check hier het Facebook-evenement “All Saints”!

Benefiet "Move to Improve": iedereen op post!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Ook dit jaar organiseert Stefaan Vermast uit Oostduinkerke weer een benefietavond voor kinderen met een motorische handicap. De opbrengst van het hele gebeuren gaat traditiegetrouw naar de vzw Move To Improve.

De succesformule blijft onaangeroerd. Op vrijdag 7 november bent u (met vrienden en familie) van harte welkom in het CasinoKoksijde, voor een gezellige en bovendien smakelijke avond met stoofvlees met frietjes ofwel paling in ’t groen. Prijskaartje: 27 euro per persoon.

Past deze datum niet? Geen nood. Giften vanaf 40 euro geven immers recht op een fiscaal attest. En zo draagt u ook uw spreekwoordelijk steentje bij. Storten kan op rekeningnr. BE98 7340 2560 6793 van Move To Improve Vzw, Sint Maartensstraat 53, 3770 Genoelselderen. In de mededeling zet u gewoon “Benefiet Move To Improve Koksijde”.

Ook toch even vermelden: de benefiet avond wordt georganiseerd dankzij de gulle sponsoring van Mare Nostrum (dank aan dhr. Angus Wittevrongel) en Slagerij Dierendonck (dank een dhr. Hendrik Dierendonck), Sawnd & Lite en het gemeentebestuur van Koksijde. Info en inschrijvingen: stefaan.vermast@telenet.be!

Bekijk de affiche hier!

Kapittel in vol ornaat!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Maandag pakte de Culinaire Orde van de Sint-Jacobsmossel alweer uit met haar traditionele kapittel, de 17de op rij al ondertussen. Tal van ordes en prominenten uit binnen- en buitenland woonden het gebeuren bij. Onder hen ook onze huisfotograaf Freddy Penel: ziehier zijn fotoreportage!

Veurne griezelt tijdens herfstvakantie

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Veurne

Het nieuwe schooljaar is nog geen maand oud, maar in Veurne denken ze nu alvast aan de herfstvakantie. De dienst voor toerisme stelde een goedgevuld weekprogramma samen rond Halloween, zodat de kleinsten zich in de laatste week van oktober geen dag hoeven te vervelen.

De 'gezellig griezelige week' gaat op maandag 27 oktober van start met Verkleed Griezelzwemmen (van 15 tot 17 uur) en Griezelig Sfeerzwemmen (van 18 tot 20 uur) in het stedelijk zwembad. Verkleden mag; schminken niet. 

Op dinsdag 28 oktober neemt Heksje Lilly de kinderen mee naar haar magische wereld. Van 14 tot 16 uur zijn ze welkom in zaal Mardyck voor de kinderfilm 'Heksje Lilly en de reis naar Mandolan'. Inschrijven hiervoor is niet verplicht. De toegang is gratis, maar drankjes zijn betalend.

Ook het Bakkerijmuseum griezelt mee tijdens Halloween! Op woensdag 29 oktober kan je er je eigen marsepeinmonsters maken en deelnemen aan de griezelzoektocht. Voor info en reservatie contacteer je het Bakkerijmuseum op het nummer 058/31.38.97. 

Wie zijn griezeligste danspasjes wil showen, moet op donderdag 30 oktober beslist naar de Halloween Kinderdisco afzakken! Van 14 tot 16.30 uur zorgt de dj voor een onvergetelijke namiddag in een tent op de Grote Markt. De toegang is gratis; drankjes zijn te betalen. Kom zeker verkleed dansen! 

Donderdagavond is er Halloweennight@themuseum in het Bakkerijmuseum. Om 17 uur wordt het Bakkerijmuseum omgetoverd tot een waar spookmuseum. Breng je zaklamp mee en ga op zoek naar de leuke Halloweenmonsters. Ook hiervoor moet je zeker je griezeligste kleren aantrekken! Aansluitend kan je smullen van magische heksenhapjes en –drankjes. Contacteer het Bakkerijmuseum (058/31.38.97) voor meer info en reservaties.

De Griezel-smul-wandeling sluit de Halloween Feestweek op vrijdag 31 oktober af. In en rond het stadspark is er animatie, zijn er allerlei gezellige griezelspelletjes voor jonge spookjes en kan je vooral smullen van akelig lekkere hapjes en drankjes! Let wel: enkel wie zich inschrijft bij Toerisme Veurne kan hieraan deelnemen.

(Foto: Westhoek.be)

 

De Westkust shopte dit weekend in eigen regio: merci!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Voor het eerst in de na-oolrogse geschiedenis, pakte Westkust Magazine uit met een “Westkust Lifestyle Weekend”. Samen met de “Dag van de Klant” was het onze bedoeling om het “shoppen in eigen regio” weer wat te prikkelen. En zo geschiedde. Onze deelnemende handelaren pakten uit met leuke attenties en/of spitse kortingen, en deze werden bijzonder gesmaakt door de klanten. Bij deze danken we dus iedereen die dit weekend aan de Westkust ging shoppen!

En uiteraard ook alle deelnemers van ons lifestyleweekend, met name Accompli (Nieuwpoort), Duo Lingerie & Solarium (Oostduinkerke), Vanheule Jeans & Fashion (Koksijde), Aspetto (Koksijde), Boetiek Sandra (Sint-Idesbald), Beauty Factory (Sint-Idesbald), WeekendMode (Sint-Idesbald), Dominique Fashion (Sint-Idesbald), NorthSea (De Panne), Boetiek Profil (De Panne), Absolutely Golf & Fashion (Adinkerke) en Optiek Hostens Stefaan en Lien (Veurne).

Wellicht pakken we volgend jaar uit met een tweede editie van het Westkust Lifestyle Weekend. Maar daar hoort u bij tijd en stond wel meer over!

 1 2 3 >  Last ›