Laatste brok Meli-nostalgie tegen de vlakte

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Eind dit jaar is het zover: dan starten de bouwwerken voor een subtropisch zwembad en een hotel op de Plopsaland-site in Adinkerke. Daarvoor moet het zalencomplex 'De Vergulde Fazant' evenwel wijken en daarmee gaat meteen ook het laatste stukje van het vroegere familiepark Meli tegen de vlakte. Dat lokt gemengde gevoelens uit bij jong en oud.

 

Veurnse jeugdraad organiseert debat

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Alle jongeren van Veurne kregen vandaag een brief van de jeugdraad in de bus. Ze worden uitgenodigd voor een debat met burgemeester Jan Verfaillie en schepen van Jeugd Nathalie Delva (beiden CD&V), 'diegenen die het jeugdbeleid mee vorm geven'. Het debat vindt plaats op vrijdag 2 maart, maar de jongeren worden nu alvast aangepord om hun prangende vragen kenbaar te maken.

Katching! De Schat van Immo La Terrasse is gevonden!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag had Immo La Terrasse op het grondgebied van Koksijde een schat verstopt. Wie op Facebook vriend werd van Immo La Terrasse kreeg tips om de schat te vinden. Vrijdagavond 6 januari was het zover. Twee jonge politie-inspecteurs en een elektricien uit de regio vonden samen de schat in de Schipgatduinen tussen Koksijde en Oostduinkerke. Klik "Verder lezen".

Inhuldiging station Koksijde: de foto's!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Het nieuws over de inhuldiging van het Station Koksijde kreeg u al, de foto's had u nog tegoed. Welaan dan, klik hier voor de fotogalerij getekend Freddy Penel. Veel kijkplezier!

Rode receptie!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Januari, receptiemaand. En zo trok onze huisfotograaf Freddy Penel naar de nieuwjaarsreceptie van de SP-a Koksijde. Klik hier voor zijn beeldengalerij. 

Studio Westkust : winterstop voorbij !!!

Door Geert Delanghe in de categorie Sport voor de regio Westkust

Na de winterstop verdelen de westkustploegen de punten...

Nieuw station Koksijde ingehuldigd

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Koksijde is helemaal klaar voor het WK Cyclocross, dat op zaterdag 28 en zondag 29 januari plaatsvindt in de badstad. Gisterochtend werd het vernieuwde station plechtig ingehuldigd in het bijzijn van burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD), gedelegeerd bestuurder van NMBS Marc Descheemaecker, directeur-generaal van Infrabel Luc Vansteenkiste en tal van andere prominenten. Ook onze huisfotograaf Freddy Panel kon natuurlijk niet op het appel ontbreken! Bekijk zijn fotoverslag hierzo

 

Koning Albert komt naar WK Veldrijden

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

"Koning Albert wil de aankomst van het WK veldrijden in Koksijde op zondag 29 januari niet wil missen en hij komt daarvoor zelf naar Koksijde", schrijft de Krant van West-Vlaanderen vandaag. 

Het hele WK bijwonen, zit er voor de vorst zo te ziet niet in, maar de aankomst staat dus wel in zijn agenda. Of de koning dan ook een deel van het protocol bij het uitreiken van de medailles voor zijn rekening zal nemen, is niet bekend. 

Koksijde zoekt jonge performers

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

"In 2012 staat Koksijde in het teken van jongerencultuur", lezen we op de gemeentelijke website. Het programma van het overkoepelende project 'Cult Fiction' is nog niet helemaal bekend, maar wat wel al vaststaat, is dat er deze zomer een heuse performance op het strand zal plaatsvinden.

Die staat onder leiding van oud-Koksijdenaar Kasper Vandenberghe (28), performer bij Jan Fabre en maker van eigen theaterwerk. Hij gaat voor dit project op zoek naar jong, enthousiast volk met enige ervaring in de theaterwereld...

Meer weten is verder lezen!  

 

Vaarwel, Klaas...

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Verslagenheid in de Oostduinkerke en omstreken. Klaas Stockelynck, welbekende fulltime toffe kerel, is er niet meer. Zijn zon is ondergegaan. Klaas was amper 39 jaar. Zijn broer Jan, met wie hij samen de tearoom 't Zand uitbaatte, trof hem dood aan in zijn bed. De doodsoorzaak is wellicht een hartstilstand. Klaas Stockelynck was amper 39 jaar jong. Hij wordt nu zaterdag begraven in de Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke. Klaas was een joviale kerel, met veel vrienden. Zijn vader, Pat, was jarenlang schepen in Koksijde. Veel mensen zullen Klaas missen.

Sorry, Wesley!

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Yep: faut-le-faire! Dit weekend versloeg KVV Coxyde in een oefenpartij SK Lierse, en dit met klinkende 3-1 cijfers. Voor de foto's van de partij, klik hier. (Foto's van Dirk Persyn, huisfortograaf KVVC).

Onze actie brengt 1.619,51 euro in het MFL-laadje

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Een drukke jaarwende ten kantoren WestkustMedia, waardoor onze actie t.v.v. "Music For Life" (of liever de opbrengst ervan) wat op de achtergrond is geraakt. Welnu: ontbijt en boekenverkoop brachten in totaal 1.619,51 euro op voor 't goede doel. Klik "Verder lezen" voor meer info hieromtrent.

MPI Viertorre in de ban van het WK Cyclocross

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

In de aanloop naar het WK raakt Koksijde helemaal wielergek. Zo ook de leerlingen van het MPI aldaar, die met restmaterialen een reuzenfiets in elkaar knutselden. Bedoeling is dat het kunstwerkje een ere-plaatsje krijgt tijdens het WK. Ziehier de fotogalerij, foto's van het "afgewerkte product" volgen nog... 

Aftermovie Xbeach Gala

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Yep, de jongens en meisjes van Xbeach verleggen weer enkele grenzen, met deze supermooie Aftermovie... Je moet het toch maar doen... Check it out!

Het wàààààit!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Yep: de hulpdiensten der Westkust hebben de handen vol! In Nieuwpoort waaide een boom om op elektriciteitskabels. Er vielen geen gewonden maar enkele gezinnen zaten er een tijdje zonder stroom. Wandelaars aan de kust wordt overigens gevraagd om weg te blijven van het strand. Door het opgehoopte zand liggen er verraderlijke kliffen. De kusttram rijdt intussen weer normaal. Vanmorgen was er hinder door het opgehoopte zand op de sporen, maar de zandopruimingsploeg die al sinds de vroege uren in de weer was kon de ergste hinder voorkomen. De ploeg blijft overigens nog de hele op post om de sporen vrij te houden. Klik "Verder lezen" voor een paar, euh, "winderige" foto's uit onze regio.  

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›