Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Expo andersvalidenraad: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Nog tot 22 juli loopt in het CasinoKoksijde de tentoonstelling "Een onverwachte artistieke ontmoeting", een organisatie van de andersvalidenadviesraad Koksijde. Daarin gaan valide en andersvalide kunstenaars met elkaar in confrontatie. Beslist een ommetje waard! Onze huisfotograaf Freddy Penel was aanwezig op de vernissage en stelde deze fotogalerij voor u samen...

Foto's opening Zeelaan De Panne (3): de Romeo's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Yep, na deel 1 en deel 2 volgt logischerwijze deel 3. In deze fotogalerij schetst onze huisfotograaf Freddy Penel een fijn beeld van het optreden van de Romeo's, dit naar aanleiding van de feestelijke opening der Zeelaan in De Panne. Veel kijkplezier!

Foto's opening Zeelaan De Panne (2): Milk Inc.

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

Na de eerste, nu een tweede lichting foto's over het grote openingsfeest van de Pannese Zeelaan. Met dank aan onze huisfotograaf Freddy Penel! Bekijk hier ook de Focus-reportage. 

Opening Zeelaan De Panne: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Gisteren was het een Hoogdag voor De Panne. Daar werd immers de fonkelnieuwe Zeelaan met de nodige luister geopend. Onze huisfotograaf Freddy Penel begaf zich in het feestgedruis en schotelt u aldus deze fijne fotogalerij voor. Later deze week volgen nog meer fotogalerijen. Maar nu alvast: veel kijkplezier! 

Klaar om het bomme-weekend aan te snijden?

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Niet normaal wat wij dit weekeinde alweder voor de voeten gegooid krijgen... Een overzicht.

Zaterdag. In De Panne wordt de Zeelaan feestelijk geopend middels een mega-ontbijt, muziek, animatie en ga zo maar verder. Veurne pakt dan weer uit met een mega-editie van de Sporkinfeesten, met o.a. Luc Steno als centrale gast. Voorts doet Nieuwpoort een gooi naar het wereldrecord "zonnecrème insmeren". En in het pittoreske Wulpen is er het Provinciaal Kampioenschap Vlottenrace. En in Koksijde tot slot wordt het startschot gegeven van het Internationaal Folklorefestival "Venster op de Wereld". Kletsboempatat.

Zondag. In Nieuwpoort is er de Reuzenstoet, in De Panne de tweede editie van Beach Soccer, en in Koksijde opnieuw het Folklorefestival.

We wensen u een rijkgevuld weekend toe!

Sporkinfeesten: Veurne op "stelten"!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Yep: nog een heerlijk partijtje in het reeds nokvolle weekend: de Veurnse Sporkinfeesten! Het thema dit jaar zijn de "stelten", terwijl niemand minder dan Luc Steno hemzelve als centrale gast fungeert. Als de patron nu geen accordeon speelt, dan weten we het ook niet meer... Meer info nodig? Klik "Verder lezen"!

Resten WOII gevonden in site Golf Ter Hille

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Tijdens de werken aan ‘Golf Hof ter Hille’ te Oostduinkerke werden gisteren en vandaag stoffelijke resten gevonden die dateren uit WO II. Hoogst waarschijnlijk gaat het om vijf oorlogsslachtoffers. De werkzaamheden voor de aanleg van de Golf zijn sinds de juni 2011 in volle gang. Momenteel is een ploeg van Adede, die de ontmijning op de Golfsite tijdens de werken verder opvolgt, bezig met de site verder munitievrij te maken. Zij deden de bijzondere ontdekking. Meet weten? Klik "Verder lezen".

Laat die ballen maar botsen!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

Wie denkt aan 'Samba Beach Soccer', denkt wellicht niet meteen aan het strand van De Panne. En toch gaan die twee wel degelijk hand in hand, bewezen Yuri Samoey en Thomas Iannizzi vorig jaar met de eerste editie van hun strandvoetbaltoernooi. Toen kregen de jonge organisatoren ruim tweehonderd toeschouwers en vijftien ploegen over de hobbelige vloer, en dat succes willen ze dit jaar uiteraard bevestigd zien. Samba di Panneiro! Meer weten? Klik "Verder lezen"!

