Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Uitgaan aan de Westkust: hevig verzet tegen het sluitingsuur

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Het uitgaansbeleid van de gemeenten Veurne, De Panne en Koksijde ligt onder vuur. De hele julimaand al kregen een aantal nachtzaken uit Oostduinkerke een sluitingsuur opgelegd. En dat zint de jongeren niet. Vorige nacht nog werden een 200-tal jongeren dik tegen hun zin allemaal tergelijkertijd op straat gezet. De maatregelen botsen op heel veel onbegrip. Deze ochtend dan werd de Facebook-community "Ik zeg NEE tegen de verstikking van het nachtleven aan de Westkust" boven de doopvont gehouden. Met doorslaand succes, trouwens: al na enkele uren telde de pagina enkele honderden likers... and counting. Lees hier de argumenten van de community. Maar... hoe denkt u erover?

Aftermovie SuperUltraMega slide breekt alle records

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Nadat de aftermovie van de eerste glijbaan al een bescheiden internethit werd, besloten initiatiefnemers Képhren Houbaert en Kane Demeulemeester om nog meer volk op te trommelen voor een nieuwe schans op het strand, die ze ineens 'SuperUltraMega slide' doopten. Lees: hoger, sneller en dus spectaculairder.

Ondertussen is ook de aftermovie voor die tweede glijbaan een feit en ook die breekt werkelijk alle records. Op een halve dag tijd werd de video van Chic al meer dan 10.000 keer bekeken - ook in het buitenland - en vanochtend zette zelfs VTM Nieuws de beelden op hun website.

Wij konden natuurlijk niet achterblijven...

VS-ambassadeur Denise Bauer bezocht Koksijde

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Deze namiddag (woensdag 30 juli) kwam Amerikaans ambassadeur Denise Bauer op de koffie in het Koksijdse gemeentehuis. Het werkbezoek kaderde in de goede relaties met de politiezone Westkust, de herdenking van WOI en het doel van de ambassadeur om contacten met lokale overheden te leggen. Onze huisfotograaf Freddy Penel was erbij en kiekte deze knappe fotogalerij bij elkaar!

Golftornooi Vette Os & Friends: golfclub en bestek in aanslag!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Fijnproevertjes en golfliefhebbers der Westkust: spitst de oren, gij allen! Want voor het eerst in de geschiedenis pakt restaurant De Vette Os uit met een eigen Golftornooi. En uiteraard laten de organisatoren niets aan het toeval over: naast het partijtje golf is flink wat lekkers voorzien.

Praktisch

Het Golftornooi “Vette Os & Friends” grijpt plaats op woensdag 10 september op het Golfterrein “Grand Littoral” in Duinkerke, Frankrijk. Start om klokslag 11 uur, by shotgun. De all-in deelnameprijs van 100 euro piek en behelst onder andere de greenfee, een drankje en een broodje én –noblesse oblige- een driegangendiner met wijnen. Zoals ze in Veurne wel eens plegen te poneren: “Wuk-moej-nog-meer-én?”

Deelnemen?

Inschrijven kan middels storting, meer gegevens hieronder. Let wel: inschrijven moet voor 1 september, er worden maximaal 72 spelers toegelaten. Een verwittigd golfer is minstens twee vette ossen waard!

Straatfestival 'Furnival' sluit Veurnse kermisweek af

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Veurne

De Veurnse kermisweek wordt dit jaar afgesloten met een knaller van formaat. Voorafgaand aan het traditionele muzikaal vuurwerk, mogen we ons dit jaar immers ook verwachten aan een spetterend straatfestivalletje. 

Op Koekezondag 3 augustus kun je vanaf 16 uur internationale straatacts met klinkende namen als Scubabianchi, Compagnie With Balls, Les Grandes Personnes en Delinus 03 aan het werk zien op en rond de Grote Markt. Ook de lokale sambaband Mo-Chito is weer van de partij, na hun gesmaakte optreden op de Sporkinfeesten, eerder deze zomer.

Het vuurwerk wordt overigens om 22 uur afgeschoten. Ook daarvoor is de Grote Markt de plaats van afspraak.

De Boetprocessie in beeld

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Veurne

Vorige zondag trok de Veurnse Boeteprocessie alweer door het hartje van de boetestad. Fotograaf Walter Carels legde alles vast in enkele tientallen sfeerbeelden: bekijk ze hier!

Wereldmarkt Dunia was weer supergezellig!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

En de foto's die onze huisfotograaf Freddy Penel ging nemen op het strand van Oostduinkerke, zijn daar het beste bewijs van... Bekijk hier!

Veurne kerremesse!

