Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Villa "Castel Fiertel" nu in gemeentelijke handen

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Vorige dinsdag besloot de Koksijdse gemeenteraad om de riante villa "Castel Fiertel" aan te kopen. Hiervoor heeft het gemeentebestuur een som van 1.100.000 euro veil.

De woning is bekend omwille van diens cruciale ligging: pal aan het rondpunt bij het binnenkomen van Koksijde-Bad (Koninklijke Prinslaan - Van Buggenhoutlaan, rechtover de molen). De voorbije jaren zat de villa ietwat verscholen achter een berm, doch die wil het gemeentebestuur als nieuwe eigenaar verwijderen om zo het pand weer zichtbaar te maken. Onze huisfotograaf Freddy Penel slaagde er evenwel in om er vanuit de hoogte een knappe foto van te maken.

Bedoeling is dat het pand dienst zal doen als nieuwe inkom van het Abdijmuseum Ten Duinen. Daarnaast zal "Castel Fiertel" ook onderdak bieden aan burelen, een receptieruimte en een bookshop.

(Foto Freddy Penel)

Dit weekend tiende editie Festival aan Zee!

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio De Panne

Op en naast het strand van De Panne zijn dinsdag de voorbereidingen gestart voor de jubileumeditie van Festival aan Zee. Die brengt een aantal grote wijzigingen met zich mee, zoals de gratis inkom en de andere indeling, met nu voor het eerst ook een buitenpodium op de Esplanade.  

Programma

Op zaterdag is het onder meer uitkijken naar Milk Inc., Les Truttes en Preuteleute in de concerttent, terwijl Ian Thomas, Radio Negra en Id!ots het buitenpodium onveilig maken. Voor zondag tippen we dan weer Gorki, Cookies and Cream en Belgian Quo Band. Vergeet ook de randanimatie niet!

Praktisch

Festival aan Zee 2014 vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 april op en rond het strand van De Panne. De inkom is voor het eerst volledig gratis.

Maatregelen

UPDATE: Door de attractieve affiche, de gratis entree en de gunstige weersvoorspellingen verwacht de organisatie extra veel volk voor deze verjaardagseditie. Er worden dan ook enkele maatregelen getroffen om iedereen op een comfortabele manier te kunnen verwelkomen, zoals een terreinsuitbreiding, een extra barpunt en extra toiletten. 

(Foto: Toerisme De Panne)

Jonge vrouw sterft in verkeersongeluk in Steenkerke / UPDATE

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Dinsdag, 22 april 2014. Deze middag is een jonge vrouw om het leven gekomen Veurne. Zij kwam frontaal in botsing met een tegenligger langs de N8, ter hoogte van Steenkerke. Op dit moment ontbreken ons nog meer gegevens. We houden u op de hoogte.

Foto HLN.be.

UPDATE / 15.15 uur

Ondertussen is meer bekend geraakt over de omstandigheden van het ongeluk. Volgens HLN.be wou het slachtoffer, een 25-jarige vrouw uit het Veurnse, enkele honderden meters voor de rotonde nog een vrachtwagen inhalen. Daar liep het mis. De vrouw botste hierbij frontaal tegen een lichte bestelwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. De wagen van het slachtoffer kwam hierbij in de gracht terecht. De vrouw overleed ter plaatse.

Op het eerste zicht had de vrouw daar eigenlijk niet mogen inhalen. De vrachtwagen reed bovendien niet te snel en de bestuurder ervan legde een negatieve ademtest af.

De bestuurder van de bestelwagen is niet gekwetst, doch moest in shock naar het Sint-Augustinusziekenhuis worden afgevoerd.

Het parket van Veurne heeft een verkeersdeskundige aangesteld, die voor alle duidelijkheid de omstandigheden van het ongeval in kaart zal brengen.

Onze redactie wenst de familie en vrienden van de jonge vrouw heel veel kracht toe met dit zware verlies.

Bloemenjaarmarkt Koksijde: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Een klassieker op de Koksijdse agenda: de Bloemenjaarmarkt op Paaszaterdag. Dit jaar zelfs in een kurkdroge editie, met dank aan de weergoden. Onze huisfotograaf kwam en zag dat het goed was. Ziehier de fotogalerij van Freddy Penel.

Boekvoorstelling "Oorlog in België '14-'18": de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Nieuwpoort

Gisteren, woensdag 16/04, werd het boek "Oorlog in België '14-'18" plechtig voorgesteld, en dit in het symbolische Nieuwpoort... Dit ultieme overzichtswerk over WO I is een uitgave van het Davidsfonds en heeft vier prominente auteurs. Bekijk hier de foto's van de boekvoorstelling, met dank aan onze alomtegenwoordige huisfotograaf Freddy Penel!

