Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Halve finale in beeld

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Gisteren (zaterdag) greep in de evenementenput voor het Koksijdse gemeentehuis de tweede halve finale plaats van Flanders Ladies Trophy. Onze huisfotograaf Freddy Penel was erbij en kwam thuis met een zeer schone fotoreportage. Klik "Verder lezen" om ze in te kijken.

Geven we ook nog mee dat de finale vandaag doorgaat om 15 uur, en dit tussen Kiki Bertens (NED) en Elitsa Kostova (BUL).

Zwaar weekend op til!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Yep: er valt alweder flink wat te beleven aan onze Westkust, dit weekend. We sommen op en linken u gaarne verder. Vooreerst zijn er de "Veurnse Feesten" in -where else?- Veurne uiteraard. Dolle pret én goeie muziek. In Koksijde gaat het extreem attractiepark Xbeach van start. Dit loopt trouwens nog tot 17 augustus. In Nieuwpoort is er de allereerste editie van het Jazzfestival "New Port Jazz". En voor de sportliefhebbers: zaterdag worden de halve finales gespeeld van Flanders Ladies Trophy. En zondag de finale. En nu we toch bezig zijn: klik hier rechts naast op "Vind ik leuk" en u krijgt al deze info in de toekomst ook op Facebook. Waarvoor dank.

Flanders Ladies Trophy: the finals...

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Dit weekend valt in Koksijde het doek over de jubileum-editie van Flanders Ladies Trophy. Op zaterdag zijn er de halve finales (14u & 16 u) en op zondag de grote finale (15u). Beslist een bezoekje waard én 't is bovendien gratis! Aansluitend, vanaf maandag dus, is er dan Ricoh Mens Trophy. Meer info hierover volgt nog.

Dit weekend: Veurnse Feesten!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Yuplahoi! Dit weekend is 't weer "dikke feeste" in de Boetestad. Zowel op zaterdag als op zondag worden alle registers opgengegooid. Klik "Verder lezen" voor het volledige programma!

"De VIP-patrouille levert goed werk"

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

In navolging van het Standaard-artikel van gisteren, trok Focus TV een dagje op stap met de zwarte Volvo van de Politie Westkust. De VIP-patrouille levert goed werk, zo blijkt. Althans: volgens de politie zelf ;-) Soit: bekijk hier de reportage.

Xbeach: extreem, extravagant, explosief!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Inmiddels uitgegroeid tot een klassieker: het Xbeach-attractiepark op Ster der Zee in Koksijde. Ook deze keer opnieuw voor elk wat wils: lasershooting, sky-watch, benji-jump, skatepark, beachtennis en vooral: massa’s workshops en animatie voor jong en oud. Xbeach loopt van 13 tot en met 17 augustus, en is telkens open van 14 tot 22 uur. Naar goeie gewoonte zijn de overgrote meerderheid der attracties gratis. Wuk-moej-nog-meer-èn? MEER INFO: www.xbeach.be.

"Vind ons leuk" op Facebook!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Jawel, dierbare lezers ende lezeressen. Ook Westkust Magazine schakelt over van een groepspagina naar een fanpagina. Voor ons en voor uw gemak. Volg dus aub deze link en blijf op de hoogte van het heetste nieuws en een leukste evenementen aan onze Westkust... 

(Opgelet! De Facebook-groep "Westkust Magazine" wordt stilaan afgebouwd. Schakel dus nu over, het kost u maar twee klikjes! Danku.)

Wel jammer dat we moeten overschakelen, hé! We zaten net aan 1.315 groepsleden...

New-Port Jazz: de cosy clubsfeer primeert!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Nieuwpoort

Muziekliefhebbers der Westkust: slaakt een jazzy kreet, gij allen! Want de Nieuwpoortse evenementenkalender heeft er een fonkelend pareltje bij. Maak kennis met New-Port Jazz, een klein maar fijn muziekfestijn, dat met heel veel passie op poten gezet wordt door een handvol jazzvrienden uit onze regio. Centraal staan muziek en... gezelligheid! 

Pfuh! Kukkikdadookwi!

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Alveringem lééft!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Blogfanaten der Westhoek: goed nieuws. Want heden werd een fonkelnieuwe blog boven de doopvont gehouden. Met name: Alveringem-live.be. Daarin uiteraard het héétste nieuws uit het fijne plattelandsdorpje en haar kransje deelgemeenten. Alveringem-live.be is een realisatie van Bart Dewulf, tevens peetvader van o.a. Bruisend Veurne. We wensen Bart ook met dit project heel veel succes toe. En wat u betreft: bezoeken, nu!

Tottenham wint Eurofoot Oostduinkerke

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Tottenham Hotspur mocht gisterenavond Engelandwaarts keren met de grote Yale Eurofootbeker in de handen. De Spurs wonnen hun finale tegen Shahtor Donetsk uit Oekraïne. Een nipte overwinning evenwel. Na 90 minuten was het immers nog altijd 0-0, dus moesten penalty's uitmaken wie met de hoogste eer ging lopen. Club Brugge eindigde op de derde plaats, door in de kleine finale het Afrikaanse Feyenoord Ghana te verslaan. Meer weten? Klik "Verder lezen". Onze huisfotograag Freddy Penel trakteert u tevens gaarne op een fotogalerij!

Het Koetsendéfilé was oké!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio De Panne

Dat stelde onze huisfotograaf Freddy Penel althans vast. Klik "Verder lezen" en neus in zijn fotogalerij. Veel kijkplezier!

Een exclusief diepte-interview met Xbeach-organisator Elwin Van Herck

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Westkust

Nu hij stilaan zijn bioritme heeft teruggevonden en een klare kijk krijgt op de zaken, vroegen we Xbeach main man Elwin Van Herck om nog eens terug te blikken op die eerste editie van Xbeach festival, die vorig weekend plaatsvond op het Munitiedepot van Koksijde.

Hoeveel bezoekers waren er nu écht; hou je hier als organisator een tevreden gevoel aan over en welke lessen neem je mee naar volgend jaar? Een uitgebreid antwoord op deze en nog veel meer prangende vragen zijn slechts één muisklik van u verwijderd. Klik dus snel op 'verder lezen'!  

Schunnige straatnamen in Brugse binnenstad

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

't Grappigste verkeersbord van de Westkust staat natuurlijk nog altijd pal tussen Koksijde en Sint-Idesbald, maar naar Westkusts voorbeeld heeft een leutigaard nu zijn creativiteit de vrije loop gelaten op de straatnaambordjes van de Brugse binnenstad.

Zo is de Moerstraat vorige week omgedoopt tot ‘Hoerstraat', van de Akkerstraat in Assebroek maakte hij de ‘Kakkerstraat', de Rietlaan in Sint-Michiels werd ‘Pietlaan' en de Rolweg, ook in het Brugse centrum, werd herschapen tot ‘Drolweg'.

Meer weten is verder lezen!

Waarheen dit weekend...?

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Wel, in Koksijde gaat het Flanders Ladies Trophy van start. En in Oostduinkerke brengen getalenteerde U19-spelers van internationale topploegen fris voetbal op de mat in het kader van Eurofoot. Zaterdagavond is er dan de Mid Summer Party, voor het eerst in de Witte Burg te Oostduinkerke. En op zondag is het in De Panne te doen: het koetsendéfilé. Nog uittips? Post een berichtje hieronder!

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›