Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Maud Vanhauwaert in de prijzen

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Als er één vrouw deze week het nieuws domineerde, dan is het wel de naar Antwerpen uitgeweken Veurnse dichteres Maud Vanhauwaert. Uiteraard doen wij daar vandaag graag nog een schepje bovenop! 

Maud was de voorbije week echt all over. Zondag was ze de mediawatcher van dienst tijdens De Zevende Dag, woensdag raakte bekend dat ze de publieksprijs van de Herman De Koninckprijs won en donderdag - op Gedichtendag - ontroerde ze op Studio Brussel

Haar gedicht 'Wij zijn evenwijdig' wordt als poster op 10.000 exemplaren verspreid. Voor wie het nog niet las:

En we gooien er nog een uittip bovenop: Maud staat op zaterdag 21 febrauri in Het Bedrijf in Oostduinkerke. De laatste tickets gaan snel de deur uit...

Dààr is 'm! Westkust Magazine, Valentijn!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Vlijmscherp gesneden, pittig op smaak gebracht en bovenal: met zeer veel liefde gemaakt! Jawel: deze week komt het Valentijnnummer van Westkust Magazine uit! Daarin een reportage over het “Veurne Kweekt”-programma, dat de economie in de Boetestad nieuw leven in moet blazen. Voorts ook een retrospectieve over het 20-jarige burgemeesterschap van Marc Vanden Bussche. We brengen u tevens het verhaal van enkele Westkust-tieners die weldra Bangladesh doorkruisen… op de fiets! En we geven een panklaar antwoord op de vraag of KVV Coxyde eigenlijk wel klaar is voor tweede klasse. Voorts ook nog fotoreportages, uittips en nog veel meer! Vandaag nog op onze koffietafel, eerstdaags in uw bezit. Alstublieft!

Collegeleerlingen zoeken première

Door Wouter Verheecke in de categorie uittip voor de regio Veurne

Koning Filip zit in zak en as. Elio heeft ontslag genomen en trekt naar een boeddhistenklooster. Zeven kandidaten, onder wie enkelen uit een heel onverwachte hoek, melden zich om de nieuwe premier te worden. Maar wordt het wel een premier, of krijgen we voor het eerst een ‘première’?

Tot overmaat van ramp trapt Mathilde het af, want ze denkt dat Filip vreemdgaat. Filip begrijpt er niks van, maar het lijkt erop dat hij dus ook nog het hart van een nieuwe koningin moet veroveren. Misschien is dat wel een rol voor een van de kandidaat-premiers/premières?

 

170 leerlingen uit het College van Veurne leveren een royale inspanning om de pijn van onze koning te verlichten en hem in zijn zoektocht te steunen. Dit doen ze tijdens de voorstelling 'Crea zoekt première' op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari, telkens om 20 uur in De Zonnebloem.

Tickets kosten 4 euro voor jongeren tot 18 jaar en 6 euro voor volwassenen. De ticketverkoop vindt plaats op maandag 19 januari voor de gezinnen van de deelnemers en vanaf dinsdag 20 januari voor andere gegadigden. Oud-leerlingen die in de examens zitten, kunnen een ticketje opzij laten leggen via een mailtje naar secretariaat1@collegeveurne.be.

De "inkom van Koksijde" krijgt nieuwe look

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Wie voortaan Koksijde-Bad binnenrijdt, krijgt ter hoogte van het rondpunt met de molen een volledig nieuw uitzicht voorgeschoteld. De villa Castel Fiertel speelt hierin een hoofdrol...

Glamentine: uw Valentijn was nog nooit zo sexy

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

And the day after Valentine, there’s… Glamentine!

Zet u schrap voor een überzwoele soirée die bol staat van erotiek, mysterie, afrodisiaca, dans en muziek…

Een knappe zeemeermin verwelkomt u in ons oesterhoekje, een “brown ‘n gold”-babe krult zich krols tussen de chocoladefonteinen, een spierwitte ballerina brengt sprankelende danspasjes in de Champagnebar…

Ondertussen schudt Chef Antoine Rabaut (Newport Foodies) de meest lustopwekkende gerechtjes uit zijn getalenteerde koksmouwen… Komt het water u al in de mond? Wel: er is meer. wine-meetings, lingerieshow, The Glamgirls en bovenal: deejay Thomas Artois! Kortom: ’t is féést!

Meer weten hierover? Surf naar Glam Events, of naar de gelijknamige Facebook-pagina. En laat je vrienden weten dat je gaat via het Facebook-evenenement!

Lady Linn High!