Veurnse cafébaas bijt agent in vinger

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

De Boetestad blijft de gemoederen beroeren in de regionale en nationale pers. Na de verboden Telefacts uitzending over de Veurnse rechtbank en de klacht tegen de korpschef van de politiezone Spoorkin, gaat nu het nieuws van de caféuitbater die na een echtelijke ruzie zijn woede bekoelde op de vinger van de toegestormde politieagent over de tongen.

De baas van café De Kroon op de Grote Markt kreeg het maandagavond aan de stok met zijn vrouw. De schermutseling liep zodanig uit de hand dat de politie ter plekke moest komen. Bij die interventie gedroeg de uitbater zich weerspannig en hij beet een agent in de vingers. De klabak is twee dagen arbeidsongeschikt en kan dus even geen boetes uitschrijven.

De foto hierboven is louter illustratief.

 

Het aftellen naar Plopsaqua kan beginnen!

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

We linken snoeiharde dubstep niet meteen aan Plopsaland, maar onderstaande preview werd vandaag wel degelijk gepost op het YouTube-kanaal van het Pannese pretpark. Hiermee is meteen duidelijk dat het waterpark 'Plopsaqua' dat er momenteel gebouwd wordt niet alleen mikt op kinderen en hun oudjes, maar ook tieners zal bekoren. We tellen samen met hen mee naar april 2015 ... 

Café Brasil: een maandlang voetbal en ambiance!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Voetbalfanaten der Westkust: slaakt een kreet van puur jolijt, gij allen! Want weldra zwaaien in Koksijde de deuren open van “Café Brasil”: een pop-up sfeerkroeg waar je live en in alle comfort en ambiance de wedstrijden van het WK Voetbal in Brazilië kan volgen op grote schermen. Met randanimatie, natuurlijk! En randanimatie, dierbare lezers: daar zijn wij dolletjes op!

Pop-up

Café Brazil krijgt een maandlang onderdak in de Strandlaan 238 in Sint-Idesbald, met name in de voormalige vestiging van de electrozaak Star Plus Selexion. Een tijdelijk café dus, dat opengaat op donderdag 12 juni voor de openingsmatch Brazilië – Kroatië. Aan deze openingswedstrijd wordt trouwens een heuse ouverture gekoppeld, waarop iedereen welkom is. Na de finale, op zondag 13 juli, sluit Café Brasil dan weer definitief haar deuren. Het pop-up sfeercafé zal elke wedstrijddag open zijn vanaf 16 uur.

Iedereen welkom

Café Brasil is een initiatief van dit eigenste fijne blad, Westkust Magazine geheten. “We richten ons niet enkel op de fervente voetbalfanaat.”, zegt initiatiefnemer Fre Devos. “Ook occasionele voetballiefhebbers en sfeerzoekers zullen zich gegarandeerd thuis voelen in Café Brasil. Daar zorgen onze vele acties en promoties voor. Elke dag pakken we wel uit met een leuke uitdaging of wedstrijd. Veel zal afhangen van de landen die op die dag aantreden. Onze sfeeracties zullen dagelijks gecommuniceerd worden via onze Facebookpagina “Café Brasil / Pop-up”. Alles draait om gezelligheid. Het moet een plaats worden waar iedereen met elkaar praat en plezier maakt.”

Grote schermen

Centraal komen uiteraard de tv-schermen. “Dankzij een fijne samenwerking met StarPlus, kunnen we uitpakken met 4 grote televisies en 1 grote projector.”, vertelt Fre Devos verder. “Daarop kan je de wedstrijden live volgen in alle comfort. Naast tafels en stoelen voorzien we immers ook een aantal knusse zeteltjes. Ook onze pop-up toog zal een belangrijke rol spelen: dat wordt het hart van Café Brasil. Voorts voorzien we nog een ontspanningshoekje, met onder andere tafelvoetbal en een nagelblok. Kortom: alles voor een gezellig avondje onder vrienden!”

MEER INFO: www.facebook.com/popupcafebrasil (= vind-ik-leuken, nu!)

Met dank aan:

StarPlus (Nieuwpoort & Middelkerke) - tv’s & projectoren

Sawnd&Lite (Nieuwpoort) - klank & licht

Brouwerij David-Debal (Nieuwpoort) - dranken & horecavoorzieningen

Jupiler / InBev - merchandising & horecavoorzieningen

De Westhoek - jewels & watches

Publi Express (Koksijde) - one-way-vision bestickering

De Viking (Oostduinkerke) - support & supplies

Westkust Magazine & WestkustMedia

Georges did it!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Vandaag fietste Tom Boonen in een verschroeiend tempo van Parijs naar Roubaix. Maar volgens ons verdient Georges Vermast uit Oostduinkerke minstens evenveel respect voor haar prestatie. Acht maand geleden kon Georges nog niet fietsen. Vandaag reeds ze van Kortrijk naar Roubaix, alwaar ze aan de finisch haar idool ontmoette. 

Bekijk hier het hele verhaal van Georges (vtm nieuws).

Waterfront14 trekt door de Westhoek

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Westkust

Dit weekend organiseert de vzw Werkgroep Sea Scouts en Sea Guides Nieuwpoort een tweedaagse roei- en fakkeltocht langsheen een tiental historische WOI-locaties in de Westhoek. Het thema van de tocht luidt “Vrede, vriendschap en vrijheid geef je door”. Daarom werken ook andere lokale (jeugd)verenigingen mee aan het evenement. Ze overhandigen elkaar de fakkels na bezinningsmomenten onderweg. 

Op zaterdag werd om 11 uur het startschot voor de tocht gegeven aan de militaire begraafplaats in Ramskapelle, met een bezinningsmoment over de slag aan de IJzer. Van daaruit ging het via onder meer het stadhuis op de Veurnse Grote Markt en de militaire begraafplaats in Steenkerke tot aan het sluizencomplex in Fintele.

Zondag worden de fakkels weer aangestoken aan de IJzertoren in Diksmuide, om via de Dodengang en het Soldatenfriedhof in Vladslo de cirkel rond te maken tot in Nieuwpoort. De tocht eindigt er om 16 uur aan het IJzergedenkteken met een eindplechtigheid met bloemenneerlegging, bijgewoond door tal van prominenten.

(Foto: Thijs Baelden)

Jeugdraad De Panne pakt uit met billekarrerace

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Om hun bestaan op een speelse manier kenbaar te maken bij hun doelgroep, pakte de Jeugdraad van De Panne afgelopen zaterdagnamiddag voor het eerst uit met een 'billekarrerace' op de Esplanade. Verscheidene teams van de Zeescouts 't Kraainest, Chiro Windekind Adinkerke en de Jeugdraad zelf namen er aan deel. Uiteindelijk waren het de zeescouts die het hindernissenparcours het snelst aflegden en zo de wisselbeker overhandigd kregen. 

Bron + meer foto's: Het Nieuwsblad

Ives Nite: feesten zoals hij het ons geleerd heeft...

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Op 5 februari liet onze bekende streekgenoot Ives Boullet het leven. Zijn familie en grote vriendenkring willen de alom beminde Ives nu eren middels een party zoals hij het zelf wellicht had gewild. Zet u schrap voor "Ives Nite", meer dan zomaar een eerbetoon... 

Steven Mahieu, coming man van de Vlaamse comedy

Door Gijs Sohier in de categorie uittip voor de regio Westkust

Dé coming man van de Vlaamse comedy, Steven Mahieu, komt. En wel naar het c.c. CasinoKoksijde. De jonge Westvlaming met het witte marcelleke was met z'n eerste show Mahieustueus al in het cultuurcentrum te gast en wist iedereen moeiteloos in te pakken met z'n rake observatie-humor. Na talloze optredens in parochiezalen, cultuurcentra en ook meer en meer op televisie, bevestigt hij nu z'n kunnen met z'n tweede show Maniak. Op zaterdag 3 mei kan je zelf vaststellen waarom hij dé coming man van de Vlaamse comedy genoemd wordt.

Veurne davert

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Geanimeerde tooggesprekken daar in Veurne. De Boetestad heeft dan ook een bewogen week achter de kiezen.

Vooreerst was er de gerechtelijke boycot van de Telefacts-aflevering over de perikelen in de Veurnse rechtbank. Vtm liet al weten het hierbij niet te laten en neemt gerechtelijke stappen tegen de uitspraak. 

Ondertussen rommelt het ook in de Politiezone Spoorkin. De onderzoeksrechter onderzoekt immers momenteel een klacht met burgerlijke partijstelling wegens laster en eerroof door korpschef José Clauw van politiezone Spoorkin. De klacht komt van de liberale politievakbond VSOA en West-Vlaams voorzitter Florent Platteeuw.

Levensloop draait op volle toeren!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Op 31 mei en 1 juni eerstkomend, grijpt in Koksijde de Levensloop plaats. En dat zal iedereen geweten hebben. Her en der worden acties opgezet ten voordele van dit sportieve initiatief ten voordele van de Stichting tegen Kanker. Vorige week nog bracht de "Kelnerloop" van de Hotelschool Ter Duinen (foto boven) iets meer dan 2.000 euro in het laadje. Ondertussen staat de teller (die u hier kan nakijken) op maar liefst 42.454 euro. 

 1 2 3 >  Last ›