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Veurne

Vandaag te lezen op het Facebookprofiel van belleman Joris Goens - die mens gaat tenslotte ook mee met zijn tijd:

Aandacht, aandacht,
Belangrijk bericht aan de bevolking, van Veurne en omstreken!!!

Ten eerste: geven de bazuinblazers deze avond om 20u het startschot van een formidabele Veurne kermis.
Ten tweede: is er om 20u15 het kermisconcert door de Koninklijke muziekkring Constant Moreau op de kiosk in het stadspark.
En ten derde: trekt morgennamiddag traditiegetrouw de eeuwenoude voor de 368ste keer de boetprocessie 
door de straten van Veurne!!

Men zegge het voort !!!!

Bij deze! Nog tot 30 juli kun je in de binnenstad genieten van verscheidene kermisattracties, oliebollen en andere lekkernijen.

Sprankelend najaarsoffensief op til!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Jawel, dierbare lezers ende lezeressen. Ten kantore WestkustMedia stomen we ons alreeds klaar voor een splijtend herfstoffensief. Begin september komt Westkust Magazine’s najaarsspecial immers uit, met daarin een piekfijne “lifestyle-special”. We halen plaatselijke winkeliers voor onze lens en overladen u met de fashionable do’s en donts voor komend najaar. En er is meer. Voor het eerst in de geschiedenis pakken we uit met een “Westkust Lifestyle Weekend”. Hieronder verneemt u er meer over. Ook nog dit: ook voor onze adverteerders loert een buitenkansje om te hoek!

Zet u schrap voor het “Westkust Lifestyle Weekend”!

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 september verwennen deelnemende modewinkels en lifestyleshops u met de allernieuwste modetrends, terwijl u bij elke aankoop getrakteerd wordt op een kleine maar fijne attentie. De deelnemers zal u herkennen aan de grote “Westkust Modeweekend”-bol op hun etalage. Voorts zal het hele gebeuren intensief gepromoot worden via Westkust Magazine, flyers, onze website westkustmagazine.be (200.000 bezoekers per jaar!), Facebook en via de deelnemende handelszaken, natuurlijk.

Dag van de Klant

Ook leuk om weten: Unizo’s “Dag van de Klant” valt pal in ons Modeweekend. Met name op zaterdag 27 september. Kortom: nooit zullen meer redenen samenscholen om ‘ns helemaal loco te gaan in eigen regio. Shop ‘till you drop!

Een buitenkansje voor adverteerders

We hebben een piekfijn arrangementje gefikst voor deelnemende handelszaken. Het “all-in”-voordeelpakket behelst naast uw advertentie ook nog een redactionele pagina (met fotoshoot) en deelname aan het “Westkust Lifestyle Weekend” met alle bijhorende voordelen (promo op uw etalage, flyers, online-campagne op website en sociale media,…). Deze actie richt zich niet enkel tot kledingswinkels, maar tot elke handelzaak die in de lifestyle-branche actief is: lingeriezaken, schoonheidsspecialistes, schoenwinkels, juweliers, opticiens, kapsalons, noem maar op. Aarzel dus niet en neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Sofie Van Biervliet (gsm 0472 36 10 16) of Fre Devos (0475 50 37 30).

Beach Run brengt weer veel volk op de been

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

De klassieke Massajogging in Sint-Idesbald was ook dit jaar weer een regelrecht schot in de sportieve roos. Onze huisfotograaf flaneerde gisteren tussen de vele honderden sportievelingen en kwam met deze fijne fotoreportage terug. 

Pfeffer wakes up TML

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Vorige zondag mocht onze local hero Ben Pepperstraete, aka Pfeffer, de feestbeesten op Tomorrowland wekken middels een fijn assortimentje smooth housebeats. En -driewerf hoera- thans dropte le Pfeff zijn set op Soundcloud. Met dank aan Dreamville Radio van StuBru uiteraard!

Doe de Westkust-move... en win prijzen!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Het zal u wellicht niet verwonderen, dierbare lezers en lezeressen: maar de zomertijd is zonder een zweem van twijfel ons favoriete seizoen. Zon, zee, reizen, feesten, you name it. Wellicht heeft ook u wilde plannen op stapel staan. En daar willen wij (én de 40.000 lezende gezinnen der Westkust) wel wat van meegenieten. Daarom volgend voorstel: leg uw mooiste zomermomenten vast middels een “Westkust-move”-foto en wij schotelen u in volgend nummer een pittige collage voor. Er hangen zelfs enkele fijne prijsjes in de lucht! Zoals enkele blitse Ice-watches en tal van waardebonnen om 'ns lekker met uw lief te gaan bikken in eigen regio!

