Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

New-Port Jazz: de cosy clubsfeer primeert!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Muziekliefhebbers der Westkust: slaakt een jazzy kreet, gij allen! Want de Nieuwpoortse evenementenkalender heeft er een fonkelend pareltje bij. Maak kennis met New-Port Jazz, een klein maar fijn muziekfestijn, dat met heel veel passie op poten gezet wordt door een handvol jazzvrienden uit onze regio. Centraal staan muziek en... gezelligheid! 

Pfuh! Kukkikdadookwi!

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Alveringem lééft!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Blogfanaten der Westhoek: goed nieuws. Want heden werd een fonkelnieuwe blog boven de doopvont gehouden. Met name: Alveringem-live.be. Daarin uiteraard het héétste nieuws uit het fijne plattelandsdorpje en haar kransje deelgemeenten. Alveringem-live.be is een realisatie van Bart Dewulf, tevens peetvader van o.a. Bruisend Veurne. We wensen Bart ook met dit project heel veel succes toe. En wat u betreft: bezoeken, nu!

Tottenham wint Eurofoot Oostduinkerke

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Tottenham Hotspur mocht gisterenavond Engelandwaarts keren met de grote Yale Eurofootbeker in de handen. De Spurs wonnen hun finale tegen Shahtor Donetsk uit Oekraïne. Een nipte overwinning evenwel. Na 90 minuten was het immers nog altijd 0-0, dus moesten penalty's uitmaken wie met de hoogste eer ging lopen. Club Brugge eindigde op de derde plaats, door in de kleine finale het Afrikaanse Feyenoord Ghana te verslaan. Meer weten? Klik "Verder lezen". Onze huisfotograag Freddy Penel trakteert u tevens gaarne op een fotogalerij!

Het Koetsendéfilé was oké!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Dat stelde onze huisfotograaf Freddy Penel althans vast. Klik "Verder lezen" en neus in zijn fotogalerij. Veel kijkplezier!

Een exclusief diepte-interview met Xbeach-organisator Elwin Van Herck

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Westkust

Nu hij stilaan zijn bioritme heeft teruggevonden en een klare kijk krijgt op de zaken, vroegen we Xbeach main man Elwin Van Herck om nog eens terug te blikken op die eerste editie van Xbeach festival, die vorig weekend plaatsvond op het Munitiedepot van Koksijde.

Hoeveel bezoekers waren er nu écht; hou je hier als organisator een tevreden gevoel aan over en welke lessen neem je mee naar volgend jaar? Een uitgebreid antwoord op deze en nog veel meer prangende vragen zijn slechts één muisklik van u verwijderd. Klik dus snel op 'verder lezen'!  

Schunnige straatnamen in Brugse binnenstad

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

't Grappigste verkeersbord van de Westkust staat natuurlijk nog altijd pal tussen Koksijde en Sint-Idesbald, maar naar Westkusts voorbeeld heeft een leutigaard nu zijn creativiteit de vrije loop gelaten op de straatnaambordjes van de Brugse binnenstad.

Zo is de Moerstraat vorige week omgedoopt tot ‘Hoerstraat', van de Akkerstraat in Assebroek maakte hij de ‘Kakkerstraat', de Rietlaan in Sint-Michiels werd ‘Pietlaan' en de Rolweg, ook in het Brugse centrum, werd herschapen tot ‘Drolweg'.

Meer weten is verder lezen!

Waarheen dit weekend...?

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Wel, in Koksijde gaat het Flanders Ladies Trophy van start. En in Oostduinkerke brengen getalenteerde U19-spelers van internationale topploegen fris voetbal op de mat in het kader van Eurofoot. Zaterdagavond is er dan de Mid Summer Party, voor het eerst in de Witte Burg te Oostduinkerke. En op zondag is het in De Panne te doen: het koetsendéfilé. Nog uittips? Post een berichtje hieronder!

Geef ons maar 3D!

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Nog even herhalen dat u dezer dagen de Smurfenfilm kan checken in CinemaKoksijde, en dit zowel in 2D als in 3D. Maar wat dit Smurfinnetje betreft: geef ons maar 3D!

Twee tintelende tennistoernooien!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Tenniskippen zullen deze zomer twee weken lang aan de Koksijdse draad mogen postvatten, zoveel is duidelijk. Op het Theaterplein pal voor het gemeentehuis grijpen dan immers 2 hoogstaande toernooien plaats. Eerst is er Flanders Ladies Trophy (van 6 tot 14 augustus), daarna het Ricoh's Mens Trophy (15 tot 23 augustus).

De Pannese koetsiers poetsen te koets!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

Een klassieker: het koetsendéfilé van De Panne. De hele dag lang flaneren de pareltjes op wielen doorheen de straten van het centrum, en dit op zondag 7 augustus 2011. Het défilé, een organisatie van “De Panne Koets”, start al om 10 uur met de jurering. Deze gaat door in op het Kerkplein te Adinkerke. Zo rond 15 uur trekken de vele tientallen diligences richting centrum. Een uurtje later is er dan de apotheose in de Leopold I Esplanade, alwaar fiere menners met hun pareltjes paraderen. Echt top! Foto: DePanneBlogt.be

"Goeiedag, bonjour" in De Panne

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

Heden besteedde het één-journaal aandacht aan het taalgebruik in De Panne. Klik hier op de reportage te bekijken.

Heerlijk dagje om te planken, toch?

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Club Brugge en Queens Park Rangers openen Eurofoot!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Voetballiefhebbers op post! Want morgen start Yale Eurofoot in Oostduinkerke. Startschot wordt gegeven bij het ochtendkrieken, met name om 10.30 uur. Dan spelen de Queens Park Rangers tegen Club Brugge. Het volledige programma kan u hier raadplegen. Alle andere info hier. Dé uitgelezen kans om de Messi's van morgen aan het werk te zien!

Loeren naar Milk Inc.!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Yep: dit najaar laat Milk Inc het Antwerpse Sportpaleis weer lekker vol voor de vettige beats van Regi en de korte rokjes van Linda. Wil u ook wel 'ns een concert van Milk Inc. meepikken en helemaal losgehen? Welaan dan: goed nieuws. Op zaterdag 24 september vertrekt een bus vanuit onre regio. Organisator Bjorn Lootvoet stak bovendien een sterk arrangementje in elkaar. Meer weten? Klik "Verder lezen".

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›