Lees onze jongste nieuwsbrieven!

- juli '14: klik hier.

- mei '14: klik hier.

- februari '14: klik hier.

- december '13, klik hier.

- oktober '13: klik hier.

- september '13: klik hier.

De Nieuwpoortse veerdienst staat paraat!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Een paar dagen geleden brachten wij u alreeds de blijde boodschap: Nieuwpoort heeft zijn fonkelnieuwe en vooral ook gratis veerdienst in gebruik genomen. Onze fotograaf Freddy Penel ging het zelf 'ns checken en kwam met een beeldgalerijtje terug. Zo kennen we hem. Klik hier voor een impressie!

Tik 'm op de kop!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

De promomachine van Xbeach Festival draait op volle toeren, voorwaar! Thans pakken de vlijtige organisatoren zelfs uit met een piekfijne t-shirt actie. De hippe hebbedingen, getekend Quicksilver (hem) en Roxy (haar), krijg je gratis wanneer je je festivalticket aanschaft op de Lifeguardparty (nu woensdag in de Witte Burg te Oostduinkerke) of op de Side Shore Beach Bash (nu donderdag op 't strand van De Panne). Jaja: G.R.A.T.I.S.! Nie geweune. Klik hier voor meer info.

Bietsjbésj!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio De Panne

Drukke dagen op til, lekker doorspekt met wat fijne party's. Zoals deze hier: de Sideshore Beach Bash. Geen gewoon fuiftje, neem dat maar van ons aan. Onze partycrasher/muziekspecialist Wouter vertelt u er alles over. 't Is te zeggen: we hebben de tekst geript van zijn site. Moet kunnen. Alehow: klik "Verder lezen"!

"Westkust ze" vanop 't dak van de wereld!

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Groeten vanuit Nepal, alwaar de spreekwoordelijke voorzitter van onze sympathieke Westkust-lezersgilde Harry Decrop onze blijde boodschap uitdraagt. Westkust ze, high in the sky! Sterk staaltje. We belonen Harry bij thuiskomst in Baaldje wel met wat lekkers. Ook prijsje binnenrijven? Wel, vergeet onze Westcoaststyle-wedstrijd niet!

Kunstmarkt Nieuwpoort: de foto's

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Nieuwpoort

Dit weekend pakte Stad Nieuwpoort uit met een echte Kunstmarkt in typische Montmartre-stijl. Onze huisfotograaf trok vismijnwaarts en keerde terug met een fijn fotogalerijtje. Klik hier om ze in te kijken...

Blij dat goed afgelopen is...

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Nu we deze beelden zien, zijn we blij dat onze "Planking aan de Westkust"-wedstrijd goed is afgelopen...

Spelbreker!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Westkust

Organisatoren hadden het niet echt voor de markt vandaag. De aanhoudende, plensende regen gooide heel wat roet in het eten... Maar we geven de moed niet op. Vanavond (zaterdagavond) wordt in Veurne nog een muzikaal verlengstuk gebreid aan Kidsday. En het Landelijk Feest in Wulpen krijgt morgen nog een tweede luik, met name het Humoristisch Theatertoernooi. Voorts is er morgen ook nog Rommelmarkt in de Boetestad. Duimen, dus!

Kunstemaecker. Met ae.

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Fijne humor, die mensen van Kunstemaecker. Op korte tijd wist de nieuwste sensatie uit Steenkerke de harten van menig levensgenieter te veroveren. En ook dat van ons. Genomineerd in de rubriek "Handelszaak met meerwaarde voor onze regio". Way to go, guys!

Een rommelmarkt met échte rommel!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Op zondag 17 juli pakken de handelaars van de Veurnse Ooststraat en ommestreken uit met een échte rommelmarkt. Er worden immers geen leurders toegelaten: enkel particulieren met hun eigen schatten vanop zolder. De rommelmarkt bestrijkt niet alleen de Ooststraat, maar ook de aanliggende Kaatsspelplaats, Ooststraat, Appelmarkt en het Sint-Niklaasplein. Deelnemen kan nog. U betaalt hiervoor 5 euro per 3 lopende meter. Voorafbetalen wordt warm aanbevolen, want anders kost het u 7 euro per lopende 3 meter. Flinke inflatie. Beslist een bezoekje waard! (fd)

MEER INFO & INSCHRIJVING: contacteer Patrick Maes (gsm 0496 07 65 39 of madex.veurne@skynet.be).