Het festijn van Jan Turpijn!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Nieuwpoort ziet het deze zomer weer groot. Héél groot. Nu zondag 10 juli krijgt de Heksenstad immers meer dan 130 reuzen uit binnen- en buitenland over de vloer. Yep: Jan Turpijn zal in zijn nopjes zijn!

Voor alle info over dit fijne evenement: klik op de knop "Verder lezen" hieronder!

Folklore maakt furore!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Een jaarlijkse knaller van formaat, dat Folklorefestival “Venster op de wereld”. Elke avond troepen vele honderden inwoners en toeristen samen op het Theaterplein om er de allerbeste folkloregroepen uit de hele wereld aan het werk te zien. De optredens zijn gratis en starten telkens klokslag 21 uur. Dit jaar loopt het Folklorefestival van nu zaterdag 9 tot en met 17 juli. Gaat! Dat! Zien!

De Panne opent Zeelaan met croissants, koffie en... Milk Inc!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

De Panne heeft een fon-kel-nieu-we Zeelaan, en daar zijn inwoners en handelaars apentrots op. Feestje bouwen dus. En wel op een heel originele manier. De feestelijkheden starten immers reeds om 8 uur 's morgens, en wel met een mega-ontbijt voor iedereen. Gratis en voor niks! De hele dag is er doorlopend animatie, muziek en straattheater. En uiteraard steken ook de plaatselijke handelaars een tandje bij. Maar het orgelpunt wordt zorgvuldig opgespaard tot 's avonds. Dan is er een korte openingsplechtigheid, met aansluitend optredens van De Romeo's en -jawel- Milk Inc zelf! Afspraak op zaterdag 9 juli. Het volledige programma hebben we trouwens hier al eens gepost... 

MEER INFO: Toerisme De Panne (t 058 42 18 18 & www.depanne.be).

 

Wereldrecordpoging zonnecrème insmeren!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Morgen (zaterdag 9 juli) wordt op de dijk in Nieuwpoort-Bad een smeerdag georganiseerd, waarbij een wereldrecordpoging insmeren wordt ondernomen om zoveel mogelijk mensen zich gedurende 2 minuten in te smeren met zonnecrème. Het huidige record staat op 675 smeerders.

Deze recordpoging komt er naar aanleiding van de preventie- en sensibiliseringscampagne rond ‘veilig zonnen’ om mensen bewust te maken van de schadelijke gevolgen van  overmatige blootstelling aan de zon.

Te land, kanaal en avondmaal

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Vlotte jongens en meisjes der Westkust moeten zich op zaterdag 9 juli in badkostuum naar de Conterdijk reppen, want daar grijpt dan het jaarlijks ‘Provinciaal Kampioenschap Vlottenrace’ van KAJ Wulpen plaats. Een hele mond vol; wij zetten de belangrijkste info even op een rijtje.

De Gordel rond Koksijde!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Gezond, leerijk, avontuurlijk en verrassend, zo kan je “De Gordel rond Koksijde” het beste omschrijven. De fietszoektocht doet de mooiste plaatsjes van Koksijde, Oostduinkerke, Sint-Idesbald en Wulpen aan. Langsheen een traject van 35 kilometer moeten een 23-tal fotovragen en een hersenbreker opgelost worden. Het parcours voorziet halverwege zelfs in een leuke tussenstop in Wielrijdersrust “Het Dorstige Hart” in Wulpen. Daar krijgen de deelnemers een flinke boterham met gegrilde beenham voorgeschoteld, plus een Wulps Blondje of een Stoere Wulp. Kostprijs: 10 euro, inclusief plannetje en degustatie. Een ideale activiteit voor het hele gezin!  MEER INFO: Toerisme Koksijde-Oostduinkerke (tel. 058 51 29 10 & www.koksijde.be).

Air Show: nog één dag...

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Aan al wie zich ergert aan het lawaai: troost u. Nog één dag en de Air Show is voorbij. Aan al de rest: bekijk deze reportage uit het één-journaal.

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›