Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Studio Westkust : Garnaaljongens doen het goed in 1ste !!

Door Geert Delanghe in de categorie Sport voor de regio Westkust

Oostduinkerke en Nieuwpoort behalen terug de volle pot. Ook is er een heel bijzondere uitslag in 4de Provinciale voor Bulskamp........

Quote van de dag: "Zelfs een dure auto heeft kinderziekten"

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Alzo sprak Peter Van den Broucke, de gloednieuwe baas van de Basis Koksijde. Hij krijgt immers enkele flinke uitdagingen voor de voeten geschoven. Zo zullen de NH90-helikopters (de opvolgers van Seakings) weldra hun intrede doen. En dat dit niet op rolletjes zal lopen, beseft de man maar al te zeer. "Zelfs een dure auto heeft kinderziekten. Dus zullen de NH90-helikopters dat ook hebben." Voorts moet het personeelsbestand van de Basis Koksijde op termijn gehalveerd worden. Yep, de man zal zich niet vervelen!

Gatwaxx is een hit!

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Gewoon even meegeven dat ondertussen 3.222 unieke bezoekers van onze site de blanke billen van onze ScarJo-winnaar aanschouwden. Het was van onze Covergirlwedstrijd geleden dat één bepaalde pagina zoveel bezoekers lokte. Vandaar dus deze repost. Chapeau!

Meer weten, meer foto's? Klik Verder lezen.

Veurnse Dexia-connectie!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

De burgemeester van Veurne Jan Verfaillie vindt de beslissing van Vilvoorde om haar rekeningen bij Dexia te schrappen, belachelijk. Integendeel. In Villa Politica laat de burgervader zelfs weten dat hij het Veurns aandeel in Dexia nog wil vergroten. Bekijk het fragment hier. Dat laatste is echter niet naar de zin van de Open VLD-oppositie. Fractieleider Siegfried Geryl, tevens voorzitter van de gemeenteraadscommissie Financiën, wil dit ten allen prijze vermijden. Geryl: "De meer-dan-26.000 Dexia-aandelen die Veurne in zijn stadskas heeft zijn reeds gezakt van 8,25 euro/aandeel (ingeschreven boekwaarde) tot amper 1,02 euro/aandeel (huidige koerswaarde). Om nu nogmaals zo’n enorm bedrag belastinggeld te vergokken bij Dexia is er voor mij over." Wordt dus gegarandeerd vervolgd.

Kustburgemeesters mogen redders gelijk wanneer inzetten

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Kustburgemeesters mogen gelijk wanneer redders inzetten. Dus ook buiten het seizoen. Dat werd beslist op het overlegplatform van de kustburgemeesters. Meer weten? Klik "Verder lezen".

In memoriam: Steve Jobs

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

De opper-Apple is niet meer. Steve Jobs was naast visionair en geniaal ook nog 'ns heel inspirerend. Na het horen van deze speech vatte mijn broer Simon de koe bij de horens, kapte met zijn job en werd zelfstandig. En de baseline van WestkustMedia ("be different") is geïnspireerd op Apple's slogan "Think Different'. Rust in vrede, Steve Jobs.

Nu zaterdag: "Move To Improve"-benefiet!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Het M2i-project nadert stilaan zijn orgelpunt. Nu zaterdag wordt de actie afgesloten middels een piekfijne benefietavond in het CasinoKoksijde. Met de opbrengst van het hele gebeuren worden Kinetec-toestellen aangekocht waarmee kinderen beter kunnen revalideren. Inschrijven voor de benefiet kan nog (mail naar stefaan.vermast@telenet.be) dus klik snel "Verder lezen" voor meer info!

Quote van de dag: "We hadden een oplossing, maar hij verongelukte voor we die konden uitvoeren"

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Zoals geweten pleitte wijlen advocaat Paul Thomas al jaren voor signalisatie aan de overweg waar hij gisteren kwam te overlijden. De reactie van Infrabel is zo mogelijk nog ironischer. We citeren: "Maar: er was een oplossing gevonden", zegt Infrabel- woordvoerder Thomas Baeken. "In augustus vorig jaar hebben we met het gemeentebestuur beslist dat er op kosten van Infrabel een geasfalteerde weg zou worden aangelegd vanaf de onbewaakte privé-overweg van de heer Thomas tot aan de eerstvolgende beveiligde, openbare spoorwegovergang. Zodat de advocaat via die beveiligde overweg een alternatieve oversteekplaats zou hebben."

Bekende advocaat komt om in treinongeval

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Deze middag rond half één is Paul T., bekend advocaat uit onze regio, met zijn wagen onder een trein terechtgekomen. De man overleed ter plaatse.

Het ongeval gebeurde op een onbewaakte privéweg in Adinkerke. Het landelijke wegje leidt immers naar de hoeve van het slachtoffer, Paul T. Door het ongeval lag het treinverkeer tussen Veurne en Adinkerke een flinke poos stil. 

Onze innige deelneming gaat alvast uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer. Foto Focus TV (MPE/GEL/BS)

Mooie maandag toegewenst!

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Quote van de dag: "Het zomerseizoen is nu eenmaal voorbij."

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

In Het Nieuwsblad pareren Jean Vandecasteele (burgemeester Oostende) en Marc Vanden Bussche (burgemeester Koksijde) de kritiek op de afwezigheid van redders op het strand dit voorbije weekend. "Je kan niet verwachten dat de de stranden gaan bemannen tot diep in de herfst omdat er om de 30 jaar eens een warme oktoberdag is.", vertelt Vandecasteele. "Het zomerseizoen is nu eenmaal voorbij."

Zonnige Stormfeesten!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Onder een stralende zon vonden het voorbije weekend de Stormfeesten plaats in Oostduinkerke. Veel volk, goeie sfeer en vooral de gesmaakte toneelstukjes maakten van deze editie een echt succes. Klik "Verder lezen" en bekijk het fotoverslag van onze huisfotograaf Freddy Penel.

Natuurfestival in De Panne: de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Het voorbije weekend stond Moedertje Natuur centraal in De Panne. Freddy Penel ging een kijkje nemen. Klik "Verder lezen" en check zijn fotogalerij.

Studio Westkust: warme speeldag!

Door Fre Devos in de categorie - voor de regio -

Zomerse temperaturen doen onze Westkustploegen zweten ! Geel-groen en geel-groen-zwart behalen als enige de overwinning.

Feelin' so fly!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

Horus, de rappende Pannenaar, strikes again! Thans komt hij op de proppen met deze piekfijne track annex videoclip met zijn hiphopmaatjes Elo-D en Larry B. En met dit lekkere weertje voelen wij ook nogal fly. So click play & enjoy!

In huidig nummer van Westkust Magazine kan u onder andere een paginagroot interview lezen met Horus. Voor onze e-vriendjes plaatsen we het artikel eerstdaags online.

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›