Muzikale klinkers op Veurnse Grote Markt

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Na afloop van de Kidsday kunnen de mama's en de papa's morgen nog wat blijven rondhangen op de Grote Markt van de Boetestad. Stad Veurne pakt vanaf 20 uur immers uit met twee muzikale concerten die bol zullen staan van de Oost-Europese deuntjes.

Kàjhem Orchestra is de vrije vertaling van 'Het Keiems Orkest'. Je kon deze tienkoppige bende eerder al aan het werk zien op folkfestivals als Dranouter aan Zee en Labadoux, maar nu mogen ze dus het mooie weer maken tussen de Veurnse kerktorens. Ze brengen er een aanstekelijke mix van folk, klezmer en andere op de heupen werkende Balkan-invloeden.

De muzikanten van de Amsterdam Klezmer Band moeten iets langer op hun tourbus caravan blijven zitten, want die komen inderdaad all the way uit de Nederlandse hoofdstad. Zij speelden al op grote wereldmuziekfestivals als Folk Dranouter, Amsterdam Roots en Ariano Folkfestival, maar de band deed ook al popfestivals als Lowlands en Szigit Budapest aan.

Twee topacts van de bovenste gipsy-plank dus, en die kun je zaterdag gratis en voorniets bijwonen! Komt dat zien!

Wulpen, ik koe van joe!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Koksijde

Het weekend van 16 en 17 juli staat het o zo pittoreske en landelijke Wulpen naar jaarlijkse gewoonte weer op z’n kop. Dan is er op zaterdag het Landelijk Feest, met onder andere een groot prijsveekamp, een roofvogelshow, kinderanimatie, poppentheater en een kleinvee-tentoonstelling. Op zondag is het lachengeblazen tijdens het Humoristisch Theatertoernooi, waarin verschillende toneelverenigingen het doorlopend tegen elkaar opnemen. Een aanrader met klare a! (fd) 

MEER INFO: Toerisme Koksijde-Oostduinkerke (tel. 058 51 29 10 & www.koksijde.be).

Veurne Kidsday: de zotste dag van allemaal!

Door Fre Devos in de categorie uittip voor de regio Veurne

Een nieuwkomertje op de Veurnse activiteitenkalender: ziehier Veurne Kidsday! Een hele dag lang wordt de historische Grote Markt van Veurne omgetoverd tot één groot, knotsgek, kleurrijk kinderdorp. Springkastelen, trampolines, clowns, workshops en initiaties: er is voor elk wat wils. Woelwatertjes: zet zaterdag 16 juli alvast met stipnotering in jullie zomeragenda! MEER INFO: Toerisme Veurne (t 058 33 55 31 & www.veurne.be).

Dé hamvraag van vandaag

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Is bobonne aan het planken, of moeten we de 100 bellen...?

Het allermooiste geschenk...

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Beetje emo. Soldaat papa is terug van een lange militaire opdracht... 

Nieuwpoort breekt wereldrecord zonnecrème smeren

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Amper twee weken nadat het Australische wereldrecord 'zonnecrème smeren' sneuvelde op het strand van Oostende - van 432 naar 675 mensen die gedurende twee minuten hun gezicht en armen insmeren - liep het vorig weekend nóg gesmeerder op de dijk van Nieuwpoort.

Daar verzamelden maar liefst 788 mensen om hun ledematen te bedekken onder het witte goedje. Beide recordpogingen kaderden overigens in een preventiecampagne tegen zonnebrand, maar dat maakt natuurlijk niet dat ze hierdoor minder echt zijn: het gaat wel degelijk om Guinness World Records!

‹ First  < 82 83 84 85 86 >  Last ›