Door Gijs Sohier in de categorie uittip voor de regio Westkust

Lady Linn is intussen een gevestigde waarde in Vlaanderen. Haar krachtige stem en catchy soulpop sloegen massaal aan. Op haar nieuwste 'High' plaat slaat Lady Linn een andere weg in. Ze goochelt  complexloos met elektronische danspop en disco beats, maar ook met  akoestische gitaren. De vertrouwde jazzritmes klinken nog steeds door de  muziek heen, maar dan elektronisch gearrangeerd. Geen nood, haar  fantastische begeleidingsband Her Magnificent Seven gaat nog steeds mee  op tournee en swingt nog steeds dat het kraakt. Allen naar c.c. CasinoKoksijde op vrijdag 16 januari!

Lady Linn

 

Vader en zoon Dierendonck breken lans voor de beenhouwersstiel

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Over een dikke week snijdt de bekendste slager van het land, Hendrik Dierendonck, een nieuw hoofdstuk aan in zijn carrière. Hij opent het vleesrestaurant Carcasse in Sint-Idesbald, samen met de Britse chef-kok Michael Yates.

Onder het motto ‘bij ons eet je alles van de neus tot de staart van het dier’ leert Hendrik ons terug genieten van alle delen van een dier. Zijn vader Raymond kweekt het kwaliteitsvol West-Vlaamse rode rund dat geserveerd wordt op hun eigen boerderij.

Vader en zoon waren gisteren te gast in Reyers Laat: bekijk hier de knappe aflevering!

Feestgedruis van oud naar nieuw: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Westkust

Onze Westkust rondde 2014 af met een luide knal, zoveel is zeker. In Koksijde was er New Year Glam, in Veurne The Switch en in Adinkerke tot slot Foyer Exclusif. Feestfoto's bij de vleet dus: ziehier een impressie!

Foto's New Year Glam (2 albums)

Foto's Foyer Exclusif 

Foto's van The Switch volgen vermoedelijk nog.

Zij maakten het nieuws in 2014

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Westkust

Terwijl ons madame zich in de keuken druk maakt over haar hapjes, tafelversiering en chocolade moelleux, vluchten wij op deze laatste namiddag van 't jaar wijselijk de bureau in, om nog even terug te blikken op het voorbije nieuwsjaar. Want ook in 2014 zorgden weer enkele Westkusters voor ongeziene pieken in onze bezoekersaantallen!

 

SuperUltraMegaSlide
Een groepje jongeren vatte afgelopen zomer het plan op om een waterslide te bouwen op het strand van Oostduinkerke. Toen ze die 'not so regular day at the beach' later nog eens herhaalden, maar dan bigger, faster, better, brak die aftermovie alle records. De beelden werden opgepikt door een handvol nationale nieuwssites en ook vtm kon daarbij natuurlijk niet achterblijven. Faut le faire!

 

Te paard naar de McDonald's drive-in
Ook een niet-alledaags beeld: de 15-jarige Nazline Norré uit Diksmuide die op haar paard naar de drive-in van het McDonalds's filiaal van Koksijde trok. Voorbijgangers keken vreemd op en deze foto werd een internethit, maar Nazline zelf was zich van geen kwaad bewust. 

 

Preuts protest tegen Preuteleute
Begin september liep de Veurnse Grote Markt vol voor 'Veurne La Fête', waar onder meer de Oostendse band Preuteleute optrad. Op de eerstvolgende gemeenteraard vond N-VA-raadslid Dirk Kesteloot het echter nodig om te protesteren tegen het taalgebruik van de groep, dat hij absoluut niet kon pruimen. Wij hebben daarstraks toch maar mooi 't Is een oere meegezongen, toen Jeff Buckley passeerde in De Tijdloze. Preuteleute zelf reageerde overigens zo op de hele heisa.


KVVC in 1/8 finale Beker van België
En dan waren er natuurlijk nog de voetballers van Coxyde, die in de 1/16e finale van de Beker van België in eigen huis 
Mouscron-Peruwelz versloegen en zo voor het eerst in de geschiedenis doorstootten naar de 1/8e finale. Niet minder dan 12 supportersbussen trokken mee naar het veld van Cercle Brugge en daar zou zelfs een KVVC-dorp worden opgetrokken, maar dat feestje ging uiteindelijk niet door. KVVC ging in de verlengingen met 3-0 onderuit, maar dat kon de vreugde onder spelers en supporters niet drukken.

Strand Oostduinkerke even herschapen tot Schotse Highland

Door Wouter Verheecke in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Het was erg koud voor de Highland Games op het strand van Oostduinkerke, maar dat houdt stoere mannen in rokken natuurlijk niet tegen, zeker niet met de druppels van 't Bos van Commerce op wandelafstand... 

