Veurnse eierboerin op ereschavotje 'Schoonste boerin'-verkiezing

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

De 24-jarige Lynn De Vloo uit Veurne is zaterdagavond net niet verkozen tot 'Schoonste boerin van Vlaanderen'. Na een intensieve promocampagne, onder meer op Facebook, moest Lynn zich tevreden stellen met de titel van eerste eredame. Toch ook geen onknappe prestatie, die haar overigens geen windeieren zal leggen. De top-drie van de verkiezing wint immers een reis naar Rhodos, waar de boerinnen zich mogen opmaken voor een professionele fotoshoot!

Lynn is de dochter van Willy en Jenny De Vloo – Demonie, die een groothandel in eieren runnen in de Proostdijkstraat in Veurne. Haar middelbare studies deed ze in het Annuntiata Instituut, waar ze voor de richting Boekhouden-informatica koos. Daarna trok ze naar de Hogeschool Gent voor de bacheloropleiding Financiën en verzekeringswezen. Lynn studeerde er af in 2010 en was daarna als commercieel bediende tewerkgesteld bij BNP Paribas Fortis. Sinds september 2012 is ze echter werkzaam op het bedrijf van haar ouders, waar ze ook de administratie voor haar rekening neemt.

Samen met acht andere finalistes keek Lynn maandenlang uit naar zaterdag 12 januari 2012: de grote finaledag van de 'Schoonste boerin van Vlaanderen'-verkiezing. Via Facebook ronselde ze stemmen voor de publieksprijs, maar de Veurnse schone liet zich ook opmerken in het straatbeeld. Zo trok ze een paar weken geleden met een tractor naar de kerstmarkt, om daar flyers en eieren uit te delen. Uiteindelijk strandde ze op de tweede plaats in dit onderdeel van de verkiezing.

De finale zelf was een wervelende show met afwisselend defilés, optredens en enkele vragenrondes, nadat de kandidates de dagen voorheen al enkele praktische proeven hadden afgelegd. Zo beoordeelde de jury de dames op kenmerken als spontaniteit, assertiviteit, gezond boerinnenverstand, uitstraling en mondigheid. Ook in dit algemene klassement eindigde Lynn op de tweede positie, goed voor de titel 'eerste eredame' en een reis naar het Griekse eiland Rhodos. Proficiat!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.