Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- maart '15: klik hier.

- februari '15: klik hier.

- oktober '14: klik hier.

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13: klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

Vanavond in "Komen Eten": de grote Pietshow!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Zoals genoegzaam bekend neemt de "Bekende Westkuster" Piet Dobbels (uitbater Infinity Club Nieuwpoort) deze week deel aan het populaire VT4-programma "Komen Eten". Vanavond staat de spreekwoordelijke apotheose op het menu: dan ontvangt de Koksijdse Hans Otten immers zijn collega-kandidaten bij hem thuis. En zoals aangekondigd heeft Piet naast een aantal fijne gerechtjes ook enkele verrassingen in petto. Zet 'm op 4 vanavond!

Prinses Mathilde op bezoek aan de "Oewestkust"

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Primeur! Volgende week komt Prinses Mathilde een bezoek brengen aan onze regio. Zij zal onder andere een bezoek brengen aan de kaasboerderij Beauvoordse Walhoeve. Njam, njam, lekkere fromage!

Onderwijsminister Smet bezoekt De Ark

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Gisterennamiddag bracht Onderwijsminister Pascal Smet een bezoek aan de Vrije Basisschool De Ark in Koksijde. Hiermee ging hij in op een uitnodiging van twee leerlingen, Elliott en Maties, die de man een postkaartje met invitatie toestuurden. De twee kinderen mochten het hoge bezoek dan ook rondleiden en begeleiden. Ook onze huisfotograaf was present, en die kiekte een heuse fotogalerij bij elkaar. Klik "Verder lezen" om die in te kijken.

U Scarlettjohansont toch ook...?

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Een nieuwe rage verovert het internet: de Scarletjohanson. Genoemd naar de onfortuinlijke doch bloedmooie actrice Scarlett Johanson, wiens welgevormde gsm-bips de wereld rondgingen. Op aangeven van onze bruisende blogcollega Bart Dewulf gaan de een uitdaging aan. Scarlettjohansonnen aan de Westkust. Als vervolg van onze succesvolle Planking-wedstrijd. Wie durft? Wij hangen er een fijn prijsje aan vast. klik "Verder lezen" en... lees verder natuurlijk!

We like to mountainbike!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Mountainbike-adepten: zet komende zondag 25 september alvast met stipnotering in uw agenda. Dan grijpt immers de 11de editie plaats van de Duin- en Poldertocht. De voorbije jaren bouwden de inrichters een ijzersterke reputatie op dankzij een piekfijne organisatie. 

Keizer der Junioren

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Dit weekend streden de jonge koerstalenten alweer voor de prestigieuze titel van "Keizer der Junioren". Onze huisfotograaf Freddy Penel ging een kijkje nemen en kwam thuis met een fijne fotogalerij. Klik "Verder lezen" om ze in te kijken.

Koksijdenaar in "Komen Eten"

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Deze week maakt een "Bekende Koksijdenaar" zijn opwachting in het VT4-programma "Komen eten". Met name Piet Dobbels, zaakvoerder van de Infinity Club in Nieuwpoort. Hij zal er onder andere een fles Champagne sabreren met de voet van een champagneglas. Faut-le-faire! En zijn gerechtjes kan je hier alvast 'ns checken. Kijken, dus! (foto VT4)

KVVC terug in eigen stadion

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Het staat vast: KVV Coxyde werkt haar eerstvolgende thuiswedstrijd opnieuw in eigen Henri Houtsaegerstadion af. De aanleg van het kunstgrasveld loopt letterlijk en figuurlijk "op rolletjes" en de aannemer heeft beloofd zeker tijdig klaar te zijn. Blauwwit zal haar pandoering van het voorbije weekend dus kunnen doorspoelen in eigen huis, en dit op zondag 25 september om 15 uur tegen FC Bleid. Allen op post! (Foto Dirk Persyn)

De beurs doet het precies al wat beter...

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Rita Gantois trekt Koksijdse NVA-lijst

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Ook in Koksijde nemen politici hun posities in voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Zo besloot de NVA in Koksijde om Rita Gantois als lijsttrekker naar het verkiezingsfront te sturen. Rita Gantois is gemeenteraadslid voor Stem/NVA en was 2 legislaturen geleden al 'ns voorzitter van het ocmw. Gantois is landbouwster, part-time bediende en moeder van twee dochters, Leen en Hanne. De NVA gaat onder eigen partijvlag naar de kiezer, een primeur in Koksijde. Toch staat de partij ook open voor mensen zonder partijkaart. Opmerkelijk is ook dat huidig kopman, eerste schepen Jan Loones, lijstduwer wordt.

Brand woedt in Villa Rozerood

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

BREAKING NEWS. Zondag, 18 september, 17.36. Zopas vernemen we dat er een brand woedt in Villa Rozerood in De Panne. Villa Rozerood is een respijthuis voor ernstig zieke of terminale kinderen. Hartverscheurend nieuws, dus. Momenteel is nog niet bekend of er slachtoffers zijn. Brandweer en ambulances zijn echter massaal uitgerukt. We komen later bij u terug met meer nieuws hierover. Hopen dus op een goede afloop. (foto K.R.)

UPDATE (18.20 uur): Er zijn geen gewonden, doch de materiële schade is zeer groot.

(Her)lees hier het aangrijpende artikel over Villa Rozerood (Westkust Magazine, editie mei-juni 2011).

Studio Westkust: veel doelpunten bij de ratjes

Door Geert Delanghe in de categorie Sport voor de regio Westkust

Ondanks de vele doelpunten kan De Panne de 3 punten niet thuis houden. Veurne en Oostduinkerke halen terug de volle buit binnen.

Een overzicht van alle wedstrijden van onze Westkust-ploegen: klik "Verder lezen". 

Turbulente politieke week in De Panne: een overzicht

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

In de politiek kan het héél lang duren, maar ook héél snel gaan. Althans in De Panne. Daar raakte deze week bekend dat de partijen DAS (= SP-a & onafhankelijken) en CD&VPlus (CD&V & onafhankelijken) een voorakkoord hebben. Kans is dus bijzonder groot dat beide partijen over iets meer dan een jaar de lakens zullen uitdelen in de zeilwagengemeente. Teneinde het overzicht te bewaren, geven wij u gaarne een historiek, aangevuld met een officieel gezamenlijk persbericht vanwege SP-a en CD&VPlus. Een politiek spelletje stratego van de bovenste plank. Klik "Verder lezen".

Fotoreportage vernissage "Grisailles"

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

In Koksijde zwaaiden dit weekend de deuren van de expo "Grisailles van de Duinenabdij" plechtig open. De prestigieuze tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen, en loopt nog tot 11 december 2011. Onze huisfotograaf Freddy Penel was aanwezig op de vernissage, en trakteert ons thans op een voorsmaakje in beeld. Klik "Verder lezen" op de fotogalerij te bekijken.

Liever keizerinnen!

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Jawel, wielerliefhebbers der Westkust! Dit weekend strijden de jonge velokoerstalenten alweer voor de prestigieuze titel van "Keizer der Juniores". Op zaterdag is er de rit Ieper-Kemmel-Ieper en op zondag een tijdrit en een parcours doorheen Koksijde. Alle info en nog veel meer kan je hier terugvinden. Al moeten we het grif toegeven: wij hebben het meer voor keizerinnen...

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›