Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

New Year Gala: the "Final Ten"!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

‘t Is druk in het CasinoKoksijde, vandaag! De klank- en lichtshow wordt op punt gezet, het meubilair werd geleverd, alehow: ons New Year Gala zit strak op schema. Tijdens het uitzetten van de meubelen bleek dat we nog plaats hebben voor 10 extra-personen. We zijn dus nog niet (helemaal) volzet. Wie inschrijft belt best eerst ‘ns vooraf naar Robert, op gsm-nr.: 0475 32 97 79. Ook nog dit: wie gebruik wenst te maken van onze Shuttle-dienst (oppikken), legt best asap zijn of haar ritje vast, want het wordt druk-druk-druk. De terugreis kan nog altijd de avond zelf geregeld worden. Reserveren kan op gsm-nr. 0470 35 31 03.  En dan nu... countdown!

Koksijdse Lize stoot door in The Voice!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Amai, wat een glasheldere prestatie van de Koksijdse Lize Colson, gisteren in The Voice van Vlaanderen op vtm. Vorig jaar deed de langbenige blondine nog mee aan onze Covergirl-wedstrijd. Maar wat Lize gisteren neerzette was nog veel straffer. Met haar geheel eigen versie van Sunrise (Norah Jones) wist zij juryleden Natalia en Jasper Steverlinck alvast te overtuigen. Lize dus door naar de volgende ronde en wij natuurlijk duimen tot onze vingers kromstaan! You go girl!

Klik hier om het fragment te (her)bekijken (scroll even naar beneden).

Boekvoorstelling burgemeester Vanden Bussche: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Gisteren (donderdag)avond werd "1661 Dum spiro spero" voorgesteld, zeg maar de mémoires van Burgemeester Vanden Bussche. Het gezellige gebeuren greep plaats in de CinemaKoksijde en dit onder massale belangstelling. Aan het woord kwamen uiteraard de auteurs Marc Vanden Bussche en Thierry Deleu, terwijl dochter Louise Vanden Bussche de toespraken afwisselde met enkele fijne anekdotes uit het boek. Gezellig! Bekijk hier de fotogalerij van onze huisfotograaf Freddy Penel. Nog dit: het boek kost 10 euro piek en is te koop in alle toerismekantoren van Koksijde.

Shuffel-donderdag!

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Koksijde, fietsgemeente!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

De gemeente Koksijde heeft zich in november 2011 kandidaat gesteld voor de titel van fietsgemeente 2012. Gisteren werd door minister Hilde Crevits en door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde bekend gemaakt dat Koksijde één van de 6 genomineerden zijn in de categorie van 20.000 – 50.000 inwoners. Spannend!

Gratis van en naar op oudejaar!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Juplahoi! Tijdens de allereerste editie van 'New Year Gala' leggen we een gratis shuttledienst in voor onze gasten. Desgewenst pikt deze u op in 2011 en voert hij u terug veilig huiswaarts in 2012. Faut-le-faire, hé! Lees er alles over hier!

Drie zeehondjes vrijgelaten in Koksijde

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Het SEA LIFE Centre van Blankenberge is heel blij weer drie zeehonden de vrijheid te kunnen geven. De dieren werden gisteren vrijgelaten in Koksijde, ter hoogte van ‘Ster der Zee’. Onze huisfotograaf Freddy Penel was erbij. Klik "Verder lezen" voor meer info én een fotogalerij!

En wat wil u onder de kerstboom?

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

"Villa Edouard" geopend

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Gisteren mocht het Koksijdse College van Burgemeester en Schepenen de gloednieuwe Villa Edouard openen. De luxueuze annexe van Hotel Soll Cress biedt onderdak aan onder andere enkele familiekamers en een prachtig wellness-center. Met deze nieuwe realisatie is de familie Vandamme niet aan haar proefstuk toe. Hun hotelcarrière begon immers in 1969 met een restaurant en één logementskamer. Het vervolg leest u hier... 

Studio Westkust: 4 westkustploegen halen volle buit binnen

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Westkust

Ondanks de hevige regenval van de afgelopen week werden toch alle wedstrijden dit weekend gespeeld. Koksijde De Panne Oostduinkerke en Nieuwpoort behalen de volle buit.....

Werken Zeelaan Koksijde starten in oktober 2012

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Het gemeentebestuur van Koksijde heeft de fasering van de Zeelaan-vernieuwing vrijgegeven. Zo wordt de strook Zeelaan tussen het gemeentehuis en de Koninklijke Baan aangepakt in het najaar van 2012. Deze fase zou een drietal maanden duren. De volgende fase behelst het stuk Zeelaan tussen het gemeentehuis en de rotonde De Poort. Dus zou vernieuwd worden tussen het najaar 2013 en Pasen 2014. Ook de Boulognestraat en een stukje van de Kursaallaan zouden in deze fase worden betrokken. Meer weten? Klik "Verder lezen".

Nostalgische kerstmarkt: de beelden

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Dit weekend pakte Koksijde opnieuw uit met een nostalgische Kerstmarkt, deze keer in Koksijde-Dorp. Onze huisfotograaf Freddy Penel ging langs en kwam terug met flink wat leuke beelden. Klik "Verder lezen" om ze te bekijken.

Ice, ice, baby!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Schaatsfeeën der Westkust: juicht ende jubelt gij allen. Want de schaatsbanen van zowel De Panne, Koksijde als Veurne zijn thans officieel geopend! Een vergelijkende test tussen de drie staat in de huidige Eindejaarsspecial van Westkust Magazine. Speciale vermeldig ook voor de vele smulhuisjes en drankkotjes die de schaatsbanen omzomen: gessssselliggg! En dan nu: hop met de beentjes!

Het aangrijpende verhaal van Georges...

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Westkust

De ticketverkoop voor New Year Gala loopt als een trein, dankuwel. Nu reeds staat vast dat we voor een vol huisje gaan. De opbrengst van New Year Gala gaat naar "Move To Improve", een steunfonds voor kinderen met motorische problemen. Luister en kijk naar het aangrijpende verhaal van Georges Vermast uit Oostduinkerke, en u begrijpt meteen waarom.

Koksijde huldigt Julie Saubain en Lieven Pieters

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Het gemeentebestuur van Koksijde huldigde vorig weekend zijn twee sportlaureaten, Lieven Pieters en Julie Saubain. Lieven Pieters liep op 30 september de Spartathlon in Griekenland uit. Die is 246 kilometer lang. Julie Saubain veroverde de gouden medaille in de Standardklasse op het Europees Kampioenschap zeilwagen rijden in het Engelse Hoylake. De foto-galerij van de huldiging van Julie Saubain kan u hier raadplegen, die van Lieven Pieters hier. Veel kijkplezier!

Ook nog dit: in huidige Eindejaarsspecial van Westkust Magazine, kan u een interview lezen met zeilwagenkampioene Julie Saubain. Check it out!

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›