Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

YouTube-sterretjes (2): de ukelele-jongen

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

En we gaan door met onze tiendaagse der YouTube-sterretjes... Deze ukelele-jongen kent de tekst niet en zijn neus kietelt... maar hij is zò aandoenlijk! Begin maar al te smelten!

Schepen Vollon terug naar Open VLD

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Gisterenavond besliste het Open VLD-partijbestuur van Koksijde om Herwig Vollon terug in de armen te sluiten. De schepen voor onderwijs, gezondheidszorg en dierenwelzijn stapte destijds samen met burgemeester Marc Vanden Bussche over naar de Lijst Dedecker. Deze laatste keerde twee jaar geleden al terug naar de VLD-stal. Nu doet ook Herwig Vollon dat. Klik "Verder lezen" voor het persbericht van Open VLD.

Ontbijten voor 't goede doel: schrijf hier en nu in!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Straks vindt de aller-allerlaatste editie plaats van “Music For Life”. Dus dachten wij ten kantore WestkustMedia: tijd om een flink tandje bij te steken. En zo geschiedde. Dit weekend start de verkoop van “Femme Fatale”, een mini-roman van Fre Devos, hoofdredacteur van Westkust Magazine. Het boekje is te koop tegen 5 euro piek, bedrag dat integraal naar de actie gaat. Maar er is meer. Op zondag 4 december eerstkomend wordt het boek plechtig voorgesteld tijdens een knap benefiet-ontbijt met alles erop en eraan: een korte voordracht, bluesmuziek van Just as June, een bezoek van de Sint en zijn Pieten en vooral: héél veel gezelligheid voor het hele gezin. Kom dus zeker af, want ook deze opbrengst gaat naar “Music For Life”. Meer weten? Klik "Verder lezen".

Voetbalkenners, morgen op post!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Want eind deze maand pakt de Supportersclub van KVV Coxyde uit met een fijne Voetbalkwis met tal van schone prijzen in de wedstrijdschaal. Alle info staat hier op deze o zo schoon gemaakte affiche. En ook op de Facebookpagina, natuurlijk. Inschrijven kan nog tot 21 november. Doen!

Julius Jaspers komt zoet genieten aan onze Westkust

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

In de serie "Vlaamse kost aan de Vlaamse kust" bezocht de Hollandse topchef-schrijver Julius Jaspers deze zomer 't Zoet Genot te Oostduinkerke. Wat resulteerde in deze fijne reportage... Check it out!

YouTube-sterretjes (1): Maria Aragon

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Huplà! We kletsen er ten huize Westkustmagazine.be een tiendaagse van de YouTube-sterren tegenaan. De filmpjessite lijkt tegenwoordig immers dé ideale springplank voor menig jong talent. Zoals deze Maria Aragon, wiens e-succes haar reeds op een podium naast Lady Gaga bracht. Faut-le-faire. Afijn: dit filmpje is wellicht het schattigste wat u vandaag zal horen of zien.

Nieuw BMW-model moet schade beperken...

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Enkele dagen geleden ramde een BMW een Oostduinkerkse woning, met deze ravage tot gevolg. Met dit nieuwe model wil BMW voortaan de schade beperken.

"Veurnse slaper" krijgt VVV-award!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Vorig weekend mocht de ‘Veurnse Slaper’ André Pinson uit handen van burgemeester Jan Verfaillie en schepen voor toerisme Jef Goens de VVV Veurne Award 2011 in ontvangst nemen. De 58-jarige André Pinson viel de eer te beurt voor zijn jarenlange inzet voor niet alleen de VVV Veurne, maar ook voor het toerisme in het algemeen en het verenigingsleven in Veurne. André, die als postman in Veurne werkt, is evenals zijn alter ego de ‘Veurnse Slaper’ zeker geen onbekende in Veurne en zelfs de ruime omstreken. Getooid in zijn authentieke gestreepte pyjama met bijpassende slaapmuts op vrolijkt André regelmatig de Veurnse evenementen op.

Sinterklaas voor 50ste keer ontvangen in Veurne

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Precies 50 jaar lang al mag de lieve Sint rekenen op een fijne ontvangst te Veurne, en dit dankzij de onverdroten inzet van het plaatselijke feestcomité. Nu zaterdag 26 november is het alweer zover. Klik "Verder lezen" en lees de brief van de Sint hemzelve!

Thomas Artois & Funky D op New Year Gala

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

De topact (Funky D) lag al vast, thans zit ook de deejay line-up van New Year Gala gebeiteld. Zo loodst Thomas Artois (Viking) ons het nieuwe jaar in, terwijl de Oost-Vlaamse top-deejay Funky Danny de party afsluit. Tussenin is de muzikale omlijsting in de handen van de màchtige coverband Funky D. Meer weten hierover? Klik hier. Geven we tot slot nog mee dat New Year Gala uitpakt met een all-in forfait: 125 euro per persoon en daarmee is de kous af (inkom, gastronomie, frisdranken & wijnen à volonté). Klik hier.

Et maintenant...?

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Stem voor de lelijke keuken van Yuri en Nathalie!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

De jonge tortelduifjes Nathalie Matsaert en Yuri Samoey kochten onlangs een huisje hartje Koksijde. Eigen nestje en zo: leuk-leuk. Maar... die keuken heeft écht wel Oostblok-allures. En dus neemt het pittige koppeltje deel aan "De Lelijkste Keuken", een wedstrijd van EuroKitchen met als hoofdprijs: een droomkeuken ter waarde van 16.000 Europese duiten. Steun deze sympathieke mensen en stem hun keuken hier tot "de lelijkste"! Doen, doen, doen!

Michelinster voor restaurant Ten Bogaerde

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

HEET VAN DE NAALD. Deze (maandag)ochtend is de nieuwe Michelingids voorgesteld, de bijbel voor toprestaurants. Voor het eerst sinds 2005 is er een nieuwe driesterrenzaak bijgekomen en dat is Hertog Jan uit Sint-Michiels bij Brugge. Maar ook in Koksijde valt goed nieuws te rapen: restaurant Ten Bogaerde krijgt zijn eerste Michelinster! Een dikke proficiat voor chef Iain Wittevrongel en zijn echtgenote An Tailleu! Meer info hierover volgt nog!

Donald Muylle: wij zijn fan!

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

R.E.S.P.E.C.T.! Dertig jaar lang al, maakt hij keukens alsof ze voor hemzelf zouden zijn. Daar gaat onze hoed voor af, Donald. Wij! Zijn! Fan! En voor de die-hards: check this!

Henri'tje, de nieuwe mascotte van KVVC!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Onder een heerlijk winterzonnetje kreeg KVV Coxyde gisteren de stugge jongens van Ath over de kunstgrasmat. Blauwwit kwam twee keer op voorsprong, maar trok toch aan het laatste eind. Na een pittige partij ging Koksijde alsnog de boot in met 2-3. Jammer. En toch was het een mooie zondag: veel volk en vooral heel veel sfeer. Dat was onder andere te danken aan Henri'tje, de nieuwe mascotte van KVVC, die onder luid gejoel gepresenteerd werd aan de supporters. Henri'tje, genaamd naar ere-voorzitter Henri Houtsaeger, kreeg speler Karel Ternier als peter toegewezen. De mascotte is een realisatie van de KVVC-supportersclub en stelt een zeehond in blauwe outfit voor. Op de foto herkent u v.l.n.r. "peter" Karel Ternier, ere-voorzitter Henri Houtsaeger, voorzitter Raf Dejonckheere, Henri'tje, burgemeester Marc Vanden Bussche, sportschepen Dirk Dawyndt, voorzitter supportersclub Dirk Vanoverberghe, stadionomroeper Danny Vanhollebeke en Kabouter Plop himself. Onze huisfotograaf Freddy Penel maakte een knappe fotoreportage van de bruisende voetbalzondag. Bekijk zijn fotogalerij hier!

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›