De proeven bestonden onder meer uit paalwerpen, steengooien, hamerslingeren, paaldragen in een hindernissenparcours en touwtrekken. Na een demonstratie van het Madness team kon iedere deelnemer het zelf eens proberen.

De competitie lokte veel hilariteit en plezier uit bij het schaarse publiek, dat wijselijk beschutting zocht in het bosje. Net als onze huisfotograaf Freddy Penel. 

Van covergirl tot Miss België?

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Dit voorjaar hadden we het al op een akkoordje gegooid met de Dienst Toerisme van De Panne: de volgende Miss Elegantie komt op de cover van Westkust Magazine. Yep: il faut vivre dangeureusement. En dus keken we reikhalzend uit naar wie het felbegeerde Elegantie-lintje rond haar slanke taille zou mogen gorden. Dat werd deze überravissante Titsia Brabant uit Mortsel, een 20-jarige studente met Mexicaanse roots. 

Thans dingt onze najaars-covergirl mee naar de titel van Miss België. Een titel die haar, volgens onze zeer bescheiden mening, niet zou misstaan! U kan Titsia alvast een spreekwoordelijk duwtje in de ranke rug geven door de Facebook-pagina “Miss Belgium 2015 - Finalist 09 - Titsia Brabants” te vind-ik-leuk’en. Of door (nog beter!) door "MB09" te sms'en naar het nummer 6665.

Lees hier nog eens het interview met Westkust Magazine na! (editie najaar 2014)

(klik "Verder lezen")

Onze beste wensen...

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Langs deze weg wensen wij u en uw gezin een zeer fijne Kerst en een zeer gelukkig en gezond 2015 toe. 

Het WestkustMedia-kantoor zal gesloten zijn van 25 december 2014 tot zondag 4 januari 2015. Vanaf maandag 5 januari 2015 staat we weer geheel, monter en fris, te uwer beschikking. 

Noot: lopende bestellingen worden tijdens onze jaarlijks verlof wel nog geleverd!

Ode aan Paul Delvaux

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Op zoek naar een cultureel verrijkende uitstap tussen de bras- en schranspartijen door? Welaan dan: ziehier een tip met stip! In het Park 5 in Veurne loopt op 26, 27 en 28 december een unieke expo rond Paul Delvaux. Jawel: in het huis waar hij woonde en werkte... Aanrader!

Bestuurders verrassen burgemeester met jubileumfeest

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Een maandlang kon de hele entourage van de Koksijdse burgemeester de lippen stijf op elkaar houden. En gisteren was het dan zover... Exact 20 jaar nadat de aanstelling van Marc Vanden Bussche als burgemeester in het Staatsblad verscheen, was het tijd voor een gepast verrassings-jubileum. De burgervader werd met een drogreden ("politieraad bij hoogdringendheid") naar het gemeentehuis gelokt, alwaar zijn familie en zijn naaste medewerkers (ambtenaren en politici) hem opwachtten. Dat Marc Vanden Bussche het niet had zien aankomen, was meteen te zien aan zijn reactie. 

Na flink wat toespraken en foto-reviews, werd een mini-expo rond met als thema "20 jaar burgemeester Vanden Bussche" dan feestelijk geopend. De tentoonstelling loopt trouwens nog tot eind januari 2015 in het gemeentehuis, tijdens de openingsuren.

Onze huisfotograaf Freddy Penel was uiteraard present en presenteert u deze knappe fotogalerij!

Bekijk hier de foto's!

Waar is da feestje? In de KVVC-kantine, natuurlijk!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

KVV Coxyde is aan een uitzonderlijk seizoen bezig: gestrand in de 1/8ste finale van de Beker van België en vooral: los aan kop van derde klasse. De blauwwitte hoogconjuntuur gaat bovendien gepaard met flink wat feestgedruis. Zo is het komende zondag alweer van dat: na de thuiswedstrijd tegen VW Hamme barst in het Henri Houtsaegerstadion een ferme "Après Ski Party" los. Allen op post!

Zondag 21 december gaat van start om 11.30 uur, met een footlunch (stoofvlees met frietjes) en aansluitend om 15 uur de wedstrijd KVVC - VW Hamme. Vanaf 18.30 uur is er dan in de kantine de "Après Ski Party", met dj Suresh en... als special act: De Pittaboys! Waar is da feestje? In Koksijde, natuurlijk!

Meer info op www.kvvc.be

 1 2 3 >  Last ›