Leg uw mooiste zomermomenten vast en win!

Een Westkust-move maken is zo gepiept: houd 4 vingers in de lucht en kruis midden- en ringvinger met elkaar, waardoor uw hand een denkbeeldige W vormt. Smartphone bovenhalen, foto nemen en de klus is geklaard. Mail de foto naar info@westkustmedia.be of drop hem op Instagram met de hashtag #westkustmagazine. De leukste foto’s worden met knappe prijzen bedacht.

De W-reflex

Het enige wat u nu nog moet doen, is een gezonde Westkust-move reflex kweken. Nieuwe zweep getest met meesteres Eufrasie in de SM-bar “De Roestige Tepelklem”? Westkust-move. Hitsig twerken op de poolparty van Maggie De Block? Westkust-move. Aan het streaken tijdens de WK-finale in Brazilië? Westkust-move. Decadent avondje comazuipen op TML met Geert Bourgeois? Westkust-move. Afijn: you get the picture. Letterlijk.

We kijken er alvast naar uit!

DEELNEMEN?
Mail naar info@westkustmedia.be of post op Instagram met de hashtag #westkustmagazine.

Wurgslang duikt op op camping in Koksijde

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Op camping Doornpanne in Koksijde is dinsdagmiddag een wurgslang aangetroffen. Het gaat om een voor de mens ongevaarlijke kettingslang, die normaal in Amerika in het wild leeft. Wellicht is het dier ontsnapt uit een terrarium, of gedumpt door de eigenaar.

De hulp van een lokale liefhebber werd ingeschakeld om de slang te vangen, waarna de brandweer van Veurne ze wegvoerde naar een opvangcentrum voor reptielen. Daar wordt de kettingslang onderzocht en vervolgens ter adoptie aangeboden.

VTM Nieuws kwam ter plekke:

 

Leopoldfeesten: iedereen was weer "hoed-gemutst"!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Mooi weer, schoon volk en voorwaar: heel veel hoeden tijdens de Leopoldfeesten in De Panne vorige donderdag. Onze huisfotograaf verzamelde deze knappe kiekjes! 

Miss Elegantie: de spanning stijgt!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

Vorige week zondag (13 juli 2014) werd de preselectie voor de verkiezing van Miss Elegantie 2014 gehouden. Een 40-tal uit heel België waren kandidaat om na een pauze van enkele jaren gekroond te worden tot Miss Elegantie 2014. Hieruit koos een jury, met onder meer vertegenwoordigers van Toerisme De Panne, Darline Devos (voorzitter Comité Miss België) en Daniel Dedave (fotograaf), de finalistes. We vermelden trouwens dat de nieuwe Miss Elegantie tegelijk ook het gezicht wordt van de najaarsspecial van Westkust Magazine. Jawadde-dadde!

Heropstart na 5 jaar pauze

Zoals eerder aangekondigd, vindt de verkiezing van Miss Elegantie opnieuw plaats na een pauze van 5 jaar. In samenwerking met het comité Miss België wordt de verkiezing nieuw leven ingeblazen en gaat Toerisme De Panne meteen voor een topeditie!

De kandidates

Alle meisjes met de Belgische nationaliteit tussen 18 en 25 jaar, die zowel de Nederlandse als de Franse taal machtig zijn, konden zich vooraf inschrijven voor de verkiezing. Een 40-tal meisjes deden dit dan ook en waagden zich alvast aan de preselecties van vorige week. De kandidates mochten zich voorstellen aan de jury en defileerden ook even in bikini. Doorheen de preselectie is uiteraard elegantie de rode draad. De jury mocht wikken en beschikken... 

Finale op 9 augustus

De Finale "Miss Elegantie" grijpt plaats op zaterdag 9 augustus. Voor de winnares staan heel wat mooie prijzen klaar, waaronder een Vespa, een prachtige juwelenset en een ticket voor de Nationale Preselectie van Miss België 2015. De dag start voor het publiek om 13.30u met een rondrit van de kandidates in oldtimers doorheen de hoofdstraten en op de Zeedijk van De Panne. Vanaf 15.00u vindt de eigenlijke verkiezingsshow plaats op de Leopold I Esplanade en vanaf 19.00u wordt de winnares bekend gemaakt met daarna een heuse afterparty! De show is uiteraard gratis! Tickets voor de afterparty zijn te koop bij Toerisme De Panne en kosten € 10. ’s Avonds is vuurwerk voorzien en optreden van DJ Lennert Wolfs en DJ Rebel.

 1 2 3 >  Last ›