Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Julius Jaspers komt zoet genieten aan onze Westkust

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

In de serie "Vlaamse kost aan de Vlaamse kust" bezocht de Hollandse topchef-schrijver Julius Jaspers deze zomer 't Zoet Genot te Oostduinkerke. Wat resulteerde in deze fijne reportage... Check it out!

YouTube-sterretjes (1): Maria Aragon

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Huplà! We kletsen er ten huize Westkustmagazine.be een tiendaagse van de YouTube-sterren tegenaan. De filmpjessite lijkt tegenwoordig immers dé ideale springplank voor menig jong talent. Zoals deze Maria Aragon, wiens e-succes haar reeds op een podium naast Lady Gaga bracht. Faut-le-faire. Afijn: dit filmpje is wellicht het schattigste wat u vandaag zal horen of zien.

Nieuw BMW-model moet schade beperken...

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Enkele dagen geleden ramde een BMW een Oostduinkerkse woning, met deze ravage tot gevolg. Met dit nieuwe model wil BMW voortaan de schade beperken.

"Veurnse slaper" krijgt VVV-award!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Vorig weekend mocht de ‘Veurnse Slaper’ André Pinson uit handen van burgemeester Jan Verfaillie en schepen voor toerisme Jef Goens de VVV Veurne Award 2011 in ontvangst nemen. De 58-jarige André Pinson viel de eer te beurt voor zijn jarenlange inzet voor niet alleen de VVV Veurne, maar ook voor het toerisme in het algemeen en het verenigingsleven in Veurne. André, die als postman in Veurne werkt, is evenals zijn alter ego de ‘Veurnse Slaper’ zeker geen onbekende in Veurne en zelfs de ruime omstreken. Getooid in zijn authentieke gestreepte pyjama met bijpassende slaapmuts op vrolijkt André regelmatig de Veurnse evenementen op.

Sinterklaas voor 50ste keer ontvangen in Veurne

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Precies 50 jaar lang al mag de lieve Sint rekenen op een fijne ontvangst te Veurne, en dit dankzij de onverdroten inzet van het plaatselijke feestcomité. Nu zaterdag 26 november is het alweer zover. Klik "Verder lezen" en lees de brief van de Sint hemzelve!

Thomas Artois & Funky D op New Year Gala

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

De topact (Funky D) lag al vast, thans zit ook de deejay line-up van New Year Gala gebeiteld. Zo loodst Thomas Artois (Viking) ons het nieuwe jaar in, terwijl de Oost-Vlaamse top-deejay Funky Danny de party afsluit. Tussenin is de muzikale omlijsting in de handen van de màchtige coverband Funky D. Meer weten hierover? Klik hier. Geven we tot slot nog mee dat New Year Gala uitpakt met een all-in forfait: 125 euro per persoon en daarmee is de kous af (inkom, gastronomie, frisdranken & wijnen à volonté). Klik hier.

Et maintenant...?

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Stem voor de lelijke keuken van Yuri en Nathalie!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

De jonge tortelduifjes Nathalie Matsaert en Yuri Samoey kochten onlangs een huisje hartje Koksijde. Eigen nestje en zo: leuk-leuk. Maar... die keuken heeft écht wel Oostblok-allures. En dus neemt het pittige koppeltje deel aan "De Lelijkste Keuken", een wedstrijd van EuroKitchen met als hoofdprijs: een droomkeuken ter waarde van 16.000 Europese duiten. Steun deze sympathieke mensen en stem hun keuken hier tot "de lelijkste"! Doen, doen, doen!

Michelinster voor restaurant Ten Bogaerde

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

HEET VAN DE NAALD. Deze (maandag)ochtend is de nieuwe Michelingids voorgesteld, de bijbel voor toprestaurants. Voor het eerst sinds 2005 is er een nieuwe driesterrenzaak bijgekomen en dat is Hertog Jan uit Sint-Michiels bij Brugge. Maar ook in Koksijde valt goed nieuws te rapen: restaurant Ten Bogaerde krijgt zijn eerste Michelinster! Een dikke proficiat voor chef Iain Wittevrongel en zijn echtgenote An Tailleu! Meer info hierover volgt nog!

Donald Muylle: wij zijn fan!

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

R.E.S.P.E.C.T.! Dertig jaar lang al, maakt hij keukens alsof ze voor hemzelf zouden zijn. Daar gaat onze hoed voor af, Donald. Wij! Zijn! Fan! En voor de die-hards: check this!

Henri'tje, de nieuwe mascotte van KVVC!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Onder een heerlijk winterzonnetje kreeg KVV Coxyde gisteren de stugge jongens van Ath over de kunstgrasmat. Blauwwit kwam twee keer op voorsprong, maar trok toch aan het laatste eind. Na een pittige partij ging Koksijde alsnog de boot in met 2-3. Jammer. En toch was het een mooie zondag: veel volk en vooral heel veel sfeer. Dat was onder andere te danken aan Henri'tje, de nieuwe mascotte van KVVC, die onder luid gejoel gepresenteerd werd aan de supporters. Henri'tje, genaamd naar ere-voorzitter Henri Houtsaeger, kreeg speler Karel Ternier als peter toegewezen. De mascotte is een realisatie van de KVVC-supportersclub en stelt een zeehond in blauwe outfit voor. Op de foto herkent u v.l.n.r. "peter" Karel Ternier, ere-voorzitter Henri Houtsaeger, voorzitter Raf Dejonckheere, Henri'tje, burgemeester Marc Vanden Bussche, sportschepen Dirk Dawyndt, voorzitter supportersclub Dirk Vanoverberghe, stadionomroeper Danny Vanhollebeke en Kabouter Plop himself. Onze huisfotograaf Freddy Penel maakte een knappe fotoreportage van de bruisende voetbalzondag. Bekijk zijn fotogalerij hier!

Handelaarsbond Oostduinkerke-Dorp gaat opnieuw "for life"!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Na het gigantische succes van "ODK For Life" in 2008, trekt de handelaarsvereniging "Rond 't Anker" voor de tweede keer alle remmen los voor "Music For Life". De lat ligt hoog: deze keer willen de vlijtige handelaren de kaap van 10.000 euro halen. Daarvoor pakken ze onder andere uit met een mountainbiketoertocht, een smoefeltocht, een petanquetornooi en heel veel meer. Meer weten? Klik "Verder lezen". 

Studio Westkust : White star behaalt als enige de overwinning.

Door Geert Delanghe in de categorie Sport voor de regio Westkust

De Paars-Witten van Adinkerke behaalen als enige Westhoekploeg de zege, alle andere ploegen laten alweer de punten liggen. Ook Veurne lijdt verlies....

Party-hardy!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Koksijde heeft de oudste bevolking van Vlaanderen. Begrijpelijk, want de zilveren generatie wordt daadwerkelijk in de watjes gelegd. Gisteren (woensdag) en vandaag (donderdag) zijn er immers de traditionele Seniorenfeesten. En ja hoor: ook dit jaar zit het Casino twee dagen op rij tot aan de nok gevuld. Eat this, Rimpelrock! Klik "Verder lezen" en bekijk de fotogalerij van onze huisfotograaf Freddy Penel.

Het gezin Van Paemel: vanavond première!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

Vanavond, klokslag 20 uur, is er de première van Het Gezin Van Paemel, u gebracht door de fijne toneelvereniging Kink Kank Hoorn. De gemeentelijke feestzaal zal tot aan de nok gevuld zijn. Niet getreurd echter: er zijn nog voorstellingen! 

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›