Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Sporkinfeesten: Veurne op "stelten"!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Yep: nog een heerlijk partijtje in het reeds nokvolle weekend: de Veurnse Sporkinfeesten! Het thema dit jaar zijn de "stelten", terwijl niemand minder dan Luc Steno hemzelve als centrale gast fungeert. Als de patron nu geen accordeon speelt, dan weten we het ook niet meer... Meer info nodig? Klik "Verder lezen"!

Resten WOII gevonden in site Golf Ter Hille

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Tijdens de werken aan ‘Golf Hof ter Hille’ te Oostduinkerke werden gisteren en vandaag stoffelijke resten gevonden die dateren uit WO II. Hoogst waarschijnlijk gaat het om vijf oorlogsslachtoffers. De werkzaamheden voor de aanleg van de Golf zijn sinds de juni 2011 in volle gang. Momenteel is een ploeg van Adede, die de ontmijning op de Golfsite tijdens de werken verder opvolgt, bezig met de site verder munitievrij te maken. Zij deden de bijzondere ontdekking. Meet weten? Klik "Verder lezen".

Laat die ballen maar botsen!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

Wie denkt aan 'Samba Beach Soccer', denkt wellicht niet meteen aan het strand van De Panne. En toch gaan die twee wel degelijk hand in hand, bewezen Yuri Samoey en Thomas Iannizzi vorig jaar met de eerste editie van hun strandvoetbaltoernooi. Toen kregen de jonge organisatoren ruim tweehonderd toeschouwers en vijftien ploegen over de hobbelige vloer, en dat succes willen ze dit jaar uiteraard bevestigd zien. Samba di Panneiro! Meer weten? Klik "Verder lezen"!

Het festijn van Jan Turpijn!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Nieuwpoort ziet het deze zomer weer groot. Héél groot. Nu zondag 10 juli krijgt de Heksenstad immers meer dan 130 reuzen uit binnen- en buitenland over de vloer. Yep: Jan Turpijn zal in zijn nopjes zijn!

Voor alle info over dit fijne evenement: klik op de knop "Verder lezen" hieronder!

Folklore maakt furore!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Een jaarlijkse knaller van formaat, dat Folklorefestival “Venster op de wereld”. Elke avond troepen vele honderden inwoners en toeristen samen op het Theaterplein om er de allerbeste folkloregroepen uit de hele wereld aan het werk te zien. De optredens zijn gratis en starten telkens klokslag 21 uur. Dit jaar loopt het Folklorefestival van nu zaterdag 9 tot en met 17 juli. Gaat! Dat! Zien!

De Panne opent Zeelaan met croissants, koffie en... Milk Inc!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

De Panne heeft een fon-kel-nieu-we Zeelaan, en daar zijn inwoners en handelaars apentrots op. Feestje bouwen dus. En wel op een heel originele manier. De feestelijkheden starten immers reeds om 8 uur 's morgens, en wel met een mega-ontbijt voor iedereen. Gratis en voor niks! De hele dag is er doorlopend animatie, muziek en straattheater. En uiteraard steken ook de plaatselijke handelaars een tandje bij. Maar het orgelpunt wordt zorgvuldig opgespaard tot 's avonds. Dan is er een korte openingsplechtigheid, met aansluitend optredens van De Romeo's en -jawel- Milk Inc zelf! Afspraak op zaterdag 9 juli. Het volledige programma hebben we trouwens hier al eens gepost... 

MEER INFO: Toerisme De Panne (t 058 42 18 18 & www.depanne.be).

 

Wereldrecordpoging zonnecrème insmeren!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Morgen (zaterdag 9 juli) wordt op de dijk in Nieuwpoort-Bad een smeerdag georganiseerd, waarbij een wereldrecordpoging insmeren wordt ondernomen om zoveel mogelijk mensen zich gedurende 2 minuten in te smeren met zonnecrème. Het huidige record staat op 675 smeerders.

Deze recordpoging komt er naar aanleiding van de preventie- en sensibiliseringscampagne rond ‘veilig zonnen’ om mensen bewust te maken van de schadelijke gevolgen van  overmatige blootstelling aan de zon.

Te land, kanaal en avondmaal

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Vlotte jongens en meisjes der Westkust moeten zich op zaterdag 9 juli in badkostuum naar de Conterdijk reppen, want daar grijpt dan het jaarlijks ‘Provinciaal Kampioenschap Vlottenrace’ van KAJ Wulpen plaats. Een hele mond vol; wij zetten de belangrijkste info even op een rijtje.

De Gordel rond Koksijde!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Gezond, leerijk, avontuurlijk en verrassend, zo kan je “De Gordel rond Koksijde” het beste omschrijven. De fietszoektocht doet de mooiste plaatsjes van Koksijde, Oostduinkerke, Sint-Idesbald en Wulpen aan. Langsheen een traject van 35 kilometer moeten een 23-tal fotovragen en een hersenbreker opgelost worden. Het parcours voorziet halverwege zelfs in een leuke tussenstop in Wielrijdersrust “Het Dorstige Hart” in Wulpen. Daar krijgen de deelnemers een flinke boterham met gegrilde beenham voorgeschoteld, plus een Wulps Blondje of een Stoere Wulp. Kostprijs: 10 euro, inclusief plannetje en degustatie. Een ideale activiteit voor het hele gezin!  MEER INFO: Toerisme Koksijde-Oostduinkerke (tel. 058 51 29 10 & www.koksijde.be).

Air Show: nog één dag...

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Aan al wie zich ergert aan het lawaai: troost u. Nog één dag en de Air Show is voorbij. Aan al de rest: bekijk deze reportage uit het één-journaal.

Adinkerkse wijk wil pedofiel weg

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

Opschudding in Adinkerke. Volgens Het Laatste Nieuws zou een veroordeelde pedofiel opnieuw gaan wonen in de Adinkerkse wijk alwaar hij destijds zijn buurmeisje verkrachtte. De dader is een ex-politieman. Van de rechter moest de man nochtans zo snel mogelijk verhuizen. Maar dat deed hij dus nog niet. Ondertussen hebben enkele verontruste buurtbewoners een Facebook-pagina aangemaakt.

Club Brugge in Koksijde

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

De Koksijdse stage van Club Brugge loopt op haar laatste pootjes. Club TV kwam een kijkje nemen en blikte deze fijne reportage in elkaar. U herkent terrein 3 in Koksijde-Dorp plus ook de Hotelschool Ter Duinen. Speciale vermelding ook voor de vrijwilligers van KVVC, die spelers, staff en bestuur in de watjes legen én voederen... Check it out!

65 jaar Luchtmacht

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Dinsdagavond werd de 65ste verjaardag van de Luchtmacht gevierd in een kolkend Theaterplein, pal voor het Koksijds gemeentehuis. Ingrediënten? Een swingend concert, heel veel show én een grote taart. Onze huisfotograaf Freddy Penel kiekte een knappe fotogalerij bij elkaar. Gaat dat zien!

Zeelaan De Panne: klaar voor de Grote Opening!

Door Fre Devos in de categorie - voor de regio -

Nu zaterdag 9 juli is het groot feest in De Panne. Dan opent de kustgemeente immers haar nieuwe Zeelaan. En dat gaat gepaard met flink wat feestgedruis én een mega-ontbijt voor groot en klein... Meer weten? Klik "Verder lezen".

Hoogdagen voor vliegtuigfanaten

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Vliegtuigspotters en andere airshowfanaten beleven thans -letterlijk en figuurlijk- hun hoogdagen. De voorbije dagen troepten tal van spotters samen langsheen de militaire basis Koksijde. Omdat de wind uit het zuiden komt, landen de toestellen immers vanuit De Panne (en niet vanuit Wulpen zoals gebruikelijk). Een buitenkansje dus om de overvliegende deelnemers aan de Air Show van dichtbij te fotograferen